- Tenkte på å gjøre slutt på det hele

Fotballekspert Claus Lundekvam snakker ut om den utrolig tunge tiden.

TUNG TID: I vår måtte Claus Lundekvam trekke seg fra de siste Premier Leauge-sendingene på TV 2. Nå forteller han Dagbladet om det som ble en av de mørkeste periodene i livet hans.  Foto: TV 2 Sporten
TUNG TID: I vår måtte Claus Lundekvam trekke seg fra de siste Premier Leauge-sendingene på TV 2. Nå forteller han Dagbladet om det som ble en av de mørkeste periodene i livet hans. Foto: TV 2 Sporten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I sommer kom nyheten om at den tidligere fotballstjernen Claus Lundekvam (41) og ungdomskjæresten Nina (39) skulle skille lag etter 12 års ekteskap.

Overfor Dagbladet avslører TV 2 Sportens fotballekspert at det vonde rundt bruddet bare var toppen av isfjellet i våres, da han ikke orket å være på TV-skjermen gjennom hele Premier Leauge-sesongen.

- Det var en veldig tøff periode, forteller Lundekvam, som også måtte rydde opp i en del økonomiske ting, til Dagbladet.

Lever for døtrene

I slutten av mars fortalte 41-åringen til Seoghør.no om at han hadde lagt ut en lang rekke kostbare samleobjekter for salg på Finn.no. Den mentale påkjenningen var imidlertid verst, minnes han overfor avisen i dag.

- Det startet med at jeg gikk hjem og grein etter en sending. Jeg tvang meg gjennom en hel Premier Leauge-dag, men jeg klarte ikke å glede meg. Det ble en voldsom påkjenning, og etter en stund måtte jeg ta grep, sier Lundekvam til Dagbladet.

Den tidligere fotballproffen, som fikk store rus- og alkoholproblemer etter at han la opp, forteller at han fant uvurderlig støtte hos andre narkomane og alkoholikere i den tøffe tiden.

- For da kom det til spørsmålet om jeg skulle orke mer av dette livet. Om jeg skulle gjøre slutt på det hele. Så jævlig var det, sier han åpenhjertig til Dagbladet i dag.

STJERNE: Claus Lundekvam (t.v) spilte i Southampton i over ti år. Han har tidligere fortalt at han «mistet identiteten sin» da han la opp som proffspiller, noe som førte til rusproblemene.  Foto: IMAGO/ All Over Press
STJERNE: Claus Lundekvam (t.v) spilte i Southampton i over ti år. Han har tidligere fortalt at han «mistet identiteten sin» da han la opp som proffspiller, noe som førte til rusproblemene. Foto: IMAGO/ All Over Press Vis mer

I 2009 ble Lundekvam tatt i promillekjøring etter å ha kræsjet bilen sin i omlag 170 km/t. Året etter stod han frem som rusavhengig.

– Jeg kan takke både Gud og de høyere makter for at ingen ble drept eller kom alvorlig til skade. Det tror jeg aldri at jeg hadde orket å leve videre med, fortalte TV 2-profilen om bilulykken til Se og Hør tidligere i år.

I dag er Claus Lundekvam tilbake som Premier Leauge-ekspert på TV 2, og han er mer opplagt og har mer overskudd enn på lenge. Tobarnsfaren understreker overfor Dagbladet at det å ha folk rundt seg som er glade i ham, som døtrene (10 og 15 år), gjør hverdagen hans meningsfylt.

LES OGSÅ: - Han er tyngre enn noensinne

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer