Thailands nye konge dukket opp i nakenvideo

Maha Vajiralongkorns (64) ville liv skaper bekymring.

IKKE GODT LIKT: Det er Thailands kronprins, Maha Vajiralongkorn (64), som overtar tronen etter sin far. Det er ikke alle like fornøyd med. Foto: NTB Scanpix
IKKE GODT LIKT: Det er Thailands kronprins, Maha Vajiralongkorn (64), som overtar tronen etter sin far. Det er ikke alle like fornøyd med. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne måneden kom nyheten om at verdens lengstsittende monark, Thailands konge, er gått bort.

Bhumibol Adulyadej, som ble 88 år gammel, overtok tronen som 18-åring i 1946. Han hadde vært ved dårlig helse i flere år, og døde på sykehus etter å ha vært innlagt der siden januar.

Adulyadej etterlot seg fire voksne barn - tre døtre og en sønn. Den eldste av dem, kronprins Maha Vajiralongkorn (64) overtar tronen etter sin far. Det fastslo landets statsminister, Prayut Chan-o-cha, etter kongens død.

Saken fortsetter under bildet.

Kontroversielt rykte

I motsetning til Thailands nylig avdøde konge, som for mange thailendere var et symbol på stabilitet i et land med mye politisk uro, er ikke Maha Vajiralongkorn spesielt godt likt.

I 2007 skrev BBC om hvordan det lenge hadde vært en stille bekymring over arverekkefølgen i Thailand, ettersom det ble snakket om at kronprinsen ikke evner å leve opp til sin fars utøvelse av kongerollen.

For selv om det er forbudt å fornærme eller kritisere monarkiet i Thailand, har det ikke hindret kronprinsen fra å la seg bemerke i utlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer