Terje Søviknes skiller seg

- For oss handler det bare om å gjøre overgangen så lite problematisk som mulig for alle involverte.

FØR LYKKEN BRAST: Terje Søviknes og kona Janniche Askeland i fotografert i Syden for noen år tilbake.  Foto: Trond Eide / Se og Hør
FØR LYKKEN BRAST: Terje Søviknes og kona Janniche Askeland i fotografert i Syden for noen år tilbake. Foto: Trond Eide / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den tidligere Frp-kronprinsen Terje Søviknes (42) og kona Janniche Askeland (38) har bestemt seg for å gå hver til sitt. Den kjente ordføreren i Os utenfor Bergen informerte kommunestyregruppen etter møtet tirsdag kveld, og han har etter det Se og Hør kjenner til allerede flyttet ut fra parets bolig på Lysekloster i Os kommune. Paret har vært kjærester i over 20 år og vært gift de siste 13 årene.

Ekteparet opplevde en enorm belastning i 2001 da det ble kjent at Søviknes hadde hatt seksuell omgang med en 16 år gammel jente på en fest i Langesund etter et landsmøte i Fremskrittpartiets Ungdom. Den gang valgte Janniche å tilgi ektemannen. Siden fikk de to barn sammen. Nå har de sammen valgt å ta en time-out i samlivet.

- Vi er i en prosess der vi er i ferd med å ta ut separasjon. Et hvert samlivsbrudd er en krevende og vanskelig prosess for de involverte. For oss handler det bare om å gjøre overgangen så lite problematisk som mulig for alle involverte, sier Søviknes i en kommentar til den lokale nettsiden Midtsiden.no.

Terje Søviknes var lenge regnet som selve kronprinsen i Frp, og aktuell som ny leder etter Carl I. Hagen. Han måtte imidlertid trekke seg i 2001 etter at han tilsto å ha hatt seksuell omgang med en 16-åring på et landsmøte i Fremskrittspartiets Ungdom i 2000.

Søviknes ble beskyldt for voldtekt mot jenta, men saken ble henlagt som intet straffbart forhold.

Søviknes-saken fikk massiv oppmerksomhet, og la i praksis Søviknes' rikspolitiske karriere i grus.

Politikeren har ved flere anledning takket kona for at han greide seg gjennom den tunge tiden.
 
- Janniche, hennes og min familie har betydd enormt. Det hadde vært mye vanskeligere å legge dette bak seg uten dem. Basen har vært trygg hele veien. Hvis noen av mine nærmeste opplever en vanskelig situasjon, skal jeg yte tilsvarende innsats, har Søviknes uttalt til VG.

- Føler du at du skylder din kone mye etter det som skjedde?


- De fleste ektefolk som opplever tunge stunder, må snakke gjennom alle sider. Vi er blitt tettere og mer sveiset sammen, fortalte Søviknes.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Skiller seg fra sin kreftsyke kone

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer