Michelle Obama:

- Tenkte: «Jeg klarer ikke dette»

Den tidligere førstedamen åpner seg om plager i overgangsalderen.

OVERGANGSALDER: Den tidligere førstedamen Michelle Obama avslører i sin egen podkast at hun går på hormoner, og har slitt med plager i overgangsalderen. Foto: NTB Scanpix
OVERGANGSALDER: Den tidligere førstedamen Michelle Obama avslører i sin egen podkast at hun går på hormoner, og har slitt med plager i overgangsalderen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I juli kastet Michelle Obama (56) seg på podkastbølgen i likhet med mange andre berømtheter.

Den tidligere førstedamen er ikke fremmed for å åpne seg om privatlivet. Til podkastlytterne har hun blant annet fortalt at hun lider av depresjon som følge av den pågående coronapandemien.

EMOSJONELT: Ellen DeGeneres tok til tårene da Obama ga henne presidentens frihetsmedalje. Hun benyttet også muligheten til en mannequin-challenge i Det hvite hus. Video: Scanpix Vis mer

56-åringen, som er gift med den forrige amerikanske presidenten, Barack Obama (59), har tidligere dessuten lettet på sløret om problemer i ekteskapet.

Nå velger hun å være åpenhjertig igjen. Denne gangen om overgangsalderen, en periode som kvinner går igjennom i 40- og 50-årsalderen.

Ifølge NHI er overgangsalderen en normal prosess, men ikke uten plagsomme symptomer. Symptomene skyldes at eggstokkene gradvis slutter å fungere. Dette fører til bortfall av menstruasjon og symptomer som hetetokter, svetting, hjerteklapp, søvnforstyrrelser og urinveisplager - som følge av lavere østrogenmengde i kroppen.

UVENTET: Michelle Obama kastet glans over Grammy-utedelingen i natt. Klipp: Thea Hope Vis mer

- Alt begynte å smelte

I Michelles podkast «The Michelle Obama Podcast», gjengitt av blant andre Entertainment Tonight og Vanity Fair, meddeler hun at hun har sett seg svært lei på alle plagene som følger med overgangsalderen.

Den tidligere presidentfruen avslører at hun går på hormonbehandling for å dempe plagene.

HETETOKTER: Michelle Obama avslører at hun har vært plaget med hetetokter som følge av overgangsalderen. Her er hun avbildet i Vietnam i 2019. Foto: NTB Scanpix
HETETOKTER: Michelle Obama avslører at hun har vært plaget med hetetokter som følge av overgangsalderen. Her er hun avbildet i Vietnam i 2019. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg svettet om natten, selv i 30-årene, og når du tenker på de andre symptomene som følger, som blant annet hetetokter, så hadde jeg noen før jeg begynte på hormoner. Jeg hadde et på Marine One (helikopter som frakter presidenten, journ.anm.), forteller 56-åringen ærlig, og fortsetter:

- Jeg er kledd opp, og jeg må ut og gå inn på et arrangement, og det var som om noen bokstavelig talt hadde puttet en ovn i kroppen min og skrudd den opp på full styrke. Alt begynte å smelte. Og da tenkte jeg: «Dette er galskap, jeg klarer ikke dette».

SPESIELT LIV: Michelle Obama og resten av presidentfamilien på vei ut av nevnte Marine One utenfor Det hvite hus i januar 2013. Foto: REX/ NTB scanpix
SPESIELT LIV: Michelle Obama og resten av presidentfamilien på vei ut av nevnte Marine One utenfor Det hvite hus i januar 2013. Foto: REX/ NTB scanpix Vis mer

Også mannen hennes, Barack, skal ha lagt merke til konas overgangsalder, og at andre i presidentstaben hans gikk gjennom det samme.

EKTEPAR: Barack og Michelle Obama var presidentpar fra 2009 til 2017. Foto: NTB Scanpix
EKTEPAR: Barack og Michelle Obama var presidentpar fra 2009 til 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Barack kunne se det på noen fordi svetten rant, og han spurte: «Hva skjer?», og fikk til svar: «Nei, dette er sånn vi lever», forteller Michelle.

Den 44. presidenten skal da ganske enkelt ha foreslått å sette på klimaanlegget.

KANONBALL: Da James Corden og Michelle Obama inviterte til kanonball, gikk det hardt utover enkelte. Video: Viaplay Vis mer

Ekteskapsproblemer

Michelle Obama er som nevnt gift med USAs tidligere president Barack Obama. I 2009 flyttet ekteparet inn i Det hvite hus sammen med sine to døtre, Malia (22) og Sasha (19).

Der ble familien på fire værende i to presidentperioder, altså hele åtte år, før Donald Trump (72) overtok stafettpinnen og ble landets 45. president fra 2017.

Ekteskapet gjennom snart 28 år har ifølge den tidligere førstedamen vært noe humpete. I selvbiografien «Becoming» fra 2018 delte 56-åringen noen av sine innerste tanker.

FAMILIE: Obama-familien på fire fotografert sammen. Foto: NTB Scanpix
FAMILIE: Obama-familien på fire fotografert sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For eksempel da hun og Barack først møttes, var hun redd for at hans ambisjoner ville stå i veien for hennes egne drømmer.

Spontanaborten hun gjennomgikk for omtrent 22 år siden, da hun var gravid for første gang, var også tøff å takle for Michelle.

I boka beskrev hun tiden som ensom, smertefull og ekstremt demoraliserende. Mens hun gjennomgikk prosessen med prøverørsbefruktning med barna, var Barack opptatt med jobben.

- Det var kanskje da jeg for første gang ble irritert på politikken og Baracks ekstreme engasjement for arbeidet. Eller kanskje jeg bare følte på byrden ved å være kvinne.

Michelle og Barack var også innom parterapi på veien. Da døtrene kom til verden, begynte ektemannens overfylte tidsplan å gå inn på henne. På et tidspunkt fryktet hun at ambisjonene hans ville gå foran familiens behov.

UVENTET: Michelle Obama kastet glans over Grammy-utedelingen i natt. Klipp: Thea Hope Vis mer

Dermed så de seg nødt til å gå i parterapi, noe som hjalp.

- Jeg ville ikke at døtrene mine skulle tro at livet begynte når mannen i huset kom hjem. Vi ventet ikke på pappa. Det var hans jobb å holde følge med oss.

LES OGSÅ: - De har måttet ofre mye av barndommen sin

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer