Tester puber i Praha

- Øl og Praha går hånd i hånd! Jan Simonsen guider Se og Hørs lesere gjennom sine favorittpuber i pilsens hovedstad.

Praha by night: Det er et uttall vannhull i Praha som er et skikkelig eldorado for ølhunder. Foto: Odd Helge Brugrand
Praha by night: Det er et uttall vannhull i Praha som er et skikkelig eldorado for ølhunder. Foto: Odd Helge Brugrand Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Øl er kultur!

Praha er i dag et av de mest populære reisemålene for norske turister. Ølhund og stortingsrepresentant Jan Simonsen (52) besøker Tsjekkias hovedstad flere ganger i året.

- Praha er ikke bare en av Europas desidert vakreste og mest romantiske byer - spekket som den er med historie, arkitektur, kunst og kultur. Tsjekkias hovedstad er også pilsens hovedstad - med et ubegrenset tilbud av ølstuer, puber, kneiper, ølhaller og restauranter. For oss ølelskere er dette Paradis, smiler Jan.

Tsjekkia er utvilsomt et ølrike. Ølkulturen er tsjekkernes stolthet. Landet produserer over 40 forskjellige ølsorter. Også i Praha finnes det mange lokale varianter. Den folkelige og jordnære politikeren har skaffet seg en nær vennekrets i byen, og har følgelig også opparbeidet god oversikt over hvor de beste vannhullene er lokalisert. For de aller beste drikkestuene er nemlig ikke alltid like lett å få øye på for turister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer