«Skal vi danse»:

- Tenkte at jeg måtte være litt Beyoncé

Snowboarder Helene Olafsen overrasket i et av kveldens mest sexy antrekk.

VISTE HUD: Helene Olafsen, som danset med Jørgen Nilsen, stilte i et av kveldens mest sexy antrekk under «Skal vi danse»-debuten. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2
VISTE HUD: Helene Olafsen, som danset med Jørgen Nilsen, stilte i et av kveldens mest sexy antrekk under «Skal vi danse»-debuten. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NYDALEN/ OSLO (Seoghør.no): I kveld er årets «Skal vi danse»-sesong i gang på TV 2, og de 12 kjendisdeltakerne går i ilden på parketten for første gang.

Før premieren har kjendisene og dansepartnerne deres øvd sammen i drøyt tre ukers tid, og nervene har nok vært i helspenn før debuten.

«Paradise Hotel»-profil Grunde Myhrer (21) har røpet at dansepartneren hans, Ewa Trela, har fått noen småskader av ham under treningen deres. Tidligere snowboarder Helene Olafsen (27) har på sin side sagt at hun tror de høye hælene kan bli en utfordring.

- Knærne er nok ikke fornøyd med å være så mange timer på parketten. I tillegg er jeg født med dårlig bevegelighet i en ankel, så å gå i disse høyhælte skoene blir et problem for meg, har hun fortalt til Seoghør.no.

Olafsen fikk imidlertid mye skryt av dommerpanelet etter sin første dans, Cha cha cha, sammen med partner Jørgen Nilsen. Likevel var hun ikke helt fornøyd med poengsummen, 26 av 40 mulige.

- Vi har nærmest flyttet inn i dansestudioet, og har trent mye mer enn tre timer hver dag, fortalte duoen i studio etter debuten.

BEYONCE-INSPIRERT: Helene Olafsen ga alt på parketten, og glitret som en popstjerne i tillegg. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2
BEYONCE-INSPIRERT: Helene Olafsen ga alt på parketten, og glitret som en popstjerne i tillegg. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2 Vis mer

- Kan være litt Beyoncé

Da Seoghør.no møtte Olafsen i pausen under «Skal vi danse»-sendingen, utdypet hun hva hun syntes om tilbakemeldingene fra dommerne.

- Jeg synes det er urettferdig å bare sette meg i bås og si at jeg er «flink pike». Det føler jeg ikke at jeg er, da. Men altså, de får mene det de mener, selvfølgelig. Og det er en bedømmingsidrett, så... Men jeg er fornøyd med egen prestasjon, da, sa 27-åringen, og la til med en liten latter:

- Vi har vært veldig mye på dansesenteret, og øvd og øvd og øvd. Og hatt det veldig mye gøy! Så det var synd om vi ikke klarte å formidle det i dag, men vi hadde det i hvert fall gøy sjæl.

Som snowboarder er man vant til å se Helene Olafsen i baggy snowboard-klær, men på parketten stilte hun i et glitrende antrekk som viste en god del hud. En «kjole/ topp», ifølge henne selv:

POPSTJERNE: Et av Beyoncés varemerker på scenen er kul og sexy bodyer. Her under BET Awards i fjor. Foto: AP/ NTB scanpix
POPSTJERNE: Et av Beyoncés varemerker på scenen er kul og sexy bodyer. Her under BET Awards i fjor. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

- Jeg tenkte at jeg måtte gå litt «all in», da! Det er jo utenfor komfortsonen, alt dette her. Det er et uttrykk som er litt oppbrukt, men det er virkelig det, altså. Så da tenkte jeg at jeg bare måtte prøve. Det er nå jeg har muligheten til å være litt Beyoncé, liksom, haha!

- Hvordan er det å vise såpass mye hud på TV, til en forandring?

- Det er mye hud, det er det. Jeg tenkte vel som så at det mest «nakne» er å stå på det gulvet og være selvsikker på en veldig annerledes måte. Så da tenkte jeg at det ikke var så ille å være litt naken i kjolen også, la hun lattermildt til.

- Gud, er det mulig!

Blogger, forfatter og «Idas fristelser»-programleder Ida Gran Jansen (29) har vunnet «Hele Norge baker», og i vinter kom hun på annenplass i «Farmen kjendis».

Da hun herjet på parketten med sin energiske jive sammen med Benjamin Jayakoddy til Taylor Swift-låta «Shake it off», ble det tydelig at en tv-seier kan være innen rekkevidde for henne enda en gang.

- Starten din var helt rå! Men så falt du litt ut av det mot slutten. Det var synd, sa dommer Egor Filipenko om dansedebuten hennes.

MYE ENERGI: Ida Gran Jansen og Benjamin Jayakoddy sørget for høy stemning på parketten. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2
MYE ENERGI: Ida Gran Jansen og Benjamin Jayakoddy sørget for høy stemning på parketten. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2 Vis mer

Tidligere ishockeyspiller og «Iskrigerne»-profil Erik Follestad Johansen (28) overrasket også stort på parketten sammen med Lillian Aasebø. De leverte en sterk og sexy tango som fikk både programleder Anders Hoff og dommerpanelet til å nærmest hvine av begeistring. Og poengene haglet inn: 33 av 40 mulige ble det imponerende sluttresultatet.

En annen som imponerte i «Skal vi danse»-debuten, var Grunde Myhrer. Han og Ewa Trela valset seg inn i hjertene til samtlige av dommerne:

- Wow! Gud, er det mulig! Var du på «Paradise»? utbrøt dommer Trine Dehli Cleve spøkefullt,

- Det var helt sjukt! kom det fra Egor Filipenko.

- Jeg har ikke sett «Paradise», men jeg så deg på VG-lista Topp 20. Fortsetter du sånn blir du «Skal vi danse»-Starboy, la Merete Lingjærde til.

Saken fortsetter under bildene.

SEXY DANS: Erik Follestad Johansen og Lillian Aasebø leverte en rekke hete dansetrinn. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2
SEXY DANS: Erik Follestad Johansen og Lillian Aasebø leverte en rekke hete dansetrinn. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2 Vis mer
KVELDENS «VINNERE»: Grunde Myhrer og Ewa Trela kapret kveldens høyeste poengsum etter dansedebuten. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2
KVELDENS «VINNERE»: Grunde Myhrer og Ewa Trela kapret kveldens høyeste poengsum etter dansedebuten. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2 Vis mer

Grunde og Ewa hanket inn utrolige 35 poeng for sin aller første dans, og til Seoghør.no sier 21-åringen at han er godt fornøyd med resultatet:

- Det var bare utrolig gøy! Kjempegøy å få så gode tilbakemeldinger og så høy poengsum. Jeg har jobbet hardt for det, men det å skulle klare det på første forsøk er ikke alltid like lett. Det er mye arbeid som ligger bak denne dansen, vi har trent i hvert fall 3-4 timer hver dag, syv dager i uka.

SEXY «MOVES»: Grunde Myhrer har også vist danseferdighetene sine i «Paradise Hotel 2017»Vis mer Vis mer

- Hva skjer neste uke, blir det 40 poeng da, eller?

- Vi må selvfølgelig satse på å danse så bra som overhodet mulig, og så får poengene bare komme, egentlig. Det viktigste er at jeg gjør jobben min og danser så bra jeg kan. Man får ikke gjort noe med dommerne. Og så satser jeg selvfølgelig på at folk der hjemme liker det jeg gjør og stemmer på meg, sa Grunde etter gjennomføringen.

Trakk seg for to uker siden

Årets deltakere ble avslørt i starten av august, men knappe to uker senere ble det endringer i casten. Da ble det nemlig kjent at toppblogger Anna Rasmussen (20) hadde valgt å trekke seg fra dansekonkurransen.

Marna Haugen Burøe (35), kjent som «Komikerfrue» og Rasmussens «Bloggerne»-kollega, steppet inn for «Mamma til Michelle» et par dag senere. Dermed fikk hun kortere tid til å forberede seg til dansedebuten enn de 11 andre danseparene.

IMPONERTE: Marna Haugen Burøe og Glenn Jørgen Sandaker gav dommerne hakeslepp med sin tango. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2
IMPONERTE: Marna Haugen Burøe og Glenn Jørgen Sandaker gav dommerne hakeslepp med sin tango. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2 Vis mer

- Vi tar nok ikke igjen forspranget, men jeg har et ekstra gir her inne et sted og kommer til å gjøre mitt aller beste for å være en verdig konkurrent. Heldigvis er Glenn Jørgen (Sandaker, journ.anm.) en kjempebra dansepartner for meg, og er god på både å pushe meg langt og roe meg ned, sa bloggeren til TV 2.no for halvannen uke siden.

Marna og Glenn Jørgen hadde tango som sin første dans, og etter knappe halvannen uke med intens trening var dommerne svært imponert over det de presterte. Respektable 28 av 40 poeng sanket de inn med tangoen sin.

- Det var en fantastisk debut, altså! Virkelig, sa dommer Merete Lingjærde.

- Jeg bøyer meg i støvet over den iveren hun har, skrøt dansepartner Glenn Jørgen etter debuten.

Se samtlige av årets første «Skal vi danse»-resultater under bildene.

AKROBATIKK: «Skam»-skuespiller Cengiz Al og Mai Mentzoni lagde fest på parketten til låta «Happy». Foto: Thomas Reisæter/ TV 2
AKROBATIKK: «Skam»-skuespiller Cengiz Al og Mai Mentzoni lagde fest på parketten til låta «Happy». Foto: Thomas Reisæter/ TV 2 Vis mer
SVEVDE HØYT: Tidligere Jorun Stiansen og partner Fredric Brunberg. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2
SVEVDE HØYT: Tidligere Jorun Stiansen og partner Fredric Brunberg. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2 Vis mer
SPORTY: Trude Drevland er den eldste «Skal vi danse»-deltakeren gjennom tidene, men hun begeistret både dommere og publikum. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2
SPORTY: Trude Drevland er den eldste «Skal vi danse»-deltakeren gjennom tidene, men hun begeistret både dommere og publikum. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2 Vis mer

Slik ble poengfordelingen blant kjendisdeltakerne etter «Skal vi danse»-premieren:

Helene Olafsen og Jørgen Nilsen - 26 poeng

Tommy Steine og Alexandra Kakurina - 25 poeng

Erlend Elias Bragstad og Marianne Sandaker - 23 poeng

Ida Gran Jansen og Benjamin Jayakoddy - 30 poeng

Hedda Kise og Ivo Havranek - 28 poeng

Marna Haugen Burøe og Glenn Jørgen Sandaker - 28 poeng

Erik Follestad Johansen og Lillian Aasebø - 33 poeng

Geir Schau og Anette Stokke - 17 poeng

Grunde Myhrer og Ewa Trela - 35 poeng

Jorun Stiansen og Fredric Brunberg - 34 poeng

Trude Drevland og Bjørn Wettre Holthe - 26 poeng

Cengiz Al og Mai Mentzoni - 34 poeng

LES OGSÅ: Viste seg sammen etter tvillingfødselen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer