Edward Furlong:

«Terminator»-stjernas store nedtur

- Det var skremmende.

BARNESTJERNE: Edward Furlong hadde en lysende framtid i vente. Så endret alt seg. Her med Arnold Schwarzenegger i en scene fra «Terminator 2». Foto: Moviestore/ REX/ NTB
BARNESTJERNE: Edward Furlong hadde en lysende framtid i vente. Så endret alt seg. Her med Arnold Schwarzenegger i en scene fra «Terminator 2». Foto: Moviestore/ REX/ NTB Vis mer
Publisert

Det er en kjent sak at barnestjerner, spesielt i Hollywood, lever trøblete liv etter at berømmelsen er et faktum. Problemer med narkotika, alkohol og vold har gjennom åra nærmest vært mer vanlig enn uvanlig for stjernene.

Da Edward Furlong (44) som 15-åring spilte mot selveste Arnold Schwarzenegger (74) i «Terminator 2», var det nok ikke så mange som hadde trodd han skulle ende opp som den mannen han er i dag.

- I løpet av 30 år har jeg aldri jobbet med et barn som var på en så klar bane mot katastrofe.

Det uttalte regissør Tony Bill i 1993, ifølge Entertainment Weekly. Han jobbet med Edward i filmen «A Home of Our Own».

UNGE STJERNER: Edward Furlong avbildet med Christina Applegate i 1993. Foto: Bei / REX / NTB
UNGE STJERNER: Edward Furlong avbildet med Christina Applegate i 1993. Foto: Bei / REX / NTB Vis mer

Berømmelsen skulle vise seg å bli i tøffeste laget for barnestjernen, som i stedet endte opp som fengselsfugl. Veien dit var utvilsomt humpete.

BARNESTJERNER: Tidlig på 2000-tallet fikk flere barnestjerner sitt gjennombrudd. Nå har alle blitt voksne - kjenner du dem igjen? Musikk: Epidemic Sound. Bilder: NTB Scanpix / Instagram Vis mer

Mistet omsorgsretten

Allerede som barn var Edwards liv sterkt preget av dårlige familieforhold. Ingen visste hvem faren hans var, og da han var i tidlig tenåra mistet moren omsorgsretten for ham.

Det resulterte i at skuespillertalentet måtte flytte inn hos tanten og onkelen. Noen år seinere fikk mora omsorgsretten tilbake.

Den unge gutten sto midt i en trøblete omsorgstrekant, fylt til randen av folk ute av stand til å ta ordentlig vare på ham. Edward nektet å la seg intervjue vedrørende de vanskelige familieforholdene.

- Eddie ønsker ikke å bli intervjuet til en artikkel som involverer så mye feilinformasjon om hans privatliv, uttalte en talsperson til Entertainment Weekly på 90-tallet.

Da han brått ble kastet inn i Hollywoods brutale rampelys, var verken han eller de rundt ham forberedt på det som ventet.

«THE HOLIDAY»: Det er ingen tvil om at «The Holiday» er et absolutt must for mange før jul, men hvordan ser stjernene egentlig ut i dag? Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Ekstremt vanskelig

Mens barnestjerna spilte mot Schwarzenegger i «Terminator», kranglet moren og hennes søster om hvem som skulle ha omsorgsretten for tenåringen. Begge sider hevdet at den andre var mer interessert i penger enn i Edward.

- Det var ekstremt vanskelig for Edward. Her var denne ungen som aldri hadde opplevd et filmsett, utsatt for fem måneder med det største man kan oppleve, uten å vite hvem hans juridiske verger var. Men han klarte seg. Jeg ble overrasket over evnen hans til å legge det bak seg og prestere, uttalte B.J. Rack, en av produsentene bak «Terminator 2», til Entertainment Weekly.

BRØDRE: Edward Furlong spilte Edward Nortons lillebror i filmen «American History X». Foto: Moviestore / REX / NTB
BRØDRE: Edward Furlong spilte Edward Nortons lillebror i filmen «American History X». Foto: Moviestore / REX / NTB Vis mer

Etter den svimlende suksessen ble han en ettertraktet skuespiller i filmbyen, og fikk blant annet en stor rolle i filmen «American History X». Men da han skulle spille i filmen «A Home of Our Own», gikk ikke ting helt på skinner.

Filmens produsenter mistenkte at han hadde et forhold med den 29 år gamle veilederen Jacqueline Louise Domac, som han møtte under innspillingen av «Terminator 2». Da var barnestjerna bare 15 år gammel. Hun jobbet også på produksjonen til «A Home of Our Own».

- Heroin- og kokainmisbruker

De to hadde et forhold i flere år, og etter en stund ble den 14 år eldre kjæresten også ansatt som manageren hans.

Domac ble seinere saksøkt for voldtekt, ettersom stjerna var under 18 år da de innledet forholdet. Det ble aldri tatt ut tiltale. I 1999 - etter at de hadde brutt både privat og profesjonelt - anklaget Domac stjerna for vold.

FORHOLD: Da Edward var 15 år gammel, innledet han et forhold med 29 år gamle Jackie Domac. Her avbildet i 1998. Foto: Bei / REX / NTB
FORHOLD: Da Edward var 15 år gammel, innledet han et forhold med 29 år gamle Jackie Domac. Her avbildet i 1998. Foto: Bei / REX / NTB Vis mer

Da hadde tenåringen allerede begynt å eksperimentere med narkotika, som heroin og kokain, og sleit også med alkoholisme. I 2004, da han var 27 år, ble han arrestert for å være ruspåvirket i offentligheten.

Den gang klappet, plaget og slapp han ut hummere i en butikk, ifølge Florence Police Department. To år seinere, i 2006, avslørte han at han hadde et problem.

- Jeg var en heroin- og kokainmisbruker. Det var skremmende. Jeg tenker ikke på å feste lenger, sa han til People i 2006, ifølge TheFix.

OPERERT: Kirurg Ben Talei avslører hvilke kjendiser i Hollywood som har operert seg. Video/ reporter: Kjersti Flaa / Rød Løper Vis mer

Hevdet han ga sønnen kokain

På starten av 2000-tallet fant skandalestjerna lykken igjen, og i april 2006 giftet han seg med skuespiller Rachael Bella (37). De to fikk sønnen Ethan sammen.

De skilte imidlertid lag i 2009, men tre år etter skilsmissen ble Edward saksøkt av ekskona, da hun hevdet at skuespilleren hadde gitt deres den gang seks år gamle sønn kokain, ifølge Contact Music.

BLE FORELDRE: Barnestjerna fikk barn med Rachel Bella. Lykken brast imidlertid etter noen år. Foto: Elizabeth Goodenough / REX / NTB
BLE FORELDRE: Barnestjerna fikk barn med Rachel Bella. Lykken brast imidlertid etter noen år. Foto: Elizabeth Goodenough / REX / NTB Vis mer

Bella hevdet at hun hadde bevis på at sønnen hadde testet positivt på kokain etter å ha vært alene med faren. Det hele resulterte i at «American History X»-stjernas møter med sønnen måtte overvåkes.

Rachael Bella, hvis egentlige navn er Rachael Kneeland, har også flere ganger hevdet at skuespilleren har vært voldelig mot henne. I 2009 tok hun ut besøksforbud mot 44-åringen, som da ble pålagt å holde seg minst 90 meter unna henne.

Året etter ble barnestjernen arrestert etter å ha brutt besøksforbudet, skrev Access Hollywood.

Arrestert for vold

Dette ble for øvrig ikke siste gang den tidligere filmhelten havnet i trøbbel med lovens lange arm. Han har nemlig blitt arrestert en rekke ganger - tre ganger for vold mot sin tidligere kjæreste, skuespiller Monica Keena (42).

I mars 2013 ble Edward dømt til seks måneder i fengsel etter at han skal ha vært voldelig mot kjæresten, og for overtredelse av besøksforbud, ifølge Hollywood Reporter.

VOLD: Skuespilleren ble arrestert tre ganger for vold mot Monica Keena. Her avbildet i 2013. Foto: REX / NTB
VOLD: Skuespilleren ble arrestert tre ganger for vold mot Monica Keena. Her avbildet i 2013. Foto: REX / NTB Vis mer

To måneder seinere ble han arrestert igjen. Den gang fikk han en fem år lang betinget fengselsstraff, men unngikk opphold bak murene etter å ha gått med på et 90 dagers opphold på avrusingsklinikk og ett år med rådgivning.

Da hadde han allerede sonet 61 dager i fengsel.

Hollywood-råtass - Jean-Claude van Damme er svak for Chihuahuaer. Video: Jean Claud Van Damme / Facebook. Foto: NTB / Scanpix. Reporter: Jonas Andersen Vis mer

- Galskap

Barnestjernen har gjennom åra holdt seg til skuespillerkarrieren, og i 2019 var han tilbake i rollen som John Connor i «Terminator: Dark Fate».

I dag har han vært edru i tre år, og dukker stadig opp på arrangementer for å møte fansen. Det er imidlertid liten tvil om at han fremdeles sliter med det å ha vært en lovende barnestjerne.

BARNESTJERNE: Edward Furlongs liv har ikke vært helt lett. Det har han også uttalt seg om, ifølge Forbes. Her avbildet i 2019. Foto: Barry Brown / SplashNews / NTB
BARNESTJERNE: Edward Furlongs liv har ikke vært helt lett. Det har han også uttalt seg om, ifølge Forbes. Her avbildet i 2019. Foto: Barry Brown / SplashNews / NTB Vis mer

- Jeg ble en suksess over natta. Det var sykt. Jeg prøver fortsatt å forstå sjokket og ærefrykten over det hele. Jeg ble innblandet i ting som ikke var bra for meg - lenge. Jeg var et barn som hadde mye som skjedde samtidig, men jeg klarte ikke å prosessere det, sa han i 2019, ifølge Forbes, og fortsatte:

- Tidlig i karrieren husker jeg det var helt galskap for meg. Det er galskap for et lite barn å få så mye makt. Spesielt hvis du ikke har noen foreldre.

LES OGSÅ: Sky News:Katie Price arrestert

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer