INGEN FERIE: - "Den store reisen" kan være en kilde til gode opplevelser, men du må vite hva du går til. Dette er ikke en enkel ferietur, men TV-underholdning, advarer tidligere "Den store reisen"-deltager, Gry Falch-Olsen. Foto: NRK
INGEN FERIE: - "Den store reisen" kan være en kilde til gode opplevelser, men du må vite hva du går til. Dette er ikke en enkel ferietur, men TV-underholdning, advarer tidligere "Den store reisen"-deltager, Gry Falch-Olsen. Foto: NRKVis mer

- Tenk dere nøye om!

Tidligere deltager advarer andre om å delta i den omstridte dokumentarserien.

SEHER.NO: Norske familier strømmer til for å være med i NRKs omstridte "Den store reisen". Om lag 500 familier har så langt meldt seg på en ny runde av programmet, der innspillingen starter til høsten.

- Tenk dere nøye om før dere reiser, sier Gry Falch-Olsen til Dagbladet.

Sammen med sin familie tilbragte Falch-Olsen en måned under primitive forhold i den indonesiske regnskogen. Det ble en blandet opplevelse.

- "Den store reisen" kan være en kilde til gode opplevelser, men du må vite hva du går til. Dette er ikke en enkel ferietur, men TV-underholdning, advarer hun.

Svolværfamilien var blant 100 familier som meldte seg på i den første runden. Til den neste sesongen, som planlegges sendt i 2010, er tallet altså femdoblet.

Da den første runden gikk på lufta i fjor høst raste beskyldningene om at urbefolkningen ble presentert på en kunstig primitiv måte. Blant annet ble det hevdet at en vertsstamme fikk betalt for å være nakne.

Til Dagbladet forteller Gry Falch-Olsen at hun og familien ble svært overrasket da de landet hos Mentawai-folket. Først da gikk det opp for dem at de ikke skulle være med i en dokumentarserie, men i et reality-program.

- Du skal vite veldig godt hvem du er og hva du står for. De som plukker deg ut er interessert i god underholdning, ikke hva du selv tenker på som ferie. Du blir fulgt med TV-kameraer døgnet rundt og du må tenke igjennom om du tåler det, sier hun til avisen.

Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Reality-familie hetses på nett

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.