Christine Koht:

Testet to ganger for corona

- Jeg er jo i den svake gruppa, sier Christine Koht.

TESTET: Christine Koht er naturligvis redd for å bli smittet av coronaviruset. Tirsdag kveld avslører den folkekjære komikeren at hun er blitt testet to ganger. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TESTET: Christine Koht er naturligvis redd for å bli smittet av coronaviruset. Tirsdag kveld avslører den folkekjære komikeren at hun er blitt testet to ganger. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste ukene har det blitt kjent at enkelte menneskegrupper er ekstra utsatt for coronaviruset. Den norske komikeren Christine Koht (52) har etter at hun fikk påvist en alvorlig kreftdiagnose i januar i fjor, kjempet en hard kamp mot sykdommen, og det er helt naturlig at hun nå er redd for at hun skal bli smittet.

I midten av mars ble det kjent at hun hadde fått kommet hjem etter et lengre opphold på Sunnaas sykehus, og tirsdag kveld oppdaterer hun følgerne sine nok en gang om hvordan det går med henne.

I en video på Facebook forteller Koht lattermildt at hun har fått en ny, stor seng fra NAV, men hun avslører også at hun har hatt to infeksjoner etter at hun kom hjem fra Sunnaas.

- Jeg er jo i den svake gruppen, og tør ikke møte noen, sier hun blant annet i videoen, og påpeker at hun har hatt flere symptomer på corona.

Dette har sørget for at Koht har vært innlagt to ganger, og blitt testet for viruset, men begge gangene har prøven vært negativ.

Komikeren spør seg i videoen hvor mange ganger man kan bli testet, og forteller at hun har spurt legen sin om hun kommer til å dø av viruset.

- Det er jo egentlig det jeg er redd for, ikke sant, sier hun i videoen, før hun forteller at legen hennes svarte:

«Nei, på ingen måte. Altså, nå har du vært død nesten fire ganger, du skal ikke dø av dette».

Endelig hjemme

Avsluttningsvis forteller Koht at hun etter forholdene har det bra, og koser seg hjemme.

ÅRETS FORBILDE: Christine Koht ble kåret til årets forbilde under Se og Hørs kjendisgalla 2019. Video: Privat Vis mer

Oppdateringen fra Koht kommer som nevnt noen få uker etter at hun kunne dele gladnyheten om at hun hadde fått komme hjem. I et innlegg i A-magasinet skrev Koht for første gang på flere måneder om hvordan det går med henne.

Innlegget handlet både om død og om corona-krisen Norge står overfor, og Koht skrev at hun uansett alltid er i en slags karantene, men at hun er redd for hvilke utfordringer helsesystemet kan måtte møte på i den kommende tida.

I innlegget roset hun det norske helsevesenet, men skrev humoristisk om at de ikke alltid er like gode på å svare på spørsmål om døden.

Koht mener det er viktig å gi håp, i stedet for standardsvar som «alle skal dø» eller at ingen aner når man skal dø - og at det godt kan være over i morgen når man får en takstein i hodet. Avslutningsvis skrev hun derfor dette:

«Så også i coronaens tid: Alle vet jo at de skal dø, så dropp det. Gjør det enkelt, og gå for tro så lenge som overhodet mulig. Og for guds skyld, kom aldri, aldri mer drassende med de dumme taksteinene».

RØRENDE TALE: Kirsten Koht tok imot prisen «årets forbilde» på vegne av datteren Christine Koht, under Se og Hørs kjendisgalla. Hun holdt en rørende takketale om datterens sykdom. Video: Bjørn Lindgren Vis mer

LES OGSÅ: Har meldt seg frivillig i helsetjenesten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer