I VINDEN. Mange mener Therese Johaug er altfor tynn. Selv sier hun naturen og økt treningsmenge har vært avgjørende for hvor mye hun veier denne sesongen. Foto: SCANPIX
I VINDEN. Mange mener Therese Johaug er altfor tynn. Selv sier hun naturen og økt treningsmenge har vært avgjørende for hvor mye hun veier denne sesongen. Foto: SCANPIX Vis mer

Therese Johaug slår tilbake mot kritikken

- Jeg har ingen spiseproblemer.

Publisert
SEHER.NO: Langrennsesset Therese Johaug (22) har fått svært mye negativ oppmerksomhet etter at hun ble nummer to i Tour de Ski tidligere denne måneden.

Kritikken henger sammen med at hun er tynnere - og bedre - enn i fjor, og det er uttrykt redsel blant eksperter for at Johaug kan være et skadelig forbilde for unge idrettsjenter.

Kritikken kuliminerte torsdag med at landslagslege Hans Petter Stokke medgikk overfor VG at det er noen av jentene som ikke får i seg nok mat, og at landslagstrener Egil Kristiansen innrømmet at det var problematisk å ha Therese Johaug som forbilde.

Nå slår 22-åringen tilbake.

- Jeg har ingen spiseproblemer, sier skiesset i et intervju med Dagbladet fredag.

Hun innrømmer at hun veier mindre enn i fjor på samme tid, men mener det har sin naturlige forklaring.

- Jeg har økt treningsmengdene mye foran denne sesongen. I fjor lå jeg på 70 timer i måneden. Jeg økte til 90-100 timer før denne sesongen. Det, samt at kroppen blir mer gjennomtrent og får økt muskelmasse, gjør at forbrenninga øker, sier Therese Johaug til Dagbladet.

Hun forteller ogsi o Dagbladet-intervjuet at hun får i seg fem-seks relaivt kraftige måltider hver dag, men at hun «enda skulle spist litt mer».

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Ungkaren-deltager innlagt med spiseforstyrrelser

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer