REISERADIO-VETERAN: - Jeg tenker ikke lenger på Melodi Grand Prix. Nå gleder jeg meg til å presentere badetemperaturer med partilederne i "Reiseradioen", sier Synnøve Svabø til Seher.no Foto: Sølve Hindhamar/Seher.no
REISERADIO-VETERAN: - Jeg tenker ikke lenger på Melodi Grand Prix. Nå gleder jeg meg til å presentere badetemperaturer med partilederne i "Reiseradioen", sier Synnøve Svabø til Seher.no Foto: Sølve Hindhamar/Seher.noVis mer

- Tenker ikke lenger på MGP

Nå er det møtet med humle-skrekken som gjelder for Synnøve Svabø...

SEHER.NO: Synnøve Svabø (40) skapte seerstorm da hun i mai debuterte som kommentator under den internasjonale MGP-finalen i Moskva.

Etter sendingen tok Synnøve selvkritikk, men nå, tre uker senere, sier hun til Seher.no at hun har lagt episoden bak seg.

Nå konsentrerer hun seg i steden om sin kommende sommerjobb som programleder i "Reiseradioen" på NRK P1 - en jobb hun debuterte i for 18 år siden.

- Hadde jeg fortsatt tenkt på MGP, hadde jeg vel ikke sittet her nå. Det er historie. Nå gleder jeg meg til "Reiseradioen", og spesielt å få alle partilederne på Stortinget på besøk, sier Svabø.

Svabø har ikke noen forhåndstips om hvilken partileder hun tror gjør seg best som programleder på radio.

- De er jo flinke til å snakke for seg alle sammen, så de klarer det nok bra. Men alle skal være med på de klassiske "Reiseradio"-oppgavene. Jeg skal få Jens Stoltenberg til å lese badetemperaturer, sier hun muntert.

Selv om hun er en "Reiseradio-veteran" etter 18 år på lufta avslører Svabø at hun hvert år er forberedt på at det kan skje uventede ting under direktesendingene.

- Jeg er livredd for humler og veps, og hvert år så skjer det at en forviller seg inn i studio. Da løper jeg ut av rommet.

Jeg tror de blir tiltrukket av parfymen min, for jeg er ganske jålete. Men nå skal jeg jo blant annet ha Siv Jensen på besøk og jeg tror hun også er litt glad i parfyme, så kanskje vepsen ikke enser meg, ler Svabø til Seher.no.

Vet du om andre som skal delta i årets "Skal vi danse? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Stenvold tilbake i "Sommeråpent"