Tause telefoner etter nakenstuntet

15 år etter at Harald Eia skapte seerstorm med å vise «skrukken» på NRK, var det få som reagerte på å se «Torsdag kveld fra Nydalen»-stjernenes kjønnsorganer på TV 2.

NAKEN GRUPPE: Det ble mange nakne komikere på scenen under «Torsdag kveld fra Nydalen»s sketsj om plakaten til den nye filmen «Mot naturen» (bildet er sladdet av Seoghør.no, red.anm). Foto: Gjengitt med tilatelse fra TV 2
NAKEN GRUPPE: Det ble mange nakne komikere på scenen under «Torsdag kveld fra Nydalen»s sketsj om plakaten til den nye filmen «Mot naturen» (bildet er sladdet av Seoghør.no, red.anm). Foto: Gjengitt med tilatelse fra TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Komikeren Harald Eia var i 1999 tidlig ute med å kle av seg i forbindelse med komiprogrammer på TV, da han «viste skrukken» i NRK-programmet «Åpen Post».

Innslaget ble et av årets mest omdiskuterte TV-øyeblikk og førte blant annet til heftig debatt på kronikkplass i de største avisene.

Fem nakne mennesker på scenen

SKAPTE DEBATT: I 1999 forårsaket Harald Eia mange sinte reaksjoner da han «viste skrukken» i NRK-programmet «Åpen post». Foto: NRK
SKAPTE DEBATT: I 1999 forårsaket Harald Eia mange sinte reaksjoner da han «viste skrukken» i NRK-programmet «Åpen post». Foto: NRK Vis mer

Men da «Torsdag kveld fra Nydalen»-komikerne John Brungot, Else Kåss Furuseth og tre statister torsdag overrasket seerne med å dukke opp med nakne underliv foran TV-kameraene, var det praktisk talt ingen som lot seg provosere.

- TV 2 har ikke mottatt mye klager i forbindelse med denne sketsjen. Nå er det jo ikke første gang komikere i Torsdag kveld fra Nydalen har kledd av seg,  så seerne lar seg nok ikke sjokkere like lett som før, sier kommunikasjonsrådgiver Unn Grethe Berge i TV 2 til Seoghør.no.

Spøkte med ny film

Anledningen var en sketsj som harselerte over plakaten til filmen «Mot naturen».

Plakaten viser hovderolleinnehaver og regissør Ole Giæver utendørs kun iført klær på overkroppen .

John Brungot og Else Kåss Furuseth har begge vist seg uten klær i «Torsdag kveld fra Nydalen» tidligere, men dette er første gangen komikerne har samlet så mange nakne mennesker på scenen samtidig.

Trakk ned skjørtet til Sigrid

Brungot høstet også mye latter da han trakk ned skjørtet og undertøyet til kollega Sigrid Bonde Tusvik foran kameraene.

Den populære komikeren sa i 2012 til Seoghør.no at han hadde bestemt seg for å slutte med å være naken i «Torsdag kveld fra Nydalen».

ORIGINALEN: Slik ser plakaten til den nye norske filmen «Mot naturen» ut. På bildet er regissør og hovedrolleinnehaver Ole Giæver. Foto: Filmweb
ORIGINALEN: Slik ser plakaten til den nye norske filmen «Mot naturen» ut. På bildet er regissør og hovedrolleinnehaver Ole Giæver. Foto: Filmweb Vis mer

- I år skal jeg ikke vise så mye som en navel. Det tror jeg alle er glade for. De som vil se meg naken får gå inn på YouTube, sa han da.Brungot vil imidlertid ikke uttale seg om hvorfor han har ombestemt seg, eller om torsdagens lettkledde sketsj.

- Ingen kommentar, sier han via TV 2 til Seoghør.no.

Ble ikke flau

Til Seoghør.no har Harald Eia sagt at han ikke ble flau over sitt berømte «skrukken»-innslag, til tross for reaksjonene.

- Jeg var faktisk litt nervøs da jeg fikk barn, med «skrukken»-episoden og alt det. Men det er akkurat som det er noe annet, det er noe som foregår på jobben. «Er det noe å lage så mye styr av?» er liksom refrenget hjemme hos oss, sa «Brille»-programlederen i 2013.

LES OGSÅ: - Jeg kunne bli liggende i sengen en uke

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer