Therese Charlotte «Tcmn» Margrethe Nielsen:

«Tcmn»: Derfor forsvant hun

Den tidligere toppbloggeren «Tcmn» forteller til Se og Hør at hun har fått mye anonym hat gjennom åra.

HUSKER DU?: I et intervju med Se og Hør forteller Therese «Tcmn» Nielsen åpent om alt fra bloggkarrieren, netthat, graviditeten og den falske krangelen med Sophie Elise Isachsen. Foto: Privat
HUSKER DU?: I et intervju med Se og Hør forteller Therese «Tcmn» Nielsen åpent om alt fra bloggkarrieren, netthat, graviditeten og den falske krangelen med Sophie Elise Isachsen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Therese Charlotte Margrethe Nielsen. «Tcmn». Eller bare Therese. Kjært barn har mange navn, og 26-åringen fra Tromsø er godt kjent for alle av dem.

Den i dag 26 år gamle tromsøværingen begynte å hamre løs på tastaturet allerede som 14-åring. På bloggen skrev hun om alt fra hår, sminke og mote, til reiser og ting som opptok henne i hverdagen.

«Beklager lesere, jeg har sviktet dere. Har forlatt bloggen min i flere dager, det begynner allerede å stinke mugg av de forrige innleggene og fluene svever omkring dem. Det er et tydelig tegn på at jeg må oppdatere!»

TOPPBLOGGER: Tcmn, eller Therese, var lenge en av de aller største bloggerne i landet. Dette bildet publiserte hun på bloggen i 2012, tre år etter det første innlegget kom. Foto: Privat
TOPPBLOGGER: Tcmn, eller Therese, var lenge en av de aller største bloggerne i landet. Dette bildet publiserte hun på bloggen i 2012, tre år etter det første innlegget kom. Foto: Privat Vis mer

Følgende skrev hun i det tiende innlegget på bloggen i 2009, og det var allerede da lett å forstå at jenta fra Tromsø hadde ambisjoner om å nå langt.

- Det var ikke så mye kvalitet på det jeg publiserte i starten. Det var mye rart, sier hun lattermildt til Se og Hør.

I dag er den tidligere bloggeren gravid med sitt første barn, student og langt fra den offentlige personen hun var den gang. Hun følges likevel av over 200 000 mennesker på Instagram, og huskes nok godt av de aller fleste bloggentusiaster.

SINT OG FRUSTRERT: Iselin Guttormsen tar til tårene i «Bloggerne» etter å ha fått kritikk. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

- En fin erfaring

År etter år holdt hun seg på toppen av blogglistene, og hun ble bredt omtalt som landets store bloggdronning.

- Det var en fin erfaring å ha med seg i livet, men jeg følte jeg vokste litt fra det når jeg ble eldre. Der og da synes jeg det var veldig gøy, og det er ikke noe jeg angrer på i dag, forteller den tidligere bloggeren.

Berømmelsen førte til at hun ble mer og mer gjenkjent i offentligheten. Det skulle imidlertid vise seg å bli utfordrende for den unge jenta, som på den tiden var svært sjenert. Spesielt rart var det å bli stoppet på gata av ivrige lesere.

SJENERT: Therese forteller at hun synes det var spesielt å få oppmerksomhet, fordi hun ikke visste hvordan hun skulle forholde seg til det. Foto: Privat
SJENERT: Therese forteller at hun synes det var spesielt å få oppmerksomhet, fordi hun ikke visste hvordan hun skulle forholde seg til det. Foto: Privat Vis mer

- Å få all den oppmerksomheten var litt spesielt når man var så sjenert, for jeg visste ikke helt hvordan jeg skulle forholde meg til det.

Mot slutten av karrieren ble hun imidlertid vant til gjenkjennelsen. Det innrømmer hun trolig skyldes at hun ble eldre og mer sikker på seg selv.

COMEBACK: Den tidligere toppbloggeren Emilie «Voe» Nereng var en av landets første og største bloggere for noen år tilbake, før hun valgte å trekke seg tilbake og slutte med bloggingen. Da hun ankom Elle-festen 2019 måtte vi spørre: Hva driver du med? Vis mer

Dabbet av

I 2018, etter flere år på toppen, ga hun seg med bloggingen. Det var imidlertid ikke helt planlagt, og hun klarer ikke peke på én spesifikk grunn til hvorfor det sa stopp.

Hennes aller siste blogginnlegg, fra 11. november 2018, fikk navnet «Evig stress», og kan derfor se ut som et helt vanlig innlegg.

SLUTT: I 2018 sa det stopp for den suksessfulle bloggen. Det var imidlertid ikke helt planlagt. Foto: Privat
SLUTT: I 2018 sa det stopp for den suksessfulle bloggen. Det var imidlertid ikke helt planlagt. Foto: Privat Vis mer

- Det var egentlig bare at det dabbet av på slutten. Da hadde jeg begynt å jobbe som frisør, og etter hvert hadde jeg ikke så mye å blogge om. Da ble det en mer naturlig avslutning, sier hun og fortsetter:

- Jeg følte meg ganske ferdig med bloggingen. Det tar jo mye tid, og jeg ville ha et liv med en jobb. Også fikk jeg meg kjæreste, så da passet det egentlig fint å gi seg da. Jeg hadde blogget i så mange år, så jeg følte at jeg hadde blogget om det som var å blogge om.

Falsk bloggkrangel

Da bloggen ble lagt ned, kunne hun se tilbake på mange fine øyeblikk. For oss lesere er det imidlertid enkelte ting som henger godt igjen, blant annet den falske bloggkrangelen med Sofie Steen Isachsen (26), også kjent som Sophie Elise.

«Jeg hadde en falsk bloggkrangel med tcmn og endte opp på en tredjeplass på topplisten hvor jeg holdt meg stabilt. Jeg ble skrevet om i den lokale avisen og i Dagbladet samme måned, og lønnen min økte til 10 000 per måned», skrev Isachsen på bloggen sin i 2015 om «krangelen».

KRITISK: Etter at Sophie Elise lastet opp to bilder på Instagram foran Slottsplassen, har flere kritisert influenseren. Nå svarer hun for seg. Video: Rød Løper Vis mer

I podkasten «Status fra Sophie og Fetisha» har den skandaleombruste influenseren uttalt at hun har nettopp Therese å takke karrieren sin for.

- Det var jo gøy da vi gjorde det. Det var en falsk bloggkrangel som vi satt i stand. Det hjalp jo hun på vei også, men jeg tror hun hadde kommet seg opp og fram uansett om det hadde vært for meg eller ikke, sier Therese om det i dag.

FALSK KRANGEL: Therese fikk mye oppmerksomhet for den falske bloggkrangelen med Sophie Elise Isachsen. I dag har de to lite med hverandre å gjøre. Foto: Privat
FALSK KRANGEL: Therese fikk mye oppmerksomhet for den falske bloggkrangelen med Sophie Elise Isachsen. I dag har de to lite med hverandre å gjøre. Foto: Privat Vis mer

I dag har de tidligere bloggkollegaene lite med hverandre å gjøre, men 26-åringen forteller at det ikke er noe vondt mellom dem. Hun angrer heller ikke på den falske bloggkrangelen.

- Jeg har ikke tenkt over det i ettertid. Altså, jeg tror at hvis jeg hadde angret, så hadde jeg sikkert tenkt over det, ler hun.

- Anonym hat og dritt

Som ung «rosablogger» var det ofte lite fred å få. Leserne gjorde seg opp en formening om stort sett det meste, og i likhet med i dag, var det lett å kjenne på kroppspress.

Den tidligere toppbloggeren forteller til Se og Hør at det fremdeles er mange som lurer på om hun har fikset på utseendet.

- Jeg skjønner at folk har meninger, når man er en person som er litt offentlig, men det er en uting å kommentere og å lure på andres utseende. Det er sånt som skaper kroppspress, og som får folk til å ville fikse på ting, mener jeg. Jeg får ikke så mye direkte spørsmål, men jeg har sett kommentarer på blant annet Jodel.

KROPPSPRESS: Etter mange år med kommentarer på kropp og utseende har 26-åringen blitt hardhuda. Foto: Privat
KROPPSPRESS: Etter mange år med kommentarer på kropp og utseende har 26-åringen blitt hardhuda. Foto: Privat Vis mer

- Du tør å lese der, altså?

- Jeg har blitt hardhudet, så det går greit. I starten syntes jeg ikke det var så lett, men etter at jeg ble stor kom det mye anonym hat og dritt i kommentarfeltene. Da lærte jeg meg egentlig bare å overse det. Hvem som helst kan sitte å skrive, og det å rakke ned på andre er jo ofte fordi man ikke føler seg bra med seg selv, sier hun ærlig, og legger til:

- Folk kan være skikkelig stygge, det har jeg sett.

Karriereendring

Som en av de få store norske bloggerne på starten av 2010-tallet, er det ingen hemmelighet at det var gode penger å tjene i bransjen - til tross for at det fremdeles var ferskt. Det førte også til at Therese tjente opp greie summer allerede i ung alder.

- Jeg brukte mye på shopping. Jeg var så ung da jeg begynte å tjene penger. Men jeg hadde nå litt som jeg kunne spytte inn i bolig, sier hun, og legger til:

- Man hadde ikke det forholdet til penger som ung som man har i dag. Jeg tjente en god del.

VETERAN: Caroline Berg Eriksen går inn i sin fjerde sesong i «Bloggerne» på TV 2, og forteller om hva som står på agendaen denne høsten. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

I dag er det nesten sju år siden Therese startet reisen mot å bli frisør - en reise bloggleserne fikk følge hyppig i 2014. I likhet med bloggkarrieren er hun imidlertid i ferd med å legge også frisørkarrieren på hylla, og nå har hun blitt student. Nå utdanner hun seg innenfor økonomi og administrasjon.

- Min drøm er en jobb der man jobber fra åtte til fire, har fri alle helger, jul og påske. Det er en sånn jobb jeg kaller voksenjobb, ler hun.

Vil bli en kul mamma

Den største forandringen i livet kan imidlertid sies å være graviditeten. For øyeblikket ruger nemlig Therese på en liten jentebaby. Hun er i hvert fall 90 prosent sikker på at det er det hun og kjæresten gjennom seks år, Magnus Tollånes (26), skal få i august.

BLIR MAMMA: I august i år skal Therese bli mamma for førse gang. Det er både skummelt og spennende, forteller hun. Foto: Privat
BLIR MAMMA: I august i år skal Therese bli mamma for førse gang. Det er både skummelt og spennende, forteller hun. Foto: Privat Vis mer

- Foreløpig er det ei jente. Før jeg ble gravid tenkte jeg at jeg bare ville ha jente, at jeg kom til å bli lei meg hvis det var en gutt. Men så ble jeg gravid, og nå tenker jeg at det er det samme. Så klart tenker jeg at det er mer stas med jente gjennom årene, man kan dulle litt mer med dem, konstaterer hun.

Til tross for at det er koselig med en liten baby i hus, blir den nye tilværelsen en stor omveltning for paret - som hittil bare har hatt seg selv å tenke på.

- Det er veldig skummelt, men det er også veldig spennende.

SAMBOERE: Therese og Magnus har vært sammen i nærmere seks år, og venter nå sitt første barn sammen. Foto: Privat
SAMBOERE: Therese og Magnus har vært sammen i nærmere seks år, og venter nå sitt første barn sammen. Foto: Privat Vis mer

- Når man har født ungen og går ut med den, tror jeg kanskje man føler at man har kidnappet den. At man skal få lov til å dra hjem med ungen ... Jeg kommer sikkert til å føle at jeg gjør noe galt hvis noen ikke skal være med å passe på, sier hun og ler.

Håpet hennes er å ikke bli så streng, men hun understreker at det er vanskelig å vite før man faktisk «sitter i saksa». Det er imidlertid én ting hun føler seg sikker på - i vaskeekte «Mean Girls»-stil.

- Jeg håper jeg blir en kul mamma, det er det jeg satser på.

LES OGSÅ: Babylykke for bloggstjernen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer