JULESTEMING: Det ble julestemning i studio, da idolene sang julesanger. Foto: SCANPIX
JULESTEMING: Det ble julestemning i studio, da idolene sang julesanger. Foto: SCANPIXVis mer

- Temmelig nedsnødd

Bjørn Johan fikk gjennomgå etter sin julesang. Men det var Åste Hunnes Sem som røk ut av Idol.

Hvem var best fredag? Stem til høyre i saken.
Se bildene nederst i saken
LES OGSÅ: Idolene til teateret
LES OGSÅ: Alle jentene ute av Idol
LES OGSÅ: SMS-tabbe i Idol
LES OGSÅ: Norsk tap i svensk Idol-finale
LES OGSÅ: - Nå tørker jeg en tåre

SEHER.NO: Fredag kveld var det julesanger og duetter som sto på menyen i Idol. Åste Hunnes Sem (34) er den eneste jenta igjen i årets Idol, og ifølge bookmakerne ligger hun dårlig an foran kveldens sending.

Men etter de første sangene, var det Bjørn Johan som fikk gjennomgå mest av Seher.nos ekspertkommentator Jostein Pedersen.

- Utrolig slapp og uinspirert Las Vegas-versjon av en utslitt Hollywood-slager. Det var åpenbart at Bjørn Johan var temmelig nedsnødd og ikke ante hva han sang om, og det samme kan det forresten være. Med dette kan han da umulig komme videre, sier Jostein om Bjørn Johans versjon av "Let It Snow".

Men fredag kveld ble det Åste Hunne Sem, som røk ut av Idol.
LES OGSÅ: Alle jentene ute av Idol

Idolene startet førjuls-kvelden med fellesnummeret "So This Is Christmas" med John Lennon, og avslutten med duetter.

Her er idolenes julesanger:

Åste Hunnes Sem (34) fra Heddal. Sang: "All I Want For Christmas Is You" med Mariah Carey

Dommernes kommentarer:
Asbjørn Slettemark: - Jeg synes du gjennomfører bra, og synger strålende. Men savner litt varmen og nærheten man vil ha i en julesang.
Mariann Thomassen: - Godt å høre en up-tempolåt, der man får høre stemmen din klarere.
Jan Fredrik Karlsen: - Det som var veldig positivt, er at du hadde en sjarmerende og leken opptreden.
Benedicte Adrian: - Jeg liker Åste når hun er glad, og vil svare på dumme spørsmål fra porgramlederen, men jeg liker også når du vil underholde folk.

Jostein Pedersens kommentar: Huffda. En redselsfull sang som ikke blir bedre med at Åste virker utilpass og ikke har helt fot for sangen. Selvfølgelig er hun et fyrverkeri, selv om hun er ganske kontrollert her. Åstes hjerte er nok mer i Mahalia Jackson-land enn i det svulstige, plastiske Mariah Carey. Og kjenner jeg Åste rett, hadde hun nok selv valgt en flott sang med mer åndelig innhold. Men hun går videre.

Kim Rune Hagen (17) fra Heddal. Sang: "O Helga natt"

Dommernes kommentarer:
Asbjørn Slettemark: - Det er blitt en klisje, at man må huske hva julen egentlig handler om. Men det gjør du med denne låten. Du tar låten til et klimaks som var fabelaktig. Du burde vært på juleturné i norske kirker.
Mariann Thomassen: - Det er første gangen jeg har mistet pusten, når noen har sunget her i Idol.
Benedicte Adrian: - Jeg er veldig glad for at du sa så mye hyggelig Asbjørn. For meg ble det litt for mye glanset papir. Jeg falt ikke for denne versjonen her.
Jan Fredrik Karlsen: - Benedicte må gå på feil medisiner denne uka her. Du klarte å ha en ro, og et trygt blikk, jeg stoler på deg når du synger en så sterk låt. Jeg fikk gåsehud.

Jostein Pedersens kommentar: Som Kim Rune selv sa, dette er ingen enkel sang. Hundretusener av nordmenn har et meget nært forhold til denne sangen. Kim Rune er bare 17 år og han prøver å gå i Jussi Bjørlings fotspor - og Bjørling var en godt voksen mann og verdenstenor da han sang den. Her mangler det nok levet liv og teknisk finesse for at resultatet blir akseptabelt. Men det skal Kim Rune ha, han har god smak og han går videre på sjarmen.

Bjørn Johan Muri (17) fra Ålesund. Synger: "Let It Snow"

Dommernes kommentarer:
Asbjørn Slettemark: - Du har en egenskap som er helt unik, og det er at du er ekspert på å få det til å låte dritbra når du holder sangen nede. Men det ble litt slapt og uinspirert.
Mariann Thomassen: - Jeg er litt enig i at du må fri litt mer til publikum. Men smil når du synger, og ha det litt gøy.
Jan Fredrik Karlsen: - Her ser man hvor mye innpakning i riktig stil har å si. Det er stilfullt. Jeg er sikker på at det er mange som ønsker deg til jul, og det kan de få om du vinner.
Benedicte Adrian: - Dette var klasse og fint. Du har en god kjerne i stemmen, og god timing, men jeg skulle ønske du åpnet deg mer for publikum.

Jostein Pedersens kommentar: Her må noen få sparken på mandag. Hvorfor må vi seere sitte og lide oss igjennom dette sølet? Utrolig slapp og uinspirert Las Vegas-versjon av en utslitt Hollywood-slager. Det var åpenbart at Bjørn Johan var temmelig nedsnødd og ikke ante hva han sang om, og det samme kan det forresten være. Med dette kan han da umulig komme videre.

Glenn Lyse (33) fra Stavanger. Synger: "Christmas" med U2

Dommernes kommentarer:
Asbjørn Slettemark: - Du begynte veldig svakt, jeg hadde bange anelser for hvordan det skulle gå. Men så tok du tak i sangen, og fikk god støtte av barnekoret. Bra gjennomført versjon.
Mariann Thomassen: - Jeg er ikke enig i at det var en dårlig start. Publikumsfrieriet var veldig smart.
Benedicte Adrian: - Suksessen kler deg veldig bra. Du gikk fra å være sint ung mann, til å være en som slapper bedre av. Dett er satans godt sunget i tillegg.
Jan Fredrik Karlsen: - Masse lykke til!

Jostein Pedersens kommentar: En av popmusikkens verste juleslagere er signert hyklerne i U2, og den blir ikke bedre av en solid pubsanger i hvit dress fra Stavanger. Glenn har en meget god stemme og teknikk som overbeviser og han har utrolig sjarm som kommer igjennom fjernsynsruta. Og det er jo godt å se på en god sanger med skjeggvekst for en gangs skyld.

Duetter:

Bjørn Johan og Kim Rune. Synger "Kids" av Robbie Williams og Kylie Minogue.

Jostein Pedersens kommentar: Av allverdens duetter må da dette være en av de mest uinteressante? Selv ikke Kim Runes dansebandrutine klarte å løfte dette trælet av en skramlepopsang til nye høyder. Buljongpar.

Åste og Glenn. Synger: "Help!" i John Farnhams versjon.

Jostein Pedersens kommentar: To flotte stemmer som kler hverandre. Men hvorfor kaste bort disse spektakulære stemmene på Help? Hva blir det neste, All You Need Is Love? Disse to store stemmene skulle ha brynt seg på sanger med mer saft og innhold. Sånn i forbifarten, tenk hva de kunnne gjort utav Ike & Tina Turners Nutbush City Limits? Det er jo fredagskveld og alltingen, for svingende...!

Se bildene fra fredagens Idol:

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.