Dwayne Johnson:

«The Rock» kan bli USAs neste president

«Run the Rock 2020» leverte inn søknad på vegne av Dwayne Johnson.

ØNSKET SOM PRESIDENT: Opptil flere ganger har det amerikanske folket uttrykket et ønske om å få skuespillerstjernen Dwayne Johnson som Amerikas neste president. Foto: NTB Scanpix
ØNSKET SOM PRESIDENT: Opptil flere ganger har det amerikanske folket uttrykket et ønske om å få skuespillerstjernen Dwayne Johnson som Amerikas neste president. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): En kampanjekomité har ifølge flere utenlandske medier sendt ut et formelt forslag som kan gjøre Dwayne Johnson (45), kjent som «The Rock», til Amerikas neste president i 2020.

Det er avisen The Hill som først omtalte saken.

Ifølge avisen har en mann ved navn Kenton Tilford signert forslaget som organisasjonen «Run the Rock 2020» står bak. Utkastet ble levert på vegne av Johnson til Federal Election Commission (FEC) på søndag.

Motivasjonen bak organisasjonen er ifølge avisa ikke kjent, og det skal heller ikke være noen relasjon mellom organisasjonen eller skuespillerstjernen.

Newsweek har forsøkt å komme i kontakt med Johnson og hans management, men foreløpig har de ikke lykkes med å få en kommentar.

Ikke første gangen

Det er imidlertid ikke første gangen Hollywood-skuespilleren, kjent fra filmer som «Fast & Furious», «Hercules» og «Baywatch», har blitt ønsket som president i USA.

Samtidig som det dramatiske og nervepirrende valget i fjor, da Donald Trump til slutt stakk av med seieren, la nemlig «Fast & Furious»-stjernen merke til at navnet hans begynte å dukke opp i flere opinionssaker og sosiale medier som en potensiell president.

FILMSTJERNE: Dwayne Johnson i filmen «Baywatch» sammen med Zac Efron. Foto: NTB Scanpix
FILMSTJERNE: Dwayne Johnson i filmen «Baywatch» sammen med Zac Efron. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tror det er en reell mulighet, sa Johnson i et intervju med GQ i mai.

- Det var en følelse av alvor over det som faktisk fikk meg til å tenke, sa han mens han videre underintervjuet snakket om at han ønsket å se mer lederskap og ansvar i Trump sin politikk.

Da superstjernen gjestet «Tonight Show» med Jimmy Fallon litt seinere ble temaet rundt Johnson som USAs neste president tatt opp igjen.

Saken fortsetter nedenfor.

- Jeg må si at jeg blir veldig smigret. Det er en nasjonal meningsmåling som nettopp kom ut denne uka som brakte sammen republikanere og demokrater, og sa at jeg ville slå Donald Trump hvis vi hadde valget i dag, sa han ifølge Rollingstone.

UKJENT BETYDNING: Donald Trump og kona Melania har fått mye oppmerksomhet etter flere videoer der Melania tilsynelatende unngår å ta hånden til ektemannen. Årsaken er foreløpig ikke kjent. Video: CNN / Twitter. Vis mer

- Jeg tror jeg har blitt en fyr som mange mennesker kan forholde seg til, la han til.

Politikk har imidlertid alltid vært noe 45-åringen tilsynelatende har interessert seg for.

I 2000 holdt han en appell under den republikanske nasjonale konvensjonen og samme år deltok han også på den nasjonale konvensjonen til demokratene. Selv har han uttalt at han er registrert som uavhengig, skriver The Hill.

Opptatt av kvinners rettigheter

I rollen som den hardbarka Hobbs i den suksessrike filmserien «Fast & Furious» redder han stadig verden med sine bilinteresserte kolleger samtidig som han er trener for datterens fotballag på privaten.

I virkeligheten ser det ut til at den muskuløse skuespilleren er like opptatt av døtrene sine som han er i filmene, og opptil flere ganger har han delt sine kloke ord med både døtrene og fansen over sosiale medier.

A post shared by therock (@therock) on

- Det finnes morgener i livet der ingen ord blir sagt ... dette er ikke en av de morgenene, skrev Johnson og fortsatte:

- Jazzy, la pappa fortelle deg sine mål: Når du er fem år vil du se folk i øynene mens du høflig tar de i hånda. Når du er åtte år vil du lære deg å fiske, kjøre pappas bil og trene. Og når du er 10 år vil du klare å være ærlig med folk og si: «Bra jobba, jeg liker det, men la oss se hvordan vi kan gjøre det enda bedre».

- Det var en god samtale, avslutter han.

Da det ble kjent at Dwayne og kjæresten Lauren Hasian (32) hadde fått sitt første barn sammen i 2015, delte Dwayne nok en gang noen ord med fansen på sosiale medier.

«Minutter etter at hun ble født, lå hun på pappas bryst. Plutselig ga det å være en takknemlig mann meg en helt ny mening,» skrev skuespilleren, før han takket fansen for hyggelige lykkeønskninger.

«Det er ganske sprøtt, men i dette sterke hud-til-hud-øyeblikket med min nyfødte datter Jasmine, så hadde jeg kun en bønn til universet: Gi meg styrke til å bli en bedre mann i dag, enn det jeg var i går. Hvis jeg klarer det, så har jeg en stor sjanse til å bli en god far», skrev han videre.

Johnson var også til stede med kjæresten under hele fødselen.

«Jeg hjalp henne å puste gjennom de intense riene og all smerten, og opplevde selve fødselen. Jeg kuttet navlestrengen og tørket tårene. Det var fantastisk».

Videre anbefalte han alle vordende fedre å ta del i denne opplevelsen.

«Som menn er dette et mirakel alle burde få med seg fordi det gir deg en helt ny respekt for hvor vakre og sterke kvinner er».

LES OGSÅ: Ben Affleck viste frem sin nye flamme

DANSER: President Donald Trump deltar på en seremoni under sitt besøk i Saudi-Arabia. Video: CNN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer