Therese Johaug: - Jeg finner styrke gjennom kjærligheten

Therese Johaug har lent seg på kjæresten Nils Jakob i ukene etter at hun avga positiv dopingprøve.

SAMMEN MED KJÆRESTEN: Therese Johaug berømmer kjæresten Nils Jakob Hoff for all støtte de siste to ukene.  Foto: NTB scanpix
SAMMEN MED KJÆRESTEN: Therese Johaug berømmer kjæresten Nils Jakob Hoff for all støtte de siste to ukene. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Torsdag for to uker siden avslørte Skiforbundet i en pressemelding at Therese Johaug (28) hadde testet positivt på det forbudte stoffet Clostebol.

Kort tid etter nyheten ble kjent møtte en gråtende Johaug pressen i Oslo.

- Jeg er knust. Situasjonen er helt ubeskrivelig. Det finnes ikke ord som beskriver hvor jævlig jeg har hatt det i en uke nå. Jeg skal fortelle alt som har skjedd. Jeg skal sitte rakrygget, for jeg har null skyld i denne saken, sa Johaug, ifølge Dagbladet.

- Nils Jakob har vært enestående

I dag - to uker etter hendelsen - møtte Johaug pressen nok en gang for å svare på spørsmålene alle har lurt på.

Til Dagbladet.no forteller hun at de to siste ukene har vært tunge og krevende. Men samtidig må hun få hverdagen til å gå.

SE VIDEO:

 

- Jeg prøver å få hverdagen til å gå opp hjemme. Jeg går ut om morgenen og lufter hunden vår Jeger. Det er det som gir meg og Nils Jakob glede i hverdagen. Jeg prøver å trene og være litt sammen med de folka jeg er veldig glad i, forteller en tårevåt Johaug.

For kjæresten Nils Jakob Hoff (31) har vært til stor støtte for Johaug etter at doping-skandalen kom ut i offentligheten.

- Han har vært den viktigste personen i denne vanskelige tida. Han har vært enestående. Jeg hadde ikke klart det uten ham.

- Jeg må se fremover. Jeg skal gjøre så godt jeg kan for å komme tilbake, avslutter Johaug.

Saken fortsetter under bildet.

KNUST: En gråtende Therese Johaug på pressekonferanse for to uker siden etter at det ble kjent at hun er tatt for doping.  Foto: NTB scanpix
KNUST: En gråtende Therese Johaug på pressekonferanse for to uker siden etter at det ble kjent at hun er tatt for doping. Foto: NTB scanpix Vis mer

Legen trakk seg

Lege Fredrik Bendiksen trakk seg etter hendelsen, og i en pressekonferanse fortalte han hvorfor.

- Jeg har meddelt at jeg trekker meg med umiddelbar virkning. Det synes jeg naturligvis er trist. Det er et veldig bra team å arbeide sammen med, men jeg føler at jeg ikke har noe valg, fortalte Bendiksen.

Stoffet skal Johaug ha fått i seg under en høydesamling i Italia.

«I Livigno tok landslagslege Fredrik S. Bendiksen ut to kremer for sårbehandling på et italiensk apotek. En av de to kremene var av typen Trofodermin. Denne kremen ga Bendiksen til Johaug om kvelden den 4. september 2016. Hun sjekket da med legen som forsikret henne om at kremen var tillatt å bruke, og ikke inneholdt noen stoffer som står på forbudslisten. Legen har altså ikke oppfattet at kremen inneholder clostebol, som står på WADAs forbudsliste. Kremen ble brukt som anvist av legen mellom 4. og 15. september 2016» skrev Skiforbundet i en tidligere pressemelding.

Saken fortsetter under bildet.

TRAKK SEG: Lege Fredrik S. Bendiksen på pressekonferanse etter at det ble kjent at Therese Johaug er tatt for doping. Foto: NTB scanpix
TRAKK SEG: Lege Fredrik S. Bendiksen på pressekonferanse etter at det ble kjent at Therese Johaug er tatt for doping. Foto: NTB scanpix Vis mer

Medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket, Steinar Madsen, har sagt til Dagbladet følgende om stoffet Clostebol:

- Det er en kjemisk variant av testosteron. Det er et anabolt steroid. Denne steroiden har ikke noe veldig sterk virkning.

Han sier at clostebol ikke er et godkjent legemiddel i Norge, og at det heller ikke vil være lovlig å bruke i kosmetikk - slik som det har skjedd i Johaugs tilfelle.

- Det kan sikkert være mulig å få tak i her i landet ved spesielle behov, men jeg har aldri hørt at det har blitt brukt i medisinsk sammenheng.

Ble suspendert

Forrige uke meldte Dagbladet at Therese Johaug har blitt suspendert i to måneder som følge av den positive dopingprøven.

Det bekreftet Antidoping Norge i en pressemelding.

Til Dagbladet fortalte lederen i Påtalenemnden i Antidoping Norge følgende:

- Vurderingen vår er at dopingprøven har påvist tilstedeværelse av clostebol, som er et forbudt stoff, og en utøver forplikter seg til å påse at man ikke inntar det som er forbudt, sier Anstein Gjengedal, leder i påtalenemnda til Dagbladet.

LES OGSÅ: - Jeg var alvorlig syk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer