<strong>MØTER MOTBØR:</strong> Kulturminister Anniken Huitfeldet sier hun ikke ønsker å detaljstyre teatrene, slik flere teatersjefer frykter. Foto: Seher.no/Anders Myhren
MØTER MOTBØR: Kulturminister Anniken Huitfeldet sier hun ikke ønsker å detaljstyre teatrene, slik flere teatersjefer frykter. Foto: Seher.no/Anders Myhren Vis mer

Teatersjef-opprør mot kulturministeren

- Anniken Huitfeldt tar på seg en formynderrolle, mener teatersjef for Rogaland teater, Arne Nøst, og får støtte.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Kulturminister Anniken Huitfeldts uttalte ønske om styrket «styringsdialog» med teatrene har satt sinnene i kok.

Både den politiske opposisjonen, Norsk Teater- og Orkesterforening (NTO) og operadirektør Tom Remlov har uttalt seg kristisk.

- Anniken Huitfeldt tar på seg en formynderrolle, mener teatersjef for Rogaland teater, Arne Nøst.

Nå advarer også sjef ved Nationaltheatret, Hanne Tømta, mot Anniken Hutfeldts føringer.

- Depatementet skal legge til rette for kunsten, men ikke bestemme innholdet. Jeg opplever at hensikten er god, så er det opp til oss om vi tar imot bestillinger dersom de er for inngripende, sier Tømta til Dagbladet.

Anniken Huitfeldt sier til Dagbladet at hun er enig i at den prinsippielle debatten er viktig, men mener teatersjefenes frykt er ubegrunnet.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Anniken Hiutfeldt raste mot Märtha Louise

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer