Terrorhets mot Idol-Håkon

- Jeg håper bare at ingen tror dette er meg, forteller Håkon Njøten.

SKREMMENDE: I videoen som nå ligger på YouTube, kan man se en falsk Håkon Njøten sitte bakbundet. Flere ganger blir det gjentatt at den tidligere "Idol"-deltageren skal drepes. Foto: YouTube
SKREMMENDE: I videoen som nå ligger på YouTube, kan man se en falsk Håkon Njøten sitte bakbundet. Flere ganger blir det gjentatt at den tidligere "Idol"-deltageren skal drepes. Foto: YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Under tittelen "Al Qaida got an idol", har det blitt lagt ut en video med sterke bilder der en bakbundet person blir mishandlet av terrorister.

I filmen, som utgir seg for å være et opptak fra CNN, gjentas det at personen er den tidligere "Idol"-deltageren Håkon Njøten. Terroristene roper at de skal drepe ham.

- På slutten av videoen forstår man at det er en spøk, men den er ikke morsom. Jeg håper bare at ingen tror dette er meg, sier Njøten til BTV Lørdag ifølge bt.no.

LES OGSÅ: Raser mot sex-video på YouTube

Ifølge nettavisen er det uklart hvem som har publisert den anonyme videoen, men det skrives at den trolig er produsert i bergensområdet.

- I videoen ser man aldri ansiktet til gisselet, samtidig som de sier de er fra Al Qaida. Det er dumt hvis noen tror Håkon selv står bak dette, for det er ikke morsomt, sier Njøtens kjæreste Sofie Storaas, som for øvrig også har deltatt i "Idol".

SE HER: Se Britneys sjokkvideo!

Ifølge nettsiden filmen er lagt ut på, YouTube, er filmen sett av snart 1000 mennesker.

I seernes kommentarer blir filmen stemplet som både rasistisk og patetisk.

- I Youtube sine retningslinjer heter det at materiale som er rasistisk eller der reelle mennesker imiteres mot sin vilje, kan kreves fjernet. Jeg vil tro Njøten har retten på sin side, sier forsker og multimedialærer ved Høyskolen i Bergen, Morten Fahlvik, til nettavisen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer