«The Boss» slet med selvmordstanker

Nytt portrett avslører at Bruce Springsteen slet med depresjon.

DELTE SORGEN MED OSLO: Bruce Springsteen spilte på minnestunden for terroraksjonen den 22. juli, på Rådhusplassen i Oslo sist søndag.  Foto: Fame Flynet
DELTE SORGEN MED OSLO: Bruce Springsteen spilte på minnestunden for terroraksjonen den 22. juli, på Rådhusplassen i Oslo sist søndag. Foto: Fame Flynet Vis mer
SEOGHØR.NO: Avisen The New Yorker har publisert et lengre portrett av Bruce Springsteen (62), som nylig spilte konserter i Oslo og Bergen. Ifølge Springsteens nære venn, Dave Marsh, var «The Boss» svært deprimert tidlig på 1980-tallet.

- Han slet med selvmordstanker. Depresjonen hans var ikke veldig overraskende. Han kom fra ingenting, og var i ferd med å bygge opp noe stort for seg selv. Samtidig smisket andre med ham hver eneste dag. Han hadde indre konflikter med seg selv om hva slags type menneske han var, sier Marsh.

Springsteen mistenkte at han hadde arvet depresjonen av sin far, Douglas Frederick. Det førte til at han isolerte seg fra omverdenen. Samtidig opplevde han at flere kjærlighetsinteresser forsvant, like fort som de kom.

Depresjonen ble så sterk at Bruce begynte å gå til psykolog i 1982. Det har han angivelig fortsatt med siden. I portrettet går det fram at han spilte konserter så lange som fire timer for å slippe å tenke på andre ting, og slet seg dermed fullstendig ut.

- Problemene mine var ikke så åpenbare som dopmisbruk. De var mer i det stille, men like plagsomme. I de få timene du er på scenen, forsvinner alle stemmene i hodet ditt. Da er det kun din egen stemme det handler om, sier Bruce selv.  

Springsteen fremførte låten «We Shall Overcome» på minnestunden 22. juli, ett år etter terrorhandlingene i fjor.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  Bruce springsteen - Bruce løftet moren (90) opp foran fansen