«Stjernekamp»-finale:

- Tenker at jeg ikke er god nok

Sandra Lyng har hatt noen humper på veien i årets «Stjernekamp». Lørdag kveld skal hun i ilden for siste gang.

STJERNEFINALE: Finalistene Sandra Lyng og Knut Marius Djupvik forteller hvor mye akkurat de ønsker å vinne årets utgave av «Stjernekamp». Video: Christian Roth Christensen Reporter: Emma Eriksson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NYDALEN (Se og Hør): Lørdag er det duket for nok en finale i det populære NRK-programmet «Stjernekamp». Vinnertittelen står mellom de jevnaldrende artistene Sandra Lyng (33) og Knut Marius Djupvik (32), og forventningene er skyhøye.

Sistnevnte ble kjent for Norges befolkning etter at han vant sangkonkurransen «The voice» i 2013, og har denne høsten imponert tv-seere og dommere med ville vokalprestasjoner og pondus på scenen.

KLARE: Sandra Lyng og Knut Marius Djupvik er klare for den store finalen, der kun én av dem stikker av med den gjeve seieren. Foto: NRK
KLARE: Sandra Lyng og Knut Marius Djupvik er klare for den store finalen, der kun én av dem stikker av med den gjeve seieren. Foto: NRK Vis mer

Sandra Lyng ble på sin side stjerne over natten som 16-åring i 2004, da hun dukket opp i «Idol»-sirkuset. 33-åringen har mer eller mindre vært i rampelyset siden den gang, og har seinere også gjort seg bemerket som influenser og barnebokforfatter.

Stemningen var både spent og livlig da Se og Hør møtte finalistene i «Stjernekamp»-studioet denne uken - med lydprøver, kostymeprøving og alt som hører med før en finalesending.

VINNER: Bilal Saab ble fjorårets vinner av «Stjernekamp». Reporter: Mathilde Lea. Video: John Terje Pedersen Vis mer

- Veldig, veldig nervøs

Både Lyng og Djupvik forteller om nerver i sving, selv om de begge er enige om at de etter beste evne skal forsøke å beholde roen.

- Den eneste forventningen jeg har er til meg selv, og at jeg skal klare å levere bra. Jeg vil levere så nært maks som mulig, sier Djupvik, som satser på at finalen blir et forrykende show.

- Jeg blir jo veldig, veldig nervøs, men jeg skal prøve å legge det til siden, legger Lyng til.

Mestringsfølelse

«Stjernekamp»-deltakelsen har hatt noen humper på veien for ettbarnsmoren. På Instagram har 33-åringen tidligere skrevet om at hun fikk et angstanfall under en generalprøvene.

«En time før sending i går så knøt det seg i halsen min. Det ble vanskelig å puste. Angsten tok over», skrev hun i et Instagram-innlegg.

Overfor Se og Hør forteller Lyng at angsten kan forklares med at hun ikke føler seg bra nok. Hun påpeker at «Stjernekamp»-reisen har hjulpet stort, og at hun ikke frykter gjentakelse på finalekvelden.

- Jeg håper at angsten ble med den ene sendingen. Det kommer av at jeg ofte tenker at jeg ikke er god nok, men «Stjernekamp» har gitt meg mestringsfølelse og en tro på at jeg kan klare ting, forteller 33-åringen, og fortsetter:

- Jeg har fått så mange fine tilbakemeldinger og koselig kommentarer. Folk har faktisk stemt på meg, så det føles ut som jeg har en skokk med venner i ryggen. Med det blir man jo mer rakrygget og sterk.

- Oi, hva skjedde?

At Lyng har tatt seg til finalen, var forsåvidt ingen selvfølge. I starten av sesongen ble det nemlig annonsert at det var nettopp 33-åringen som røyk ut av sangkonkurransen.

Etterpå viste det seg at NRK hadde hatt sms-trøbbel under avstemmingen, og det ble derfor avgjort at Lyng fikk være med videre likevel.

Deretter har hun klart seg gjennom hele konkurransen, og står nå igjen som én av to potensielle vinnere.

- Det føles jo helt uvirkelig. Jeg tenker litt sånn: «Oi, hva skjedde?». Plutselig var vi bare to igjen, sier hun, og legger til:

- Jeg tror det blir en veldig artig kveld. Det som blir trist, er at det blir min siste kveld. Jeg har spådd den siste kvelden ganske lenge, men nå blir det garantert det, og det er litt trist.

Vil vinne

Hvem som stikker av med seieren, blir opp til tv-seerne å avgjøre. Lyng forteller at hun hadde blitt svært glad på konkurrentens vegne, selv om selvsagt aller helst vil vinne selv.

- Jeg tror ikke jeg har ønsket noe så sterkt før, jeg har jo «fette» lyst til å vinne!

Djupvik erkjenner at det vil føles surt å ikke stikke av med seieren, når han har kommet så langt.

- Samtidig er en seier til Sandra veldig fortjent. Hun har gjort en helt fantastisk figur gjennom hele «Stjernekamp» og overgått seg selv hele tiden, skryter han.

- To forskjellige personer

Mens finalistene har herjet på «Stjernekamp»-scenen uke etter uke, har deres nærmeste familie sittet og heiet på tribunen.

- Lasse, kjæresten min, tenker nok: «Yes, hun er videre», men også samtidig: «Å nei, jeg blir alenepappa denne uken også», humrer Lyng.

Paret har sønnen Sander sammen, som fylte to år denne uken. Selv om sønnen er for ung til å forstå hva mamma holder på med, mener Lyng at han har arvet hennes sangglede.

Heller ikke Djupviks' barn forstår så mye av «Stjernekamp»-sirkuset.

- Han eldste, som er tre år, skjønner på en måte at pappa synger på tv. Han skjønner riktignok ikke hva det betyr, eller at flere ser på det. Men han synes det er artig, selv om han kanskje egentlig tenker at vi er to forskjellige personer.

Popartisten blir tappet for krefter under en svært krevende sykkeletappe i «71° nord - Norges tøffeste kjendis», og bryter sammen. Video: TVNorge Vis mer

Vil gi en opplevelse

På lørdag skal artistene synge tre låter hver, som de selv har håndplukket. På spørsmål om hvem de eventuelt synger for, forteller Lyng at særlig én av låtene går til noen helt spesielle mennesker.

- Jeg skal synge «Titanium», og den synger jeg for alle, inkludert meg selv, som har reist seg fra et mørke.

- Det har vært et par sanger som går direkte til kona mi, men jeg føler jo på en måte at jeg er nødt til å finne ut hva hver enkelt låt betyr for meg. Målet er å gi en opplevelse til alle som ser på, forteller Djupvik.

- På en skala fra 1-10, hvor glad blir du hvis du vinner?

- 12, spør Sandra ydmykt, men overbevisende.

- 150 000, sier Djupvik lattermildt, med like mye pondus som han viser på scenen.

LES OGSÅ: - Jeg ble skremt og provosert

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer