The Stooges-rocker funnet død

Ron Asheton funnet i sitt eget hjem.

LEGENDER: Ron Asheton (midten) ble funnet død tirsdag. Her er han sammen med broren Scott (t.v) og The Stooges-frontfigur Iggy Pop. Foto: All Over Press
LEGENDER: Ron Asheton (midten) ble funnet død tirsdag. Her er han sammen med broren Scott (t.v) og The Stooges-frontfigur Iggy Pop. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: The Stooges-gitarist Ron Asheton er død.

Asheton, som ble 60 år, ble funnet i sofaen sin hjemme i Ann Arbour i Michigan av politiet, som understreker at dødsfallet ikke er mistenkelig, skriver MSNBC.

Rockeren skal trolig ha dødd av et hjerteinfarkt, og ifølge nyhetsbyrået AP skal han trolig ha vært død i flere dager da han ble funnet.

Asheton var med på å etablere The Stooges sammen med broren Scott, samt Dave Alexander og Iggy Pop, som ble bandets frontfigur.

Ron har blitt kåret til en av verdens beste gitarister av Rolling Stones, og vil bli husket for gitarriff i klassikere som "Down On The Street" og "I Wanna Be Your Dog".

Tirsdag kveld sendte de resterende The Stooges-stjernene og gruppas management ut en pressemelding:

"Vi er sjokkerte og rystet over nyheten om Rons dødsfall. Han var en flott venn, bror, musikker, soldat. Uerstattelig. Han vil bli savnet."

Og fortsetter:

"For alle som kjente ham bak fasaden som Mr. Cool + Quirky, var han en godhjertet, ekte, varm person som alltid trodde at folk mente det godt selv om de ikke gjorde det. Som en musiker var Ron "Gitarguden" - et idol og en inspirasjon for andre. Det er slik han vil bli husket av folk som hadde den store gleden av å jobbe sammen med ham, lære fra ham og dele gode og dårlige tider sammen med ham".

I en personlig pressemelding skriver Iggy Pop dette:

"Jeg er i sjokk. Han var min bestevenn".

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer