Helene Olafsen om forholdet:

- Tenkte: Det er vel ikke vits å nekte mer nå

Forteller om da hun fant «sin sjelevenn» i «Skal vi danse»-makkeren sin.

FANT LYKKEN: Programleder Helene Olafsen (29) fant tonen med dansepartneren Jørgen Nilsen under innspillingen av «Skal vi danse» høsten 2017. Året etter ble de kjærester. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
FANT LYKKEN: Programleder Helene Olafsen (29) fant tonen med dansepartneren Jørgen Nilsen under innspillingen av «Skal vi danse» høsten 2017. Året etter ble de kjærester. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helene Olafsen (29) har for lengst etablert seg som programleder sammen med Stian Blipp (29) på fredagskveldene på TV 2, med flaggskip-programmet «Senkveld».

Etter at 29-åringen la toppidrettskarrieren på hylla i 2016, har hun hatt en rekke roller i rampelyset.

Året etter at snowboard-eventyret tok slutt, endte hun på en andreplass i «Mesternes mester», og høsten 2017 danset hun seg inn til en førsteplass i «Skal vi Danse» på TV 2.

I den berømte dansekonkurransen stakk hun av med seieren sammen med dansepartneren Jørgen Nilsen (29) - som hun høsten 2018 kunne avsløre at hun hadde funnet kjærligheten med.

TIL TOPPS: Helene og Jørgen vant «Skal vi danse» i 2017. Året etter bekreftet de at de var blitt et par. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
TIL TOPPS: Helene og Jørgen vant «Skal vi danse» i 2017. Året etter bekreftet de at de var blitt et par. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Fant min sjelevenn

Den koselige nyheten kom bare måneder etter at Olafsen hadde blitt singel, da forholdet med Johan Salveson tok slutt i mai samme år.

Fire måneder før den tid, gikk også Nilsen gjennom et brudd.

I podkasten «Bra damer» med Guri Solberg (42), forteller den blide TV 2-profilen nå om hvordan hun fant kjærligheten med dansepartneren sin. De traff hverandre under innspillingen og fant virkelig tonen.

RETRO: Stian Blipp er i dag en av landets mest profilerte programledere. Det mange - inkludert makker Helene Olafsen - har glemt, er at han deltok i «Norske Talenter» i 2009. Vis mer

- Det tok litt tid før jeg skjønte at det var noe mer. Jeg husker jeg sa til han som var kjæresten min på det tidspunktet, at jeg hadde fått en halvfeit bergenser å danse med og at dette går aldri bra, forklarer hun lattermildt i podkasten.

FESTKLAR: Helene Olafsen under den årlige ELLE-festen forrige uke. Nå snakker hun ut om forholdet til Jørgen Nilsen i en ny podkast. Foto: NTB Scanpix
FESTKLAR: Helene Olafsen under den årlige ELLE-festen forrige uke. Nå snakker hun ut om forholdet til Jørgen Nilsen i en ny podkast. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter hvert fikk hun og Nilsen god kontakt, og hun beskriver dem som to sjelevenner som kunne snakke om alt sammen.

- Jeg trodde ikke at jeg var forelsket. Jeg skjønte ikke det. Det tok en stund. Men jeg sa tidlig at jeg har funnet min sjelevenn, forteller hun åpenhjertig.

Hun røper også at hun og Nilsen ble kjærester i august 2018 og sier at hun er svært forelsket om dagen.

HISTORIEFORTELLING: Stian Blipp forteller om hvordan han sjekket opp kona Jamina Iversen. Helene er midlertid ikke veldig imponert. Vis mer

Bestemte seg for å bli sammen

- Det ble slutt med eksen i mai i fjor. Det var noen tøffe måneder der. Så bestemte vi vel oss for at vi skulle være kjærester, fortsetter hun overfor Solberg.

Solberg spør om hvordan det øyeblikket var.

- Fra min side var det litt slik at: Det er vel ikke noe å lure på? Det er vel ikke vits å nekte mer nå. Vi hadde det veldig gøy sammen og det var så lett å være sammen, sier Olafsen.

29-åringen forteller videre at bruddet med ekskjæresten sammenfalt med sesongstarten på «Senkveld», og at innspillingen av talkshowet ble et pusterom for henne - til tross for at hun hadde det vanskelig.

- Det er veldig viktig å føle på alle følelsene. Man kan ikke stenge av tristhet og forvente å være glad, sier den populære programlederen.

Se dette innlegget på Instagram

Han her liker jeg skikkelig godt 🧡

Et innlegg delt av Helene Olafsen (@heleneolafsen)

Har blitt samboere

Tidligere denne måneden kunne Helene Olafsen og kjæresten avsløre at de hadde tatt forholdet et steg videre - og kjøpt seg hus sammen. Det røpet tv-profilen selv på Instagram.

Da Se og Hør møtte Helene i anledning Elles årlige sommerfest i forrige uke, delte hun mer enn gjerne detaljer om boligkjøpet, og ikke minst kunne hun fortelle at de har mye jobb foran seg.

Huset de har kjøpt er, ifølge 29-åringen, gammelt og krever derfor en hel del oppussing, noe de skal bruke store deler av sommeren på.

- Hele leiligheten min ser ut som et kaos med bokser overalt. Så vi skal flytte og selge hus og i det hele tatt, men det er veldig verdt det, så jeg gleder meg, sa hun.

Helene Olafsen har vært i rampelyset i flere år, men hun har virkelig tatt steget inn i offentligheten de siste par årene. På spørsmål om hva det villeste ryktet hun har hørt om seg selv er, fortalte 29-åringen lattermildt at det stadig spekuleres på om hun er gravid.

- Det har jeg vært opptil flere ganger, i år også. Det er tydeligvis noe folk ser veldig etter, sa hun lattermildt.

FRAVÆRENDE: Helene Olafsen dukket ikke opp på «Skal vi danse»-finalen. Vis mer

LES OGSÅ: Dronningen dropper Archies dåp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer