Håndball-EM 2018:

- Tenker på pappa når jeg synger nasjonalsangen

Lørdag går startskuddet for årets mesterskap.

KLAR FOR MESTERSKAP: Veronica Kristiansen har over mange år betydd mye for Norges håndballprestasjoner. Nå er hun klar for EM. Foto: NTB Scanpix
KLAR FOR MESTERSKAP: Veronica Kristiansen har over mange år betydd mye for Norges håndballprestasjoner. Nå er hun klar for EM. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For flere nordmenn har det blitt en tradisjon å følge de norske håndballjentene i mesterskap opp mot jul, og endelig er tiden her. Lørdag er det avkast for de norske jentene, som møter Tyskland i åpningskampen.

Se og Hør tok nylig en prat med noen av spillerne før avreise, hvor blant andre Veronica Kristian (28) ga uttrykk for stor spenning. Likevel innrømmet 28-åringen at hun så frem til litt kvalitetstid med familien før det hele var i gang.

- Er alltid der for meg

At familien betyr mye for stjernespilleren, har hun vært åpen om tidligere. Da Veronica bare var ni år gammel, døde moren av kreft. Siden den gang har faren vært en av de viktigste støttespillerne for 28-åringen.

KAMPKLAR: Veronica var svært klar for EM da Se og Hør møtte henne før avreise. Foto: NTB Scanpix
KAMPKLAR: Veronica var svært klar for EM da Se og Hør møtte henne før avreise. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selv under et hektisk mesterskap har hun familien i tankene - spesielt i forbindelse med kampene.

- Pappa har alltid vært der for meg, så når nasjonalsangen synges så tenker jeg på ham.

Faren skal imidlertid ikke være med ned til Frankrike, men kommer derimot til å heie på datteren hjemmefra.

Hyllet moren

Tidligere har 28-åringen fortalt åpenhjertig om da hun mistet moren sin, som døde av brystkreft. Håndballprofilen valgte senere i livet å hedre henne på helt spesielt vis. På leggen har Veronica nemlig tatovert en betydelig solsikke, sammenflettet med det engelske ordet for tro, «believe».

Saken fortsetter nedenfor.

- JEG TROR JEG TRAFF ET ØMT PUNKT DER: EM 2018 er i gang, men hvem er mest jålete? Reporter: Julie Solberg, Henriette Eilertsen og Martine Johansen, Foto: Henrik Vinje, Julie Solberg og Henriette Eilertsen, Klipp: Frida Andersen Vis mer

- Det var favorittblomsten til mamma. Under begravelsen gikk vi alle tre søstrene frem til kisten og la ned hver vår solsikke, sa hun til Aftenposten i fjor.

Draktnummeret har også sin spesielle betydning. Firetallet viser til den fjerde måneden i året, april. Det var måneden som moren gikk bort.

Veronica har også tidligere sagt til Dagbladet at tapet førte til en mer sammenspleiset familie.

- Jeg synes vi har fått et tettere bånd etter at mamma gikk bort. (...) Det har knyttet oss alle tettere til hverandre, forklarte hun.

At 28-åringen nå er klar for å gi alt i mesterskapet, er ingen underdrivelse.

Før avreise kunne Veronica forsikre det alle nordmenn håper på - nemlig at håndballjentene går for det gjeveste, altså gullet. De norske jentene er storfavoritter foran mesterskapet, og de fleste regner med at de tar seg langt.

FANS: Mange nordmenn har i desember sittet foran TV-skjermen for å følge de norske håndballjentene under VM. Dette er kjendisenes ønsker før den store finalen søndag. Video. Privat Vis mer

LES OGSÅ: - Selvfølgelig uhelig at dette glapp ut