Danny Masterson:

«That '70s Show»-stjernen siktet for tre voldtekter

Skuespiller Danny Masterson (44), kjent fra «That '70s Show», er siktet for voldtekt av tre kvinner, ifølge påtalemyndigheten i Los Angeles.

SIKTET: Skuespiller Danny Masterson er siktet for tre voldtekter mellom 2001 og 2003. Etterforskningen har pågått siden 2017. Her er han avbildet samma år. Foto: NTB Scanpix
SIKTET: Skuespiller Danny Masterson er siktet for tre voldtekter mellom 2001 og 2003. Etterforskningen har pågått siden 2017. Her er han avbildet samma år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespilleren er siktet for tre voldtekter, melder AP.

De skal angivelig skal ha skjedd mellom 2001 og 2003, sier påtalemyndigheten ifølge Los Angeles Times.

Danny Masterson er mest kjent for innsatsen sin i komiserien «That '70s Show» (1998-2006), der han spilte rollen som Steven Hyde.

En 23 år gammel kvinne skal, ifølge siktelsen ha blitt voldtatt mellom januar og desember 2001. En 28 år gammel kvinne skal ha blitt voldtatt i april 2003, og 23 år gammel kvinne skal ha blitt voldtatt mellom oktober og desember 2003. Hendelsene skal ha skjedd hjemme i huset til Masterson i Hollywood Hills i Los Angeles.

Få andre detaljer om sakene er blitt offentliggjort.

Skuespilleren skal etter planen få opplest siktelsen i september og si hvorvidt han sier seg skyldig eller ikke.

Masterson har foreløpig ikke kommentert siktelsen.

Anklaget i 2017

Masterson ble først anklaget for seksuelle overgrep under metoo-bevegelsen i 2017. Da kom det frem at politiet i Los Angeles hadde åpnet etterforskning etter at tre kvinner anklaget skuespilleren for seksuelle overgrep.

«Tre kvinner har stått fram og fortalt at Masterson utsatte dem for seksuelle overgrep tidlig på 2000-tallet» het det i uttalelsen fra politiet, ifølge People.

Det var The Underground Bunker, scientologibloggen til journalisten Tony Ortega, som først omtalte etterforskningen den gang.

I et innlegg på bloggen skrev Ortega at han satt på dokumenter som hevdet at scientologikirken presset de tre kvinnene, angivelig også scientologer, til ikke å kontakte myndighetene.

«Kongen av Queens»-skuespiller og eksscientolog Leah Remini (50), uttalte til The Underground Bunker at en av de tre kvinnene betrodde seg til henne i forbindelse med tv-serien «Leah Remini: Scientology and the Aftermath».

Remini oppfordret kvinnen til å politianmelde Masterson, og da to andre kvinner også stod fram, ble etterforskningen utvidet.

SIKTET ETTE DETTE: «Empire»-skuespilleren Jussie Smollett hevet at han var blitt angrepet av to menn. Senere ble han siktet for falsk forklaring. Video: CNN / politiet Vis mer

Avviste anklagene

Danny Masterson selv avkreftet anklagene som falske, via en uttalelse fra talspersonen sin som ble gjengitt av blant annet People og Los Angeles Times.

Talspersonen hans sa at en av kvinnene var Mastersons kjæreste i en årrekke, og at hun fortsatte å være sammen med ham etter det påståtte overgrepet.

- Den angivelige episoden fant sted midt i deres seks år lange forhold, og i etterkant fortsatte hun å være kjæresten hans i lang tid, het det i stjernens uttalelse.

En av de andre kvinnene skal dessuten ha fremsatt de samme anklagene for LAPD for 14 år siden, men ifølge Mastersons uttalelse fastslo politiet at det ikke lå noe i påstandene.

KOLLEGER: Her er Danny Masteron avbildet med skuespiller Ashton Kucther. Foto: NTB Scanpix
KOLLEGER: Her er Danny Masteron avbildet med skuespiller Ashton Kucther. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tv-stjernen sådde også tvil om anklagenes troverdighet ved å fremheve at historien først dukket opp på Ortegas anti-scientologiske blogg, og ved å trekke inn Reminis tv-serie:

- (...) motivasjonen bak disse falske anklagene ser ut til å være å fremme Leah Reminis anti-scientologiske tv-serie siden [den anonymiserte kvinnen] først stod fram etter å ha vært i kontakt med Leah Remini, het det i uttalelsen

Masterson identifiserer seg for øvrig som en praktiserende scientolog.

Etter at anklagene ble kjent i 2017, ble han skrevet ut av Netflix-serien «The Ranch».

LES OGSÅ: Bryter alle bånd til sexkjøper

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer