TØFF BRANSJE: Anette Stai tror at mange jenter drømmer om å bli modell fordi de egentlig vil bli kjendis. Nå advarer hun mot det tøffe yrket. Foto: SCANPIX
TØFF BRANSJE: Anette Stai tror at mange jenter drømmer om å bli modell fordi de egentlig vil bli kjendis. Nå advarer hun mot det tøffe yrket. Foto: SCANPIXVis mer

Tenkte på å ta livet sitt

Modellyrket er ikke så glamorøst som man kanskje skulle tro.

SEHER.NO: Supermodellen Anette Stai (46) synes det var en møkkajobb å være modell.

 I et intervju med bladet Henne har hun ærlig fortalt at hun på et tidspunkt var så sliten at hun hadde lyst å ta livet av seg.

- Jeg ble drevet hardt, hadde ingen fremtid og savnet vennene mine og Norge, sier den flotte 46-åringen.

I Henne-intervjuet kaller hun også modellyrket et "slavearbeid" og utdyper overfor Kjendis.no:

- Det er en veldig passiv jobb, der ingen setter pris på annet enn om du er en flink kleshenger. Ingen bryr seg om hvilke andre egenskaper du måtte ha.

Likevel mener Anette at det er svært viktig at alle kvinner får seg en jobb slik at de tjener egne penger, og ikke trenger å være avhengige av mannen. Anette selv var hjemmeværende i ti år.

- Kvinner kan miste mye selvtillit ved at de slutter å tjene penger, mister identiteten knyttet til jobben og det voksne miljøet der.

- Og hvis kvinnene ikke lykkes i å beholde en fot innenfor arbeidsmiljøet og et profesjonelt nettverk, kan det koste dem ti år av karrieren å være hjemmeværende over lengre tid.

For to år siden skilte Anette og ektemannen Jan-Eric Arnesen lag etter 13 års samliv, men paret lyktes å finne tilbake til hverandre igjen.

- Det var rett og slett kjærligheten som var utrolig sterk, sier Stai til Dagbladet.

- Vi bestemte oss for å ville beholde det vi hadde.

LES HER: Stai havnet i rullestol