Harald Eia:

- Tenkte: «Shit, nå må jeg skifte bleier igjen»

Men komikeren føler selv at han er blitt flinkere som far etter at Johan kom til verden.

SPREK SMÅBARNSPAPPA:
Harald Eia trener jevnlig for å holde tritt med sønnen Johan (15 mnd.). Her stråler han sammen med samboer Nadina Bouhlou. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
SPREK SMÅBARNSPAPPA: Harald Eia trener jevnlig for å holde tritt med sønnen Johan (15 mnd.). Her stråler han sammen med samboer Nadina Bouhlou. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I høst kommer komiker og programleder Harald Eia (52) tilbake med nye episoder av det humorbaserte kunnskapsprogrammet «Brille» på TVNorge.

LES MER: Se og Hør Extra er i salg nå!
LES MER: Se og Hør Extra er i salg nå! Vis mer

- Denne sesongen eksperimenterer vi med politikere som gjester.

- Blant dem er statsråd Trine Skei Grande (48) og Anniken Huitfeldt (48). Det har vist seg å være vellykket, forteller Eia til Se og Hør under TVNorge-eier Discoverys høstlansering.

God kontakt

Eia gleder seg til den nye «Brille»-sesongen, mens hans tidligere paneldeltaker Bård Tufte Johansen (48) for lengst er ute og nå leder «Nytt på nytt» på statskanalen.

- Bård og jeg har fortsatt mye kontakt og er mye sammen. Jeg synes det er stas med alt han får til, selv om vi er i forskjellige kanaler, sier han.

Far til ettåring

I mai i fjor fikk Harald og hans samboer Nadina Bouhlou (35) sønnen Johan. Fra før har han barna Liv (21) og Helle (17) fra et tidligere ekteskap.

Å ha en liten gutt som venter på pappa, setter sine begrensninger. Han rekker ikke å drive med så mye utenom opptakene til TV-programmene.

- «Brille»-konseptet tar mye tid, og siden jeg er blitt pappa igjen, kan jeg ikke jobbe mer enn fra ni til fire, påpeker Eia.

TRILLETUR: 17. mai kom Harald og samboeren Nadina med sønnen i barnevogn til Grand Hotel i Oslo. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
TRILLETUR: 17. mai kom Harald og samboeren Nadina med sønnen i barnevogn til Grand Hotel i Oslo. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

- Hvordan er det å få en sønn etter fylte 50 år?

- Før fødselen tenkte jeg: «Shit, nå må jeg skifte bleier igjen», men det er gått helt fint. Jeg oppfordrer alle til å gå på en runde til, sier han, og legger til:

- Man er blitt flinkere, roligere og kulere på alle vis. Men det gjelder å holde seg i form, slik at du kan gå ned på alle fire og leke med barnet, sier Eia til Se og Hør.

NY SESONG: I høst kommer «Brille» tilbake med nye gjester. Her ser vi Tore Sagen (f.v.), Harald Eia, Trine Skei Grande, Mikkel Niva og Henrik Elvestad. Foto: Martin Østby/ TVNorge
NY SESONG: I høst kommer «Brille» tilbake med nye gjester. Her ser vi Tore Sagen (f.v.), Harald Eia, Trine Skei Grande, Mikkel Niva og Henrik Elvestad. Foto: Martin Østby/ TVNorge Vis mer

Ut på trilletur

Haralds gode kompis Fredrik Skavlan (51) er også nybakt pappa. Han fikk sitt sjette barn i juli i år. Eia utelukker ikke at småbarnsforeldrene kommer til å ha felles trilleturer.

- Ja, gjerne det. Litt vanskelig kan det jo bli siden sønnen min er litt større, så det er ikke sikkert at jeg klarer å tvinge ham til å sitte oppi vogna.

GODE VENNER:
Fredrik Skavlan og Harald Eia er en del av samme vennegjeng. Nå kan de rusle turer med barnevogn sammen. Bildet er fra Aschehougs hagefest. Foto: Espen Solli/ Se og Hør
GODE VENNER: Fredrik Skavlan og Harald Eia er en del av samme vennegjeng. Nå kan de rusle turer med barnevogn sammen. Bildet er fra Aschehougs hagefest. Foto: Espen Solli/ Se og Hør Vis mer

Nå som høsten nærmer seg, kan Harald Eia og familien se tilbake på sommerferien, som for TVNorge-profilen er ensbetydende med Sørlandet.

- Jeg er et rutinemenneske. Det er hytta på Sandøya utenfor Tvedestrand som gjelder, og en ny ettåring er innført i sommerens gleder. Hytta er ganske raklete, med trapper som ikke er helt i orden og steiner rundt som er løse. Det byr på noen utfordringer, mener han.

Også et blodsugende insekt kan by på besvær.

- Å plukke flått av ham er den største bekymringen, men det er fint med ferie på hytta, sier Harald.

LES OGSÅ: - Det var jævlig vondt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer