ALVORLIG SKADET: Richard Hammond ble slått bevisstløs etter en motorsykkelulykke i forbindelse med innspilling av «The Grand Tour». Foto: Scanpix.
ALVORLIG SKADET: Richard Hammond ble slått bevisstløs etter en motorsykkelulykke i forbindelse med innspilling av «The Grand Tour». Foto: Scanpix.Vis mer

«The Grand Tour»:

«The Grand Tour»- stjerna i motorsykkelulykke

- Han ble virkelig alvorlig skadet.

Richard Hammond (47) ble slått bevisstløs etter en motorsykkelulykke i et øde område i Mosambik.

Den britiske tv-stjerna ble skadet under innspillingen av «The Grand Tour», som sendes av strømmetjenesten Amazon, i det afrikanske landet. Hammond falt av motorsykkelen flere mil unna nærmeste sykehus, melder Belfast Telegraph.

Ifølge medprogramleder Jeremy Clarkson var det ingen ubetydelig ulykke.

- Han ble virkelig alvorlig skadet, har han uttalt til The Sun.

Ifølge The Guardian har Hammond selv sendt beskjed til fansen om at han har det bra etter ulykken, som skjedde for 14 dager siden. På den digitale plattformen DriveTribe for bilelskere skriver han:

«Jeg kan bekrefte at jeg falt av sykkelen, flere ganger faktisk. Og ja, jeg slo hodet og alt annet, men livet går videre».

Det er ikke første gang Hammon er med i en alvorlig ulykke under tv-innspilling.

Døde nesten

For nesten 11 år siden holdt Hammond på å dø da han kolliderte etter å ha kjørt nesten 482 kilometer i timen i en jet-drevet bil under innspilling av «Top Gear».

Hammond fikk en alvorlig hodeskade som følge av ulykken, men kom tilbake til programmet i 2007.

Britiske Hammond var sammen med Jeremy Clarkson og James May i lang tid ansiktene til verdens mest populære motorshow «Top Gear».

I 2015 fikk Clarkson sparken som programleder etter både maktkamp og krangel med BBC-ledelsen. May og Hammond fulgte seinere etter, og etter kun kort tid varslet trioen om at de returnerte med et nytt bilkonsept, «The Grand Tour».

Kritisert for homo-kommentar

Richard Hammond fikk mye kritikk etter fjorårets siste episode av «The Grand Tour», «Happy Finnish Christmas», som ble sendt på Amazon Prime 23. desember. Ifølge The Guardian ble det storm etter at han sammenlignet det å spise iskrem med å være homofil.

Hammonds kollega Jeremy Clarkson (56), som i en årrekke var en av BBCs mest profilerte programledere da han ledet «Top Gear», har også vært en kontroversiell skikkelse.

I 2015 gikk han til fysisk angrep på «Top Gear»-produsenten Oison Tymon under en innspilling.

I en «Top Gear»-episode fra Burma i 2014, skal Clarkson også ha kommet med nedsettende kommentarer om en asiatisk mann.

Dette ble etterforsket av hans arbeidsgiver, til tross for at Clarkson ba BBC om å la være av personlige grunner. Moren hans hadde akkurat gått bort, og han ba kanalen la være å etterforske saken.

LES OGSÅ: «Paradise Hotel»-Sophie var ikke til å kjenne igjen etter dramatisk bilulykke