AVSKJED: Det var mange som ville ta en siste farvel med Ingolf Håkon Teigene ved Vestre Aker kirke i Oslo.
AVSKJED: Det var mange som ville ta en siste farvel med Ingolf Håkon Teigene ved Vestre Aker kirke i Oslo. Vis mer

Teigene bisatt

Ingolf Håkon Teigene ble bisatt fra en overfylt Vestre Aker kirke.

SEHER.NO (Vestre Aker kirke): Den anerkjente og høyt skattede journalisten Ingolf Håkon Teigene (58) ble bisatt torsdag formiddag fra en overfylt Vestre Aker kirke i Oslo.

I en svært gripende seremoni ble Teigene minnet og æret, både som menneske og som journalist.

Det kom som et sjokk på alle da den 58 år gamle NRK-veteranen døde tirsdag ettermiddag i forrige uke, etter å ha fått et akutt illebefinnene mens han var på jobb på Marienlyst.

- Han var inderlig inkluderende og en glitrende journalist. Han hadde en kraftfull stemme for rettferdighet og solidaritet, sa Teigenes mangeårige venn og kollega, Terje Svabø.

Svabø holdt tale i kirken sammen med kollega Nina Owing.

Også kollega Gro Holm holdt en vakker tale ved Teigenes blomsterbesatte, hvite kiste. Hun omtalte sin nære venn og kollega som en usedvanlig kunnskapsrik journalist i særklasse.


Ingolf Håkon Teigene vil minnes som en mann med stor omsorg for de rundt seg. Han hadde en unik evne til å få alle han snakket med til å føle seg spesielle, og han var et naturlig midtpunkt i sosiale sammenhenger. Han var også en fremragende journalist som alltid var interessert og engasjert, slik beskrives den folkekjære journalisten av de som sto han nær.

Venner, famile og kolleger, veldig mange av dem med bakgrunn fra NRK, hadde møtt frem i stort antall for å ta et siste farvell med Ingolf Håkon Teigene, deriblant Einar Lunde, Jon Gelius, Fredrik Skavlan og Eva Bratholm.Det offisielle Norge var også tilstede, med de aller mest fremstående av sine representanter: Statsminister Jens Stoltenberg og hans kone Ingrid Schulerud samt finansminister Kristin Halvorsen og miljøvernminister Helen Bjørnøy .


Også tidligere landslagstrener Åge Hareide, som kommer fra Hareid på Sunnmøre, samme sted som Teigene, var tilstede i kirken


Ingolf Håkon Teigene etterlater seg to barn fra et tidligere ekteskap. Alles tanker går nå til dem.BILDESPESIAL: Dette var Ingolf Håkon Teigene

Seher.no kommer med mer!