Teen Choice Awards:

- Teen Choice er ekkelt, planlagt og «fucked up»

Derfor deltok ikke skuespiller Bella Thorne under årets Teen Choice Awards.

BOIKOTTER: Bella Thorne nektet å delta på Teen Choice Awards. Noen uker før fortalte hun at hun ville boikotte hele eventet. Foto: NTB Scanpix
BOIKOTTER: Bella Thorne nektet å delta på Teen Choice Awards. Noen uker før fortalte hun at hun ville boikotte hele eventet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Natt til mandag var det duket for den årlige prisutdelingen Teen Choice Awards i Los Angeles, som hedrer unge skuespillere i Hollywood.

På den rosa, kjendistunge løperen dukket flere kjente fjes opp, men i år manglet imidlertid en skuespiller - som alltid har vært til stede under det årlige eventet.

Skuespiller Bella Thorne (20) hadde nemlig valgt å boikotte årets prisutdeling, til tross for at hun var nominert i flere kategorier.

- Det er ekkelt

Allerede forrige måned avslørte den unge skuespillerstjernen, som blant annet er kjent fra serier som «Shake It Up» og «Famous in Love», at hun ikke skulle delta på Teen Choice Awards dette året.

- Teen Choice er ekkelt, skrev hun i en Twitter-melding etterfulgt av flere.

- Å stemme på hvem som er penest er så ekkelt. Hva med å stemme på den smarteste? Eller en veldedighetskategori? Hva med å oppfordre folk til å gjøre bra ting, framfor å være pen?

Slik fortsatte hun, før hun avsluttet det hele med å fortelle at hun velger å boikotte hele eventet.

- Jeg boikotter. Teen Choice er planlagt og «fucked up».

- Jukser med stemmer

Bella Thorne er ikke den eneste kjendisen som de siste årene har valgt å kutte ut den årlige prisutdelingen.

I 2008 skapte internett-kjendisen Cameron Dallas (23) store overskrifter da han anklaget prisutdelingen for å jukse med stemmene.

I utgangspunktet stemmes vinneren frem av publikum via internett, men da Cameron hevdet at det ikke stemte, fikk arrangørene tusenvis av stemmegivere på nakken.

Det året vant Cameron prisen for sin innsats på nettstedet Vine, «Choice Viner», noe han selv mente var planlagt.

VISSTE AT HAN VANT: Cameron Dallas vant en pris under Teen Choice Awards i 2015, og hevdet at han allerede visste om det. Foto: NTB Scanpix
VISSTE AT HAN VANT: Cameron Dallas vant en pris under Teen Choice Awards i 2015, og hevdet at han allerede visste om det. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Cameron påsto nemlig at han fikk vite at han hadde vunnet, mens arrangørene fortsatt oppfordret folk til å stemme på sine favoritter.

- Det er morsomt at de ga meg beskjed om seieren seks dager før avstemningen ble avsluttet og ba taperne fortsette å tvitre om at folk burde stemme på dem, skrev han på Twitter den gang.

Han hevdet også at Tyler Oakley, som vant over han i kategorien «Web Star» det året, også visste at han skulle vinne.

- Han visste det, det er derfor han ikke ser overrasket ut, skrev han ifølge Washington Post.

Boikottet eventet

Meldingene førte til at flere tusen stemmegivere raste mot «Teen Choice Awards»-arrangørene.

«Jeg kommer aldri til å se på dette igjen, det er helt sikkert», skrev en Twitter-bruker som kaller seg Nicole.

«Barndommen min har vært en løgn, All den tiden jeg har brukt på å stemme for ingenting, lol», skrev Twitreren Tyler Carter.

Avisen Washington Post skrev den gang at uttalelsene ikke kom som et sjokk.

- At det til slutt er produsentene som bestemmer vinnerne, har vært fast rutine i alle år. Det står til og med i rulleteksten, skrev de og la til:

- Feilen de gjorde i år, var at de for første gang ga ut priser for brukere av sosiale medier med millioner av fans. Det funket bra til å gi showet gratis reklame. Men de tenkte ikke på at dersom en tenåring med millioner av følgere føler seg urettferdig behandlet, hvor vil de lufte sinnet sitt? Jo, overfor sine mengder av fans.

LES OGSÅ: Røper han hemmeligheten her?

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer