<strong>Praha by night:</strong> Det er et uttall vannhull i Praha som er et skikkelig eldorado for ølhunder. Foto: Odd Helge Brugrand
Praha by night: Det er et uttall vannhull i Praha som er et skikkelig eldorado for ølhunder. Foto: Odd Helge Brugrand Vis mer

Tester puber i Praha

- Øl og Praha går hånd i hånd! Jan Simonsen guider Se og Hørs lesere gjennom sine favorittpuber i pilsens hovedstad.

Publisert
Sist oppdatert

Øl er kultur!


Praha er i dag et av de mest populære reisemålene for norske turister. Ølhund og stortingsrepresentant Jan Simonsen (52) besøker Tsjekkias hovedstad flere ganger i året.


- Praha er ikke bare en av Europas desidert vakreste og mest romantiske byer - spekket som den er med historie, arkitektur, kunst og kultur. Tsjekkias hovedstad er også pilsens hovedstad - med et ubegrenset tilbud av ølstuer, puber, kneiper, ølhaller og restauranter. For oss ølelskere er dette Paradis, smiler Jan.


Tsjekkia er utvilsomt et ølrike. Ølkulturen er tsjekkernes stolthet. Landet produserer over 40 forskjellige ølsorter. Også i Praha finnes det mange lokale varianter.
Den folkelige og jordnære politikeren har skaffet seg en nær vennekrets i byen, og har følgelig også opparbeidet god oversikt over hvor de beste vannhullene er lokalisert.
For de aller beste drikkestuene er nemlig ikke alltid like lett å få øye på for turister.


God lagring
- Det beste ølet serveres ikke nødvendigvis på de mest fancy og lettest tilgjengelige stedene. Dette rett og slett fordi ølomsetningen i høysesongen er så stor, at ølet ikke rekker å bli lagret lenge nok. Derfor er det ofte de små, brune og bortgjemte pubene som tilbyr størst nytelse for øltørste ganer, avslører Jan.


En annen ting er prisen på det gylne brygget. For tsjekkerne er ikke interessert i å betale norske avgiftspriser når de nyter nasjonaldrikken. En rekke av Prahas lokale puber kan tilby pils ned mot to kroner halvliteren.


- Publiv og øl er både historie og kultur for innbyggerne i Praha. I alle år har de møttes over en seidel eller fem for å diskutere hverdagsliv og politikk - eller rett og slett synge glad allsang sammen. Den tradisjonen holder de fortsatt vedlike. Innbyggerne i Praha er blide, utadvendte og snakkesalige mennesker. Og for turister er en kveld på pub en ypperlig måte å bli kjent med lokalbefolkningen, konkluderer Jan Simonsen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer