Michelle Obama:

- Tenkte: «Jeg klarer ikke dette»

Den tidligere førstedamen åpner seg om plager i overgangsalderen.

OVERGANGSALDER: Den tidligere førstedamen Michelle Obama avslører i sin egen podkast at hun går på hormoner, og har slitt med plager i overgangsalderen. Foto: NTB Scanpix
OVERGANGSALDER: Den tidligere førstedamen Michelle Obama avslører i sin egen podkast at hun går på hormoner, og har slitt med plager i overgangsalderen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I juli kastet Michelle Obama (56) seg på podkastbølgen i likhet med mange andre berømtheter.

Den tidligere førstedamen er ikke fremmed for å åpne seg om privatlivet. Til podkastlytterne har hun blant annet fortalt at hun lider av depresjon som følge av den pågående coronapandemien.

56-åringen, som er gift med den forrige amerikanske presidenten, Barack Obama (59), har tidligere dessuten lettet på sløret om problemer i ekteskapet.

Nå velger hun å være åpenhjertig igjen. Denne gangen om overgangsalderen, en periode som kvinner går igjennom i 40- og 50-årsalderen.

Ifølge NHI er overgangsalderen en normal prosess, men ikke uten plagsomme symptomer. Symptomene skyldes at eggstokkene gradvis slutter å fungere. Dette fører til bortfall av menstruasjon og symptomer som hetetokter, svetting, hjerteklapp, søvnforstyrrelser og urinveisplager - som følge av lavere østrogenmengde i kroppen.

- Alt begynte å smelte

I Michelles podkast «The Michelle Obama Podcast», gjengitt av blant andre Entertainment Tonight og Vanity Fair, meddeler hun at hun har sett seg svært lei på alle plagene som følger med overgangsalderen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer