Talinda og Chester Bennington:

- Tegnene var definitivt der

Enken til Linkin Park-vokalisten snakker ut om sin avdøde ektemanns bortgang.

VIKTIG MED KUNNSKAP: Talinda Bennington har tatt til seg mye læring om mental helse etter at ektemannen Chester Bennington tok livet sitt. Foto: NTB Scanpix
VIKTIG MED KUNNSKAP: Talinda Bennington har tatt til seg mye læring om mental helse etter at ektemannen Chester Bennington tok livet sitt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i juli i fjor sjokknyheten om at Chester Bennington, vokalisten i det populære rockebandet Linkin Park, var funnet død i et hus i Los Angeles.

Kort tid etter at 41-åringen var funnet død, avklarte rettsmedisineren at dødsårsaken var selvmord.

Chester Bennington etterlot seg seks barn og kona Talinda Bennington (41).

Dødsfallet kom som et sjokk på de fleste, og flere kjente artister hyllet og sørget over vokalisten i sosiale medier. Spesielt tungt var det for kona og barna.

I et nytt TV-intervju med CNN forteller Talinda at hun i dag er mer klar over faresignalene hun mener kom fra ektemannen i dagene før han gikk bort.

- De var definitivt der. Håpløsheten, endringen i atferd, og isolasjonen, forteller Talinda.

Virket lykkelig

I lang tid før Chester Bennington tok livet sitt, slet han med depresjoner. Derfor var det ikke like lett for kona å skille de ulike tegnene fra hverandre, ifølge henne selv.

- Det var allerede en del av vårt daglige liv. Enkelte dager var kanskje tegnene tydeligere enn andre, noen dager var de ikke der i det hele tatt, sier hun.

Talinda forteller at ektemannen dagen før han gikk bort, var på sitt beste og virket tilsynelatende lykkelig og glad.

HOLDER TALE: Talinda Bennington holder tale i forbindelse med ektemannens minneseremoni i Los Angeles i fjor. Foto: NTB Scanpix
HOLDER TALE: Talinda Bennington holder tale i forbindelse med ektemannens minneseremoni i Los Angeles i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi var på familieferie da han bestemte seg for å dra hjem en dag tidligere fordi han skulle være med i en TV-reklame. Verken jeg eller noen andre i familien tenkte at det var fare for at noe ville skje, noe som er forferdelig skremmende ... Vi trodde at alt var bra, forteller hun.

Viktig å snakke med andre

I ettertid har det blitt enklere for Talinda å forstå hva som egentlig foregikk. Hun klandrer ikke seg selv for dødsfallet, men sier at hvis hun hadde visst like mye som hun gjør i dag, tror hun at ting kunne vært annerledes.

Mens han levde, var Chester Bennington åpen om sine personlige utfordringer, inkludert rusproblemer.

I CNN-intervjuet sier enken hans at artisten ikke bestandig hadde de beste forutsetningene for å takle det han slet med.

- Man må klare å finne gode mestringsteknikker, ha personer man kan snakke med som man stoler på, og som kan hjelpe en med å ta bedre valg. Mannen min manglet det i mange situasjoner, sier hun.

Saken fortsetter nedenfor.

Fokuserer på barna

Dette er for øvrig ikke første gang Talinda har snakket om sine følelser rundt ektemannens død. Bare en uke etter dødsfallet uttalte hun seg til People.

- For en uke siden mistet jeg min sjelevenn, og mine barn mistet sin helt og pappa. Vi hadde et eventyrlig liv som nå har blitt snudd om til en syk Shakespeare-tragedie. Hvordan skal jeg komme meg videre? Hvordan skal jeg plukke opp min knuste sjel?, skrev hun i en uttalelse til nettstedet.

Ekteparet fikk tre barn sammen, Tyler Lee (12) og tvillingene Lily og Lila (7).

Nå forsøker Talinda å bruke alle sine krefter på å oppdra dem med all kjærlighet hun kan gi.

❤️❤️❤️❤️

Et innlegg delt av Talinda Bennington (@talinda320)

- Det eneste svaret jeg har, er at jeg skal oppdra våre barn med all den kjærlighet jeg har igjen. Jeg vil at samfunnet og fansen verden over skal vite at vi føler deres kjærlighet. Vi kjenner tapet deres. Mine barn er for unge til å ha mistet sin far, og jeg vet at dere vil hjelpe til og holde minnet om ham i live.

- Han var en lysende, elskelig sjel med stemmen til en engel. Nå er han smertefri og synger sangene sine i alle våre hjerter. Gud velsigne oss alle, og la oss hjelpe hverandre i sorgen. Det ville Chester ha ønsket. Hvil i fred min elskede, skrev Talinda åpenhjertig i uttalelsen til People i fjor.

Fra før av hadde Chester Bennington sønnen Draven (16) med sin første kone, Samantha Marie Olit. Han hadde også to barn fra et tidligere forhold, Jamie (22) og Isaiah (20).

Har du behov for hjelp, eller trenger noen å snakke med, ring Mental Helse på 116 123.

LES OGSÅ: - Brudd for Beckhams søster seks måneder etter fødselen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer