David Hasselhoff:

«The Hoff» sjarmerte jentene i senk, men slet selv på damefronten

David Hasselhoff fyller 66 år.

TURBULENT LIV: David Hasselhoff har blitt berømt for flere ulike roller og fansen har falt som fluer for ham på veien. Her fra filmen Baywatch: Hawaiian Wedding fra 2003 med Carmen Electra og Pamela Anderson. Foto: NTB Scanpix
TURBULENT LIV: David Hasselhoff har blitt berømt for flere ulike roller og fansen har falt som fluer for ham på veien. Her fra filmen Baywatch: Hawaiian Wedding fra 2003 med Carmen Electra og Pamela Anderson. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I rollen som Mitch Buchannon, livvakten over alle livvakter, ble David Hasselhoff (66) manges drømmemann da han reddet folk i nød i den populære badevaktserien «Baywatch» i 1989.

Siden den gang har han sjarmert en rekke jenter i senk.

Men det er ikke til å komme bort fra at mye av grunnen til at «Baywatch» ble så suksessfull, var fordi serien frontet det ypperste 90-tallet hadde å by på av veldreide kropper.

I dag, 17. juli, fyller Hasselhoff 66 år.

Til tross for at David boltret seg i sol, sommer og lettkledde kvinner på TV-skjermen, har det vist seg at ikke livet alltid var som en herlig dag på stranda.

I årene etter suksesserien ble Hasselhoff nemlig stadig mer og mer kjent for alkoholmisbruk og skandaler, enn for skuespillerkarrieren.

Saken fortsetter under bildet.

STORSJARMØR: David Hasselhoff i rollen som Mitch Buchannon i «Baywatch». Foto: NTB Scanpix
STORSJARMØR: David Hasselhoff i rollen som Mitch Buchannon i «Baywatch». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- For mye festing

I 2004 gikk det nemlig galt for Hasselhoff, da han havnet i arresten etter å ha kjørt i påvirket tilstand. Han satt innelåst en kort stund i Los Angeles før han ble løslatt mot kausjon. TV-stjernen ble dømt til 200 timer samfunnstjeneste og fikk tre års prøvetid.

Dette er imidlertid ikke første gang livet har buttet imot for kjekkasen.

Hasselhoff har tidligere vært på avvenning på den kjente Betty Ford-klinikken.

- Han innså at hans sosiale drikking hadde utviklet seg til et nivå han ikke lenger var komfortabel med, uttalte Hasselhoffs pressemann Richard Hoffman den gang.

Saken fortsetter nedenfor.

Gardermoen: Baywatch-stjerna David Hasselhoff ankommer Oslo Lufthavn og forteller om sine planer. Video: Christian Roth Christensen Foto: Marius Gulliksrud Vis mer Vis mer

I et tidligere intervju har Hollywood-stjernen selv avslørt at han også har prøvd ulike narkotiske stoffer, uten å nevne hvilke. Derimot innrømmet han at fest og moro tok over deler av livet.

- (...) Etter at jeg spilte i Knight Rider har jeg aldri måtte tenke på å få lønn igjen, men jeg festet altfor mye. Det gjorde jeg i fire år. Festing ble en besettelse og det handlet ikke om å ha det gøy lenger. Det handlet om å ta meg bort fra å være trist, fortalte han til The Mirror.

I 2007 vil mange si at Hasselhoff nådde bunnen. Da sjokkerte nemlig skuespilleren en hel verden ved å dukke opp svært beruset i video som tok av på nettet.

Videosnutten, som var filmet av hans egen datter, viste TV-profilen liggende halvnaken på gulvet mens han prøvde å spise en cheeseburger. Datteren fanget opptrinnet i håp om at faren ville søke hjelp for sine alkoholproblemer.

Siden den gang skal stjernen ha tatt tak i sitt eget liv og byttet ut den usunne livsstilen med trening og sunn mat.

Saken fortsetter nedenfor.

«BAYWATCH»-FILM: Her er traileren til filmen som er basert på den populære tv-serien «Baywatch». Video: Paramount Pictures Vis mer

Pengekrangel

I 1984 giftet David Hasselhoff seg med Catherine Hickland (62), men paret skilte lag knappe fem år etter bryllupet. Senere samme år fant han derimot lykken på ny med skuespilleren Pamela Bach (54), som også ble mor til hans to døtre, Hayley (25) og Taylor Ann (28).

Men heller ikke dette ekteskapet skulle vise seg å vare. I 2006 tok nemlig paret ut skilsmisse.

I etterkant har det vist seg å være et rimelig skitten brudd, hvor penger ble et brennhett tema. Ifølge Hasselhoff selv tjente ekskona godt på hans karriere, og han hevdet hun «satt på ræva og levde av han», ifølge rettsdokumenter TMZ fikk tilgang til.

Etter å ha betalt enorme summer til Bach, kom derimot eksparet til enighet i 2016. Da ble det kjent at det månedlige beløpet Hasselhoff hadde punget ut til henne ble redusert fra svimlende 21 000 dollar, omtrent 169 932 norske kroner, til 10 000 dollar i måneden, om lag 80 900 kroner.

I 2011 traff Hasselhoff det som later til å være drømmedama, den nesten 30 år yngre skuespilleren Hayley Roberts (37).

De to turtelduene møttes for første gang da han var dommer for talentprogrammet «Britain's Got Talent», og i 2016 fridde han til kjæresten.

Saken fortsetter under bildene.

EKS: David Hasselhoff og ekskona, Pamela Bach. Foto: NTB Scanpix
EKS: David Hasselhoff og ekskona, Pamela Bach. Foto: NTB Scanpix Vis mer
FORLOVET: David Hasselhoff og forloveden Hayley Roberts tidligere denne måneden. Foto: NTB scanpix
FORLOVET: David Hasselhoff og forloveden Hayley Roberts tidligere denne måneden. Foto: NTB scanpix Vis mer

Norgesvenn

Til tross for at mange kjenner «The Hoff» fra suksesserien «Baywatch», har han medvirket i andre store roller som blant annet «The Young and the Restless» og «Knight Rider».

Hasselhoff har tidligere blitt hyllet for sin skuespillerprestasjon med en stjerne på Walk of Fame i Hollywood, og har i løpet av årene også blitt en ekte norgesvenn.

Hjemme i USA er han i dag kanskje «bare» en avdanket «Baywatch»-stjerne, men i Europa har strandløven, sangeren og skuespilleren fått kultstatus.

Ikke minst her i Skandinavia, hvor Hasselhoff blant annet har vært vert for det norskproduserte «We love the 80's»-sceneshowene og hatt egne talkshow på både svensk og finsk tv.

I en spørsmål-og svar-seanse på nettstedet Reddit har Hasselhoff tidligere avslørt at han ønsket å ta sitt talkshowkonsept til Norge.

- Jeg tror jeg er en ganske god vert og lager mye moro. Og programmet går ganske bra. Jeg vet vi kommer tilbake til Finland og Sverige, og vi er i samtaler med Norge og Danmark, skrev han med sin verifiserte Reddit-konto.

LES OGSÅ: - Vil finne et hotellrom og prøve å finne dem

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer