Harvey Weinstein:

Testet positivt for coronaviruset

Den tidligere svært mektige filmprodusenten er coronasmittet.

SMITTET: Den tidligere Hollywood-mogulen Harvey Weinstein skal ifølge en amerikansk avis være smittet av koronaviruset. Opplysningen er ennå ikke bekreftet, og tilstanden hans er ikke kjent. Her avbildet sammen med eskona Georgina Chapman i 2017. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix
SMITTET: Den tidligere Hollywood-mogulen Harvey Weinstein skal ifølge en amerikansk avis være smittet av koronaviruset. Opplysningen er ennå ikke bekreftet, og tilstanden hans er ikke kjent. Her avbildet sammen med eskona Georgina Chapman i 2017. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bare dager etter at Weinstein (68) ble overført til høysikkerhetsfengselet Wende Correctional Facility nær Buffalo i delstaten New York, har han blitt satt i isolasjon.

Søndag morgen testet nemlig Weinstein positivt for coronaviruset.

Meldingen om at han er smittet av coronaviruset, ble først omtalt av en lokalavis tilknyttet utgiverorganisasjonen CNHI, Niagara Gazette. Også Deadline siterte en kilde på at Weinstein er smittet.

Nå har en formann for betjentene i fengselet, Michael Powers, åpent bekreftet opplysningen til nyhetsbyrået Reuters. Ifølge Powers er flere ansatte ved fengselet satt i karantene.

CORONA CHALLENGE: Influenser Ava Louise har lagt ut en video på TikTok der hun prøver å skape en ny trend hvor folk skal slikke på toalettsete. Vis mer

- Bekymret

Weinsteins talsperson Juda Engelmayer kunne søndag kveld ikke bekrefte opplysningen.

- Vårt team har ikke hørt noe sånt ennå, sier hun til The Daily Beast.

- Gitt Weinsteins helsetilstand, er vi selvsagt bekymret, om dette er tilfellet, og vi overvåker situasjonen nøye, sier Weinsteins advokat, Imran Ansari, ifølge Reuters.

Tjenestemenn som kjenner saken, sier de tror Weinstein var smittet allerede da han ble fengslet sist onsdag, skriver NTB. Det var på onsdag at Weinstein ble overført fra det beryktede fengselet Rikers Island. Ifølge nyhetsbyrået AP har 38 personer testet positivt for viruset i fengselet.

Hardt rammet

Søndag opplyste myndighetene at over 15 000 personer er coronasmittet i New York, som dermed er USAs hardest rammede område. Ifølge CBS News har president Donald Trump godkjent katastrofeerklæringer i New York og Washington.

Under en pressekonferanse i Det hvite hus søndag, fortalte Trump at myndighetene vil sørge for å opprette i alt 4000 nye sykehusplasser den kommende tida, hvorav New York skal få en fjerdedel.

Trump opplyste også om at mye smittevernutstyr var sendt til de hardest rammede statene. Dette kom etter at en rekke guvernører og andre ledere i flere stater ba om masker og annet verneutstyr i kampen mot virusutbruddet. Spesielt New York-ordfører Bill de Blasio gikk hardt ut mot president Trumps håndtering av coronapandemien.

BEKLAGER: De siste dagene har det stormet mot komiker og tv-profil Herman Flesvig etter at det ble kjent at han i helga hadde reist på hyttetur. Nå beklager han. Video: Instagram/@hermanflesvig Vis mer

Helseproblemer

Weinstein er dømt til 23 års fengsel for voldtekt og seksuelt overgrep. I desember 2019 vakte Weinstein oppsikt da han dukket opp til høringene i forkant av rettssaken. I et rettsmøte dukket han opp med stokk og hadde tilsynelatende alvorlige problemer med å gå.

Senere ankom han en kausjonshøring i en rullator, støttet opp av tennisballer på rullatorens bakre bein. Weinsteins advokater fortalte da at hans helse var stadig svekkende og at han skulle gjennom en ryggoperasjon.

Da han fikk dommen i februar i år, ble han brakt rett til sykehus i stedet for fengsel. Planen var at han skulle fengsles på Rikers Island og bli der til straffeutmålingen 11. mars, men han ble fraktet til sykehus med smerter i brystet.

SYNGER OM VIRUSET: Norges Eurovision-finalist Ulrikke Brandstorp ser det lyse i hverdagen, som for tiden og i likhet med andre nordmenn er preget av coronaviruset COVID-19. Video: Instagram / @Ulrikkeofficial Vis mer

Etter nesten halvannen uke på sykehuset ble han fraktet til fengselet Rikers Island. Det gikk bare noen dager før nyheten kom om at han hadde skadet seg i fengselet.

Overfor CNN sa talsperson Juda Englemayer at Weinstein skal ha følt seg svimmel, før han falt og slo seg.

- Harvey sier at hodet hans banker hele tiden, og han tror han har hjernerystelse. Han har ikke fått det offisielt påvist, sa hun.

LES OGSÅ: Corona-vitsen tar nettet med storm

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer