Thea Steen er død

Journalisten og bloggeren var åpen om sin kreftsykdom. Natt til søndag gikk hun bort.

ÅPEN: I flere intervjuer fortalte Thea Steen åpent om sin kreftsykdom. Hun fikk også Kreftforenigens hederspris for sin innsats med #sjekkdeg-kampanjen. Natt til søndag gikk hun bort, 26 år gammel.  Foto: Per Ervland/ KK.no
ÅPEN: I flere intervjuer fortalte Thea Steen åpent om sin kreftsykdom. Hun fikk også Kreftforenigens hederspris for sin innsats med #sjekkdeg-kampanjen. Natt til søndag gikk hun bort, 26 år gammel. Foto: Per Ervland/ KK.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere Dagbladet-journalist og senere blogger, Thea Steen (26), er død.

Det skriver familien på Steens blogg i dag.

«Som ellers i livet og sykdomsforløpet var Thea utrolig tapper og utholdende i de siste ukene.», skrives det i innlegget som ble publisert i dag.

Det var Steens eget ønske at dødsbudskapet skulle komme nettopp på bloggen.

Steen fikk kreftdiagnosen våren 2015, og var svært åpen om sitt sykdomsløp på bloggen sin.

Steen oppfordret dessuten jenter til å sjekke seg for livmorhalskreft, og engasjerte seg for å øke bevisstheten rundt sykdommen.

Høsten 2014 sluttet Steen som journalist i Dagbladet og flyttet til New York for å jobbe som frilansjournalist.

Da hadde hun jobbet i kultur og kjendis-redaksjonen i tre år.

Et halvt år senere fikk hun beskjeden så mange frykter. Hun hadde kreft.

Spredde positivitet og glede

Etter at Steen flyttet til New York, leverte hun også saker på frilansbasis til Magasinet.

- Hun utmerket seg som en svært dyktig journalist og skribent både i tida i Dagbladet og etterpå, sier magasinredaktør Karine Østtveit.

- Likevel husker vi først og fremst Thea Steen som et virkelig godt menneske som spredde positivitet og glede rundt seg - også i motgang. Da hennes eget liv var som vanskeligst, fant hun energi til å jobbe for å redde andre. Det står det stor respekt av. I dag tenker vi først og fremst på hennes aller nærmeste, sier Østtveit.

- Reddet mange liv

Høsten 2015 startet Steen kampanjen #sjekkdeg sammen med venninne og kollega Sofia Storhaug.

Kampanjen var et samarbeid med kreftforeningen og magasinet Det Nye. Målet med kampanjen var å fortelle jenter og kvinner hvor viktig det er å sjekke celleforandringer.

Steen var opptatt av at det ikke skulle være noen nedre aldersgrense for å ta celleprøver.

Kampanjen førte til at 6500 flere jenter sjekket seg for livmorhalskreft, og Steen fikk Kreftforeningens hederspris for sin innsats.

I en pressemelding skriver Kreftforeningen at Steens engasjement har reddet mange liv.

- Det er ufattelig trist å høre at Thea er død. Hun gjorde sterkt inntrykk på alle hun møtte. Kraften og engasjementet hennes var helt unikt. Selv om kreften tok Theas liv, har hun reddet mange andre unge kvinners liv. Midt oppe i hennes egen diagnose og behandling brukte hun sin historie for å få flere unge kvinner til å ta celleprøve – slik at færre skal oppleve det som rammet henne – livmorhalskreft, sier Kreftforeningens genraalsekretær Anne Lise Ryel.

Tilbakefall

Etter at hun fikk diagnosen reiste Steen hjem til Norge, men regnet med å være tilbake i New York kort tid etter.

Men kreften slapp ikke taket, og i januar fikk hun et tilbakefall.

- Nå sitter jeg her med den samme kreften inne i meg. Jeg har noe inni meg som har sitt egent liv og som kan vokse hissig. Men hva kan jeg gjøre? Jeg kan ikke bli en slave for det ekle krypet, sa Steen til Dagbladet i april.

22. april postet Steen sitt siste innlegg på bloggen. Der forteller hun om tilbakefallet og at hun skal i gang med tredje runde med cellegiftbehandling.

Innlegget avslutter Steen slik:

«For én ting av gangen, first things first: Jeg skal kjempe videre. Alltid! Og det må aldri betviles.»

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Først fikk Espen kreft - så ble pappa syk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer