Mark York:

«The Office»-stjerne er død

Skuespilleren ble bare 55 år gammel.

DØD: Mark York (til høyre) har gått bort, 55 år gammel. Her er han med Steve Carell, som har hovedrollen i «The Office». Foto: Markusyork.com
DØD: Mark York (til høyre) har gått bort, 55 år gammel. Her er han med Steve Carell, som har hovedrollen i «The Office». Foto: Markusyork.com Vis mer
Publisert

Den amerikanske skuespilleren Mark York har gått bort, 55 år gammel. Han er best kjent for sin rolle som Billy Merchant i situasjonskomedien «The Office», som rullet over skjermene fra 2005 og 2013.

Lokalt politi i Ohio bekrefter dødsfallet, skriver Variety.

55-åringen gikk bort etter et kort og uventet sykeleie tidlig om morgenen 19. mai, på sykehuset Miami Valley Hospital i Ohio. Dødsårsaken er foreløpig ikke offentliggjort.

Ifølge bransjenettstedet led York av paraplegi, ryggmargsskader som rammer nedre deler av kroppen og som fører til lammelser.

DØDE: Modell og kjendissønn Harry Brant (24) døde 17. januar 2021. Video: NTB / Instagram / Ingebjørg Iversen Vis mer

Likevel var York en aktiv skuespiller, og han prøvde å ikke la sykdommen være til hinder for livet hans.

«Han prøvde alltid å fokusere på hva han kunne oppnå og gjøre, ikke hva han ikke kunne gjøre», skriver Yorks familie i nekrologen hans.

Flere roller

Foruten rollen i «The Office», der han dukket opp for første gang i sesong to, har han også medvirket i «CSI: New York», såpeoperaen «Passions» og Steven Spielberg-filmen «Artificial Intelligence» fra 2001.

55-åringen vokste opp i Ohio. Der studerte han på Anderson University, før han etter hvert flyttet til California for å prøve seg som skuespiller.

NYE DETALJER: Dokumentaren Caroline Flack: Her Life And Death» begynner snart å rulle på skjermen. Vis mer

«Mark kunne sitere så mange replikker fra filmer og fortelle deg hvem som spilte rollene i de fleste filmer. Han levde mange år i California hvor han hadde mange spennende øyeblikk mens han fulgte skuespillermulighetene sine», heter det videre i nekrologen.

Mark York etterlater seg moren Becky, faren Glenn og de tre brødrene Brian, Jeff og David - i tillegg til øvrig familie og nære venner.

LES OGSÅ: TikTok-stjerne (31) død i sjokkulykke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer