Taylor Swift: - Dette er karakterdrap

Krangelen mellom popstjernen og Kanye West når nye høyder etter at Kim Kardashian lekket skjult telefonopptak.

FULL KRANGEL: Stemningen mellom Kanye West og Taylor Swift er etter alt å dømme verre enn noensinne. I helgen lekket rapperens kone, Kim Kardashian, videoopptak av en telefonsamtale mellom West og popstjernen - som Swift ikke visste om. Foto: NTB Scanpix
FULL KRANGEL: Stemningen mellom Kanye West og Taylor Swift er etter alt å dømme verre enn noensinne. I helgen lekket rapperens kone, Kim Kardashian, videoopptak av en telefonsamtale mellom West og popstjernen - som Swift ikke visste om. Foto: NTB Scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: Helt siden 2009 har det vært en noe anstrengt tone mellom Taylor Swift (26) og Kanye West (39), etter at han stormet scenen da hun mottok pris på MTV Video Music Awards.

Allerede året etter anklaget West «Bad Blood»-sangeren for å utnytte hans berømmelse, og i februar i år gikk han til angrep på Swift på samme grunnlag i låta «Famous».

Den gang hevdet West at Swift hadde godkjent tekststrofene som omhandlet henne over telefonen, noe popstjernens talsperson avviste.

I juni slapp West den kontroversielle musikkvideoen til låta. Der opptrer nakne dukker som skal forestille diverse store kjendiser - inkludert Taylor Swift - i seng med Kanye West.

Etter lanseringen har feiden mellom Swift og West nådd nye høyder. Rapperens kone, Kim Kardashian (35), sa i et intervju med GQ nylig at Swift godkjente tekststrofene - der West kaller henne «bitch» og sier at han fortsatt tror de vil ha sex fordi det var han som gjorde henne berømt.

Saken fortsetter under bildet.

NOTORISK TALE: Det var på MTV Video Music Awards i 2009 at Kanye West avbrøt Taylor Swifts takketale for å utrope Beyoncé som den verdige vinneren. Episoden er også blant temaene i den lekkede telefonsamtalen mellom West og Swift.   Foto: REUTERS
NOTORISK TALE: Det var på MTV Video Music Awards i 2009 at Kanye West avbrøt Taylor Swifts takketale for å utrope Beyoncé som den verdige vinneren. Episoden er også blant temaene i den lekkede telefonsamtalen mellom West og Swift. Foto: REUTERS Vis mer

I GQ-intervjuet legger Kardashian til at hun ikke forstår hvorfor Swift reagerte så kraftig på å bli kalt «bitch» i ektemannens sang:

- Jeg mener, han har kalt meg «bitch» i sangene sine. Det er bare, ikke sant, det de sier. Jeg tenker aldri: «For et nedlatende ord! Hvordan våger han?». Aldri noensinne. Jeg vet ikke hvorfor hun plutselig friket helt ut.

- Den videoen eksisterer ikke

I det samme intervjuet røper Kardashian at West satt på videoopptak av telefonsamtalen med Swift, ettersom han foretrekker å dokumentere alt arbeidet han gjør med et album.

Og søndag overrasket Kim Kardashian ved å publisere videoklippene av telefonsamtalen på den åpne Snapchat-kontoen sin.

Der kan man se og høre Kanye West lese opp noen av strofene for Taylor Swift over telefonen, før hun omtaler tekstlinjen om at de har sex som en «kompliment», ifølge The Hollywood Reporter.

Saken fortsetter under bildet.

GOD STEMNING: Da Taylor Swift overrakte Kanye West prisen «Video vanguard award» på MTV Video Music Awards i august 2015, var det tilsynelatende en god tone mellom dem. Nå har pipen fått en annen lyd.  Foto: Ap
GOD STEMNING: Da Taylor Swift overrakte Kanye West prisen «Video vanguard award» på MTV Video Music Awards i august 2015, var det tilsynelatende en god tone mellom dem. Nå har pipen fått en annen lyd. Foto: Ap Vis mer

Swift gir også uttrykk for at hun setter pris på at West ringte henne for å få teksten godkjent, og hun sier at det ikke er noe vondt blod mellom dem.

Imidlertid viser ikke klippene at West leser opp den omdiskuterte strofen «I made that bitch famous», noe som levner tvil om hvorvidt Swift godkjente eller visste om den i det hele tatt.

Natt til mandag tok 26-åringen til motmæle med et Instagram-innlegg der hun avviser på det kraftigste at hun godkjente det å bli omtalt som «bitch» i rapperens hitlåt.

- Hvor er videoen av Kanye som forteller meg at han skal kalle meg «den bitchen» i sangen hans? Den eksisterer ikke, for det skjedde aldri. Man kan ikke kontrollere noens følelsesmessige respons på å bli kalt «den bitchen» foran hele verden, skriver Swift i innlegget.

- Ville spille offer

I intervjuet med GQ forteller Kim Kardashian at Taylor Swift sa til Kanye West at hun så frem til å ta pressen på senga ved å røpe at hun «var med på spøken» til rapperen.

- Det er pussig fordi hun sa: «Når jeg kommer på Grammy-løperen kommer media til å tro at jeg er så imot dette, men så kommer jeg bare til å le og si 'denne spøken er på deres bekostning. Jeg var med på det hele tiden'». Og da tenker jeg, «vent litt, i Grammy-talen din disset du mannen min bare for å spille offerrollen igjen», sier Kardashian.

Saken fortsetter under bildet.

SPARK TIL KANYE: Da Taylor Swift mottok prisen for årets album under Grammy Awards i februar 2016, skal hun indirekte ha henvist til Kanye Wests «Famous»-låt. Foto: Afp
SPARK TIL KANYE: Da Taylor Swift mottok prisen for årets album under Grammy Awards i februar 2016, skal hun indirekte ha henvist til Kanye Wests «Famous»-låt. Foto: Afp Vis mer

Da Swift mottok prisen for årets album på Grammy Awards 2016, kom hun nemlig med dét de fleste tolket som et indirekte spark til West i takketalen sin:

- Som den første kvinnen som vinner årets album på Grammys for annen gang, vil jeg si følgende til alle unge kvinner der ute: Det kommer til å være folk på veien som prøver å nedvurdere suksessen din, eller ta æren for prestasjonene eller berømmelsen din, sa Swift i talen ifølge The Daily Beast.

Utsatt for «karakterdrap»

Tilsynelatende fikk Taylor Swift altså kun vite halve sannheten under telefonsamtalen med Kanye West, som ifølge Swifts talspersoner fant sted i januar.

På Instagram skriver Swift at hun på det tidspunktet ønsket å like sangen til West, og at hun ønsket å tro ham da han sa at hun kom til å elske den. Hun legger til at hun ville at de skulle ha et vennskapelig forhold, men indikerer videre at West deretter tråkket i salaten:

- Han lovet at han skulle spille sangen for meg, men det gjorde han aldri. Selv om jeg ville være støttende overfor Kanye over telefonen, så kan man ikke godkjenne en sang man ikke har hørt, skriver Swift.

Saken fortsetter under bildet.

HETT NAVN: Etter bruddet med DJen Calvin Harris har Taylor Swift begynt å date Hollywood-stjernen Tom Hiddleston.  Foto: Rex Features
HETT NAVN: Etter bruddet med DJen Calvin Harris har Taylor Swift begynt å date Hollywood-stjernen Tom Hiddleston. Foto: Rex Features Vis mer

I en uttalelse fra popstjernens talspersoner gjengitt av GQ, heter det at Taylor Swift aldri fikk høre den ferdige sangen før den ble lansert for hele verden.

Og i Instagram-innlegget sitt går hun til angrep på Kim Kardashians påstander om at hun var godt kjent med låtas innhold.

- Å bli uriktig fremstilt som en løgner når jeg aldri fikk presentert hele historien eller fikk hørt en eneste del av sangen, er karakterdrap. Jeg vil veldig gjerne bli fjernet fra dette narrativet, en fortelling jeg aldri har bedt om å være en del av, siden 2009, avslutter Swift.

Saken fortsetter under bildet.

STØTTER VENNINNEN: Selena Gomez (t.v) er blant kjendisene som har reagert på Twitter etter at feiden mellom Kanye West og Taylor Swift har eksalert de siste dagene.  Foto: SipaUSA
STØTTER VENNINNEN: Selena Gomez (t.v) er blant kjendisene som har reagert på Twitter etter at feiden mellom Kanye West og Taylor Swift har eksalert de siste dagene. Foto: SipaUSA Vis mer

- Ikke kødd med mannen til Kim!

Etter at Kim Kardashian lekket videoene av telefonsamtalen, har flere kjendiser reagert på det sosiale mediumet Twitter.

Selv har Taylor Swift delt en tweet av det omtalte Instagram-innlegget sitt, sammen med følgende tekst:

- Det øyeblikket der Kanye West tar opp telefonsamtalen din i skjul, før Kim publiserer den på internett.

Khloé Kardashian (32), Kims yngre søster, har kommet til storesøsterens forsvar med følgende melding:

- Kim er en villmann! Ikke kødd med mannen hennes, kjære, skrev hun i en tweet natt til mandag.

Stjerner som Selena Gomez (23) og Chloë Grace Moretz (19) har kommet med mer indirekte Twitter-meldinger, der de gir uttrykk for at det finnes mye viktigere ting å fyre seg opp over i disse dager.

LES OGSÅ: - Michael Jackson fikk sprøyter for å bevare sin lyse stemme