Test av to ferieformer

Mange hensyn skal tas når en småbarnsfamilie skal på tur...

HELT ALENE: Ingen trengsel eller jakt på solsenger når du som Anna (2 ½), mamma Anette (31), Ingrid (4 mnd.) og pappa Geir (36) velger "Blue Villas"-konseptet til Star Tour. Foto: Se og Hør
HELT ALENE: Ingen trengsel eller jakt på solsenger når du som Anna (2 ½), mamma Anette (31), Ingrid (4 mnd.) og pappa Geir (36) velger "Blue Villas"-konseptet til Star Tour. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Egen villa med basseng og gode greier, eller stort anlegg med "alt" tilgjengelig og inkludert? Se, det er spørsmålet.


Med lanseringen av konseptet "Blue Villas" har Star Tour komplettert sitt tilbud til barnefamiliene. Det er ikke mye igjen av den gamle og utskjelte "charterfølelsen" når du kun får utlevert et kart og en veibeskrivelse og kan "sjekke inn" i din egen private villa. Nøkkelen ligger under matta…


Hva med det erkeamerikanske konseptet "All Inclusive"? Er det bare ultraharry, eller har fargede plastarmbånd - som signaliserer at du har tilgang til alt - noe for seg?


Er det bedre med egen villa med privat svømmebasseng, omgitt av duftende oliven- og mandeltrær? Fint å slippe paraplydrinker og høylytte aktivitetsguider i glorete uniformer?


Det ene tilbudet lover fred og ro og eget basseng, det andre frister med "gratis" drinker og is på bassengkanten.


Vi lot vår testfamilie sjekke de to ytterpunktene "Blue Villas" og "Blue Inclusive" mot hverandre. Stedene er naturligvis sett gjennom en småbarnsfamilies øyne, men du kan like gjerne lese testen som en generell vurdering av hvilken ferieform som tilfredsstiller flest behov.Villaferie

Vi tester konseptet "Blue Villas" i huset Bajoca, ti minutters kjøring fra badebyen Port de Pollenca på Mallorca. For vår familie kostet denne uken 17 500 kroner, for to voksne, et barn og et spedbarn. Prisen inkluderer avgiften vi måtte betale for de ubenyttede sengene. En forutsetning for denne type ferie er leiebil, og det kommer selvsagt i tillegg.


Pris


17 500


Beliggenhet 2


Dette blir litt for langt unna allfarvei, og vi er avhengig av bil uansett hva og hvor vi skal. Det blir fort mye styr, med to barnevogner og alt pikk-pakk.


Atmosfære 4


Sjarmerende og rolige dager. Her slipper vi å stresse for å sikre oss gode bassengplasser, men området rundt villaen er litt kjedelig. Vi må kjøre til alt.


Bekvemmelighet 3


Selv om villaene er bekvemmelig innredet, blir dette litt for likt hjemme. Det hjelper ikke med rolige omgivelser, når vi hele tiden må i butikken etter ting vi har glemt.


Avslapning for de voksne 3


I utgangspunktet det mest avslappende alternativet, og hadde vi hatt med et par besteforeldre som barnevakter og matlagingsassistenter, kunne dette blitt en virkelig avslappende ferie. Hvis vi drar tilbake, blir det for en lengre periode, slik at vi rekker å finne roen.


Barnevennlighet 2


Når det bare var vår familie, blir det fort til at barna kjeder seg. Her er det ikke noe nytt som skjer, bare de samme gamle foreldrene. Det hadde vært bedre om vi hadde reist med en annen familie med barn på samme alder.


Aktivitetsmuligheter 2


Her må vi finne på ting og aktivisere ungene selv. Vi får nok sett og opplevd mer av området, men det er jo ikke alltid det man ønsker. Vi innrømmer gjerne at vi noen ganger reiser mer fra enn til noe…


Feriefølelse 4


Den rolige atmosfæren gjør at vi havner i skikkelig feriemodus. Likevel blir livet litt for likt hjemme, med alt det praktiske med innkjøp som må gjøres.


Valuta for pengene 3


Grei pris, men enda bedre hvis vi hadde reist flere familier sammen. Men i tillegg til prisen her kommer både leiebil (som er et must), mat, drikke, is og så videre. Det blir penger av sånt.


 All Inclusive


"All Inclusive"-anlegget Ciudad Blanca ligger rett på den 15 kilometer lange Alcudia-stranden. Den finkornede familiefavoritten er Mallorcas mest populære reisemål. Testfamilien måtte punge ut med drøye 22 000 kroner for en uke, for to voksne, et barn og et spedbarn, men da er altså ALT inkludert.


Pris


22 260


Beliggenhet 6


Anlegget ligger rett på stranden, og i gangavstand til alt vi trenger. Barna har alt de ønsker inne på området. Hvis du vil spise andre steder om kveldene eller shoppe litt, er det bare å rusle en kort tur langs strandpromenaden.


Atmosfære 3


Blir litt samlebåndsferie, med felles bespisning, kamp om de beste solsengene og til tider overivrige aktivitetsguider. Men når vi først har benket oss, er alt lett tilgjengelig og behagelig. Deilig med nærheten til strand og restaurant med havutsikt.


Bekvemmelighet 5


Vi innrømmer det gjerne! Det var kjempedeilig å bare kunne forsyne seg av mat, drikke, is og brus – hele dagen, uten at vi trengte å huske på penger, eller måtte rydde etter oss. Mange nye lekekamerater og spennende kveldsunderholdning for barna ga oss tid til å slappe av.


Avslapning for de voksne 5


Når barna har det bra, har vi det bra! Da får vi heller leve med litt støy og bråk i bakgrunnen. Det nytter ikke å irritere seg over at andres barn skriker, når de samme barna er våre barns lekekamerater. Dessuten skriker jo våre like mye…


Barnevennlighet 6


Det klart mest barnevennlige alternativet. Barnehagebarn er vant til at det skjer ting rundt seg, og de liker å ha andre barn å leke med.


Aktivitetsmuligheter 5


Alt er lagt til rette for at barna skal ha det bra her – og det har de. Og når barna har det bra, har foreldrene det bra. Vi savnet kanskje en tennisbane eller et treningsrom for å trimme bort litt av all den gode maten, men det er også alt.


Feriefølelse 5


Det er nok mange mennesker her, men det er så deilig å slippe alle praktiske gjøremål. Timene mens ungene sover midt på dagen, kan brukes til å slappe av ved bassengkanten i stedet for å måtte kjøre av gårde for å fylle opp kjøleskapet.


Valuta for pengene 5


Selv om det blir en relativt kostbar ferie, tror vi at totalregnestykket ikke blir så galt. Her var jo absolutt alt inkludert i prisen.Konklusjon


Selv om det sikkert ikke er så "politisk korrekt", blir det en klar hjemmeseier til "All Inclusive"-anlegget Ciudad Blanca. Neste gang vi trenger en liten forsmak på sommeren, kommer vi nok til å gå for denne ferieformen. Kanskje hadde vi valgt annerledes om vi hadde hatt med besteforeldre eller en annen barnefamilie.


 


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer