- Tenkte at dette er for drøyt

Anders Baasmo Christiansen spiller «forfylla rundpuler» i ny TV 2-serie.

BESVIMER PÅ FØDESTUA: I en scene i serien «Dag» besvimer Benedikt (Anders Baasmo Christiansen) i det kjæresten Mia (Ine Jansen) skal føde parets barn. Det er imidlertid langt fra det verste som skjer... Foto: Ingeborg Klyve/ TV 2
BESVIMER PÅ FØDESTUA: I en scene i serien «Dag» besvimer Benedikt (Anders Baasmo Christiansen) i det kjæresten Mia (Ine Jansen) skal føde parets barn. Det er imidlertid langt fra det verste som skjer... Foto: Ingeborg Klyve/ TV 2 Vis mer
SEHER.NO:  Torsdag 30. september har TV 2 premiere på den nye tv-serien «Dag».

Serien, som er en sort dramakomedie i 10 episoder, har humorkongen Atle Antonsen (41) i hovedrollen som samlivsterapeuten Dag Refsnes, som dyrker den totale ensomhet og anbefaler alle å bo alene.

Blant andre stjernenavn som medvirker i serien, er Anders Baasmo Christiansen (34), som spiller rollen som Dags beste, og kanskje eneste kompis, Benedikt - som omtales som notorisk «rundpuler», fyllesvin og kaosmagnet.

For å beskrive «Benedikt» litt bedre, kan man avsløre at i en av scenene så besvimer han i det kjæresten Mia (Ine Jansen) ligger på sykehuset for å føde parets barn. 

I tillegg blir det mange fyllekuler, pinlige situasjoner og erotiske krumspring. Og overfor VG innrømmer skuespilleren at han var litt skeptisk til den drøye rollen da han leste gjennom manuset. 

- Første gang jeg leste manuset tenkte jeg at dette er for drøyt. Her er det lett for en skuespiller å havne i rent tøyseland. Men det er ikke oppdiktet! Benedikt er satt sammen at to-tre kamerater av Kristopher Schau og Øystein Karlsen, seriens manusforfattere, sier Baasmo Christiansen til VG.

Ifølge skuespilleren, som for tiden er på Norgesturné med Liv Ullmann i forestillingen «Lang dags ferd mot natt», er imidlertid karakteren med på å vise hans faglige spennvidde. Og 34-åringen forteller at han har fått god hjelp til å forberede seg på de mange lettkledde scenene.

- Det er en ny dame i hver episode. Men det meste skjer i halvnaken tilstand. Det er sjelden total nakenhet i film eller teater funker. Vi fikk god hjelp av regissøren, Øystein Karlsen, til å jobbe med disse scenene. Han hjalp oss til å være lekne. Det var jo sånn at det stadig kom inn en ny dame på settet. Så var det hand shake og «hei hei, skal vi kle av oss», forteller skuespilleren.

I tillegg til Antonsen og Baasmo Christiansen er også svenske Tuva Novotny, Silje Torp Færavåg, Agnes Kittelsen, Ine Jansen, Anne Rygh, Gard Eidsvold, Jon Øigarden, Finn Schau, Rebecka Hemse og Marika Enstad med i serien.

«Dag» har premiere på TV 2 torsdag 30. september kl. 21.40!
Finn ditt favorittprogram i Seher.nos TV-guide her.


Bli fan av Seher.no på Facebook her!

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Har prøvd å unngå samlivsterapi