Michael K. Williams:

«The Wire»-stjernen funnet død

Skuespilleren ble funnet død i sin egen leilighet i New York.

DØD: Michael K. Williams (t.h) gjorde stor suksess som gangster-raneren Omar Little i «The Wire». Her med skuespiller-kollega Dominic West, kjent som etterforskeren Jimmy McNulty i «The Wire». Foto: Moviestore/REX/NTB
DØD: Michael K. Williams (t.h) gjorde stor suksess som gangster-raneren Omar Little i «The Wire». Her med skuespiller-kollega Dominic West, kjent som etterforskeren Jimmy McNulty i «The Wire». Foto: Moviestore/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Michael K. Williams, som fikk massiv anerkjennelse for sin rolle som «Omar Little» i tv-serien «The Wire» er død, melder New York Post.

Han ble 54 år gammel. Skuespilleren ble funnet død av sin nevø, opplyser politiet til avisa. Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

Dødsfallet bekreftes av politiet i New York overfor The Wrap og Variety.

- Uoverstigelig tap

- Det er med stor sorg familien kunngjør bortgangen til den Emmy-nominerte skuespilleren Michael Kenneth Williams. De ber om privatliv mens de sørger over dette uoverstigelige tapet, sier en representant for Williams til The Hollywood Reporter.

Det ble nylig kjent at Williams hadde fått en rollen som boksestjerna George Formans mentor og trener. Skuespilleren var fem ganger nominert til en Emmy-pris, blant annet for HBO-serien «Lovecraft Country».

Han fikk også anerkjennelse for rollen som Chalky White i «Boardwalk Empire».

Williams etterlater seg sønnen Elijah Williams.

FUNNET DØD: Den anerkjente skuespilleren Michael K. Williams ble funnet død mandag. Foto: Matt Baron/Shutterstock/NTB
FUNNET DØD: Den anerkjente skuespilleren Michael K. Williams ble funnet død mandag. Foto: Matt Baron/Shutterstock/NTB Vis mer

Williams' arr over ansiktet var blant det som var oppsiktsvekkende ved ham. På 25-årsdagen sin ble han angrepet av en fremmed mann.

- Fyren dro hånda over munnen og slo til meg. Det han gjorde var å spytte ut et barberblad. Han posisjonerte blandet i munnen for å få det mellom fingrene. Også dro han den over ansiktet mitt, har han fortalt i et intervju med radiokanalen NPR, ifølge Business Insider.

VANT: I natt vant avdøde Chadwick Boseman Golden Globe-prisen for beste mannlige skuespiller i en dramafilm. Enka Taylor Simone Ledward takket tårevåt på vegne av ektemannen. Video: AP Vis mer

Videre fortalte han at dette bare var starten på slåsskampen som fulgte, og at han og vennene unnslapp det med livet så vidt i behold. Arret han fikk ble imidlertid starten på en karriere som skuespiller. Fram til dette hadde han jobbet som bakgrunnsdanser i musikkvideoer.

- Ting endret seg umiddelbart etter jeg fikk arret. Regissører ville ikke lenger at jeg skulle danse i videoer. De ville at jeg skulle spille gangstere.

Og nettopp det gjorde han i «The Wire» hvor han ble elsket av fansen. Rollen som gangster-raneren Omar Little hadde han fra 2002 til 2008.

LES OGSÅ: - Dette er en frekk løgn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer