Alexandra Joner:

- Tenkte at det var oss

Artisten innrømmer at hun på et tidspunkt hadde et håp om å finne tilbake til ekskjæresten.

BRUDD: Alexandra Joner og Runar Vatne var kjærester i ti år. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet
BRUDD: Alexandra Joner og Runar Vatne var kjærester i ti år. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år kom sjokknyheten om at artist og influenser Alexandra Joner (33) og investor Runar Vatne (49) hadde valgt å gå fra hverandre, etter ti år som kjærester.

Joner, som for tiden er aktuell med TV-programmer som «Bloggerne» og «Skal vi danse», har siden bruddet valgt å være åpen om opp- og nedturene som har medført den tunge tiden.

Nå letter hun ytterligere på sløret i den splitter nye podkasten «Not Your Babe med Alex & Helle», som hun leder sammen med venninnen Helle Nordby (29).

UNNLOT SANNHETEN: Alexandra Joner blir nødt til å holde følelsene i sjakk etter å ha gått gjennom et samlivsbrudd samtidig som den nye jobben hennes i P5 skulle begynne. Video: Rød Løper / TV 2 Play. Vis mer

- Sykt slitsomt

I den første episoden snakker både Joner og Nordby om den store omveltningen som skjedde i livet deres tidligere i år, da de begge ble single nesten samtidig.

Det er en følelsesladet Joner som tar ordet. Hun innrømmer at hun gikk mange runder med seg selv før hun følte seg klar for å offentliggjøre bruddet, selv om det da allerede hadde vært slutt i en måned.

Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Videre forteller 33-åringen at hun og Vatne ble enige om å holde bruddet hemmelig frem til hun hadde funnet seg en ny leilighet. Det viste seg å gjøre vondt verre.

- Det tok så jævlig lang tid å få seg et sted å bo, og det var helt sykt slitsomt å lyve til alle. For jeg endte jo opp med å lyve til alle jeg kjente. Jeg sa ikke at det var slutt til noen og endte opp med at jeg sluttet å ta telefonen, for jeg orket bare ikke. Til slutt isolerte jeg meg bare helt, og du blir jo da sinnssyk mens du fortsatt er lei deg oppi alt kaoset.

Joner legger ikke skjul på at det var ekstra tungt å legge ut innlegget om bruddet på Instagram, og at det hele føltes veldig ekte etter det.

TÅREVÅTT: Alexandra Joner deler åpent om tiden rett etter bruddet med eksmannen Runar Vatne. Video: Rød Løper / TV 2. Reporter: Klaus Fjellro. Vis mer

- Skulle finne ut av det

På spørsmål fra makker Nordby om en av årsakene til at Joner valgte å holde bruddet hemmelig, var at hun hadde håp om at de skulle finne tilbake til hverandre, svarer hun:

- Sikkert. Eller, garantert. Man tenker jo det, at vi finner ut av det. Men så gjør man jo ikke det. I dag er jeg nok mer på at selvfølgelig skal vi ikke bli kjærester igjen, men der og da tenkte jeg at vi skulle finne ut av det og at det var oss, røper hun.

VENNINNER: Alexandra Joner og Helle Nordby har startet podkast sammen. Foto: Håkon Jørgensen
VENNINNER: Alexandra Joner og Helle Nordby har startet podkast sammen. Foto: Håkon Jørgensen Vis mer

Når hun mimrer tilbake til en hverdag hvor hun ikke fortalte noen om at bruddet var et faktum, er hun ikke i tvil om at hun gjerne skulle håndtert det annerledes.

- Jeg skulle bare ha sagt det med en gang, revet av plasteret og sagt at det var slutt. Det spiller ingen rolle. Det har ingenting å si om det er en måned til og fra, om jeg hadde et sted å bo eller ikke, innrømmer hun.

- Skikkelig skummelt

Når Se og Hør møter Joner i anledning lanseringen av «Dancing Stars» denne uken, kan 33-åringen røpe at det å skulle snakke så åpent om bruddet i podkasten, har vært en vanskelig affære.

PRESS: Alexandra Joner er oddsfavoritt i årets «Skal vi danse». Dette synes hun om favorittstemplet. Reporter: Thea Hope. Video: Kine Falch. Vis mer

- Det er veldig utenfor min komfortsone å skulle snakke så mye om det. Det er skummelt, men litt mindre skummelt ettersom jeg gjør det sammen med en venninne. Jeg håper at folk kan tenke at det er en hyggelig venninneprat, som de er med på. Og at de som sitter i det samme, kanskje finner litt trøst.

- Har det vært noe som har hjulpet deg?

- Det blir litt som å gå i en psykologtime. Man får snakket om ting som man ellers ikke snakker om. Jeg er ikke typen som ringer venninnene mine når jeg trenger å prate. Så det har vært litt terapeutisk.

Alexandra Joner tar med kameraene når hun skal vokse seg. Video: «Bloggerne»/TV 2 Vis mer

- Men, jeg har også hørt igjennom episodene, og påpekt ting som må klippes ut, forteller en lattermild Joner til Se og Hør.

LES OGSÅ: - David er en fin kjæreste

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer