Tuva Fellman:

Tenkte: «Herregud, hva er det du sier?»

Da Tuva Fellman ble diagnostisert med forstadier til brystkreft dukket det opp mange vonde tanker.

VONDE TANKER: Tuva Fellman deler om hvordan det var å bli diagnostisert med forstadier til brystkreft. Her med forloveden Ronny Brede Aase. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
VONDE TANKER: Tuva Fellman deler om hvordan det var å bli diagnostisert med forstadier til brystkreft. Her med forloveden Ronny Brede Aase. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

I mai fikk radioprofil og programleder Tuva Fellman (34) den tunge beskjeden om at hun hadde forstadier til brystkreft. Beskjeden kom bare åtte måneder etter at hun og TV- og radioprofil Ronny Brede Aase (34) fikk sitt første barn sammen.

I sommer delte Fellman også nyheten på Instagram.

«Denne sommeren skulle jeg bade, gå i fjellet, leke med datteren min og jobbe. Sånn ble det altså ikke. Jeg måtte fjerne hele brystet», var blant det hun skrev.

Måtte holde seg fast

Nå åpner programlederen seg om hvordan det var å få den tunge beskjeden. Det gjør hun overfor programleder Ida Fladen (35) i podkasten «Ida med hjertet i hånden».

-Jeg ammet og satt hver dag og trykket på puppene mine. Jeg kjente og kjente på puppene, forteller Fellman åpenhjertig, og legger til at det var slik hun oppdaget at det var noe rart med det ene brystet.

Programlederen tok deretter en tur til legen for en sjekk. Legebesøket resulterte i en rekke undersøkelser, som til slutt bekreftet mistanken til Fellman om at noe ikke var som det skulle.

MARTIN LEPPERØD: Martin Lepperød åpnet seg opp om sin kreftsyke søster i Tv2-programmet «En kveld hos Kloppen». Video/Tv2 Vis mer

Rundt en uke etter at prøvene ble tatt fikk hun en telefon. Da ble hun fortalt at prøvene viste forstadier til brystkreft og at hun hadde fått time til operasjon ti dager senere.

- Det er første gang i livet mitt at jeg har måttet holde meg fast, forteller 34-åringen, og innrømmer at hun raskt fikk tanken: «Herregud, hva er det du sier for noe, har jeg forstadier til brystkreft?»

I podkasten understreker Fellman at selv om dette var måten hun merket det på, vil ikke dette nødvendigvis være fasiten for andre.

Tøff tid

Fellmann forklarer videre at tanken om å dø fra datteren, og at forloveden skulle være alenefar kom fort, noe som naturligvis gjorde henne redd. En annen tanke som dukket opp var: «Hvorfor meg og hvorfor nå?»

Da dagen for operasjonen kom forklarer programlederen at hun måtte reise alene til sykehuset grunnet corona.

BLITT FORELDRE: Ronny Brede Aase og Tuva Fellman er stolte foreldre, men den første tida med baby var ikke like rosenrød som alle skal ha det til, ifølge dem. Video: «Lindmo», NRK Vis mer

- Jeg la meg med en kreftpupp og våknet med en silikonpupp, sier hun lattermildt til Fladen om operasjonen.

I dagene etter operasjonen forteller Fellmann at hun var dårlig og påpeker at det var tøft å ikke kunne løfte opp datteren.

Heldigvis hadde hun kjæresten som dro lasset og tok vare på den lille familien. I podkasten beskriver hun Brede Aase som den mest fantastiske personen å ha i slike situasjoner

Se og Hør har vært i kontakt med Tuva Fellmann som er kjent med at saken omtales, men ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentarer.

I dag er Fellman friskmeldt og i gang med innspillingen av en ny sesong av datingprogrammet «Naked Attraction».

Kreftsyke Jane Marzewski (30) rører den ellers så beinharde dommeren Simon Cowel i «Americas Got Talent». Video: NBC Vis mer

Vet ikke hva som er rett

Tuva Fellmann og Ronny Brede Aase har vært et par i ni år, og i løpet av disse årene har det skjedd mye for paret. Sommeren 2019 avslørte de at de hadde forlovet seg under en Norgesferie på Vestlandet.

- Ronny spurte om vi skal gifte oss. Jeg svarte ja! delte Fellmann i et innlegg på Instagram.

I oktober i fjor kom en annen gladnyhet. Da delte duoen at de hadde blitt foreldre for første gang. Nyheten røpet Fellman i et innlegg på Instagram med et bilde av Brede Aase som trillet den da nyfødte datteren.

«Endelig Ronnyfar. Vi har alltid kalt @ronnybaa det, og nå er det en ordentlig grunn til å fortsette. For nesten en uke siden kom det en liten Aase og Fellman-klump. I sin lille handlevogn-aktige tralle er hun glad, sulten og etter vår mening - verdens kuleste unge», skrev hun.

TAR ALT: Den kreftsyke influenseren bestemte seg for å fjerne alt håret. - Jeg trodde det skulle være vanskelig, skrev hun på Instagram. Video: Instagram / @elin.kjos Vis mer

Overfor Se og Hør fortalte paret at de ansatte ved Ullevål sykehus hadde vært en fantastisk støtte gjennom det hele.

- En helt fantastisk gjeng som var der for oss gjennom hele fødselen. De skal ha all ære i hele verden.

LES OGSÅ: Aksel Hennie: Åpner opp om tiden etter ulykken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer