ÅR MED SMERTE: Elizabeth Taylor har slitt med helsen i flere år, og flere aviser hadde derfor nekrologen hennes klar for lenge siden. Foto: All Over Press
ÅR MED SMERTE: Elizabeth Taylor har slitt med helsen i flere år, og flere aviser hadde derfor nekrologen hennes klar for lenge siden. Foto: All Over Press Vis mer

Taylor overlevde sin egen nekrologskribent

- Det må være alle ikoners drøm å overleve deres nekrologskribent. Journalisten bak Elizabeth Taylors nekrolog i New York Times døde for 6 år siden.

Publisert
SEHER.NO: Nyheten om filmlegenden Elizabeth Taylors død, preget nettaviser over hele verden onsdag. The New York Times var naturlig nok en av de som mintes stjernen med en omfattende nekrolog, forfattet av Mel Gussow.

Det ble imidlertid raskt klart at storavisen har vært forberedt på Taylors død i flere år. Teateranmelderen Gussow, døde nemlig selv for seks år siden. Gussow var 71 år gammel da han døde av kreft i 2005.

Og blant hans artikler for New York Times igjennom 35 år, etterlot han seg altså en nekrolog, som først ble publisert onsdag.

- Den var for god til å kastes, sier nekrologredaktør, Bill McDonald til The Wall Street Journal.


- Det må være alle ikoners drøm å overleve deres nekrologskribent, skrev journalist Nate Chinen på Twitter om det pussige sammentreffet.

Avisen gjorde også oppmerksom på det oppsiktsvekkende comebacket til Gussow i bunnen av sin artikkel. «Mel Gussow, hovedforfatteren av denne artikkelen døde i 2005. Peter Keepnews bidro med å oppdatere saken.»

McDonald ønsker imidlertid ikke å opplyse om når nekrologen er skrevet.

Det er ofte vanlig praksis i aviser å lage klare nekrologer over kjente mennesker som når en viss alder eller som er syke. Og det er ikke første gangen en avdød journalist har hatt navnet sitt på en nekrolog i New York Times. I 2003 da komikeren Bob Hope gikk bort, ble det trykket en nekrolog som filmanmelder Vincent Candby hadde skrevet tre år tidligere.

Les New York Times nekrolog her.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Hun hadde enorme smerter på slutten


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer