Tause-Didrik må på flørtekurs

Han har nærmest blitt den mannlige reinkarnasjonen av tause Birgitte. Nå må Didrik Solli-Tangen på Rybak-kurs.

ALDRI HAR FLERE kjendiser deltatt, aldri har nivået vært høyere, aldri har presseinteressen vært større og aldri har en mindre pr-kåt kar gått av med seieren i den norske finalen av Melodi Grand Prix.

At det norske folk har så stor tillit til et relativt uskrevet blad, er praktfullt etter at vi i fem uker nærmest er blitt bombardert med etablerte artister og Idol-kjendiser i Grand Prix-sirkuset.

I EN INTERNASJONAL FINALE
hjelper det nemlig ikke å hete Gaute Ormåsen, Mira Craig, Alexander Stenerud, Bjørn Johan Muri, Venke Knutson, Maria Arredondo eller Maria Haukaas Storeng for den saks skyld. For om disse navnene har krydret den norske konkurransen, betyr disse navnene akkurat lite like for det europeiske publikummet som "Didrik Solli-Tangen".

Nordmenn elsker underdogs, og i år ble det 22-åringen med operastemmen som ble Askeladden i den norske finalen. Det er litt déjà vu fra i fjor over det. Nå gjenstår det bare å se om det blir det samme "Fairytale"-slutten…

SELV OM BÅDE fjorårsvinner Alexander Rybak og Didrik Solli-Tangen har bakgrunn som elever ved det prestisjetunge musikkonservatoriet Barratt Due i Oslo, kunne de tilsynelatende ikke vært mer forskjellige som artister og personer.

Den ene har snakket over seg fra dag én, og tok Moskva med storm med sin gutteaktige sjarm og uskyldige utseende. Den andre har de siste ukene nærmest blitt den mannlige reinkarnasjonen av tause Birgitte, og er blitt omtalt som en "gresk gud" av utseende.

TAUSHETEN TIL SOLLIE-TANGEN har blitt kritisert og mediestrategien hans har blitt slaktet, men han har heldigvis unngått å bli oppfattet som arrogant av den grunn. Men vi får bare håpe han har spart på sjarmen og kreftene til når det virkelig gjelder.

For om han vil gå helt til topps på Fornebu er det ikke nok bare med den kraftfulle stemmen, den Andrew Lloyd Webber-aktige balladen og hans vakre ytre.

DA MÅ DEN MEDIESKY Porsgrunns-gutten krabbe ut av skallet sitt og smelte hjertene til alt fra svenske flickor til britiske Schlagerboys. Den sjarmoffensiven må han ta gjennom europeiske medier, og da kan mediestrategien ikke være å holde kjeft som den var i ukesvis i den norske konkurransen.

Da Alexander Rybak ble spurt om Didrik før delfinalen i forrige måned, sa fjorårsvinneren til VG at: "Didrik har alle de kvalitetene som jeg selv drømmer om å ha: Han har full kontroll på stemmen, hører på sine rådgivere. I tillegg øver han mer og flørter mindre".

Nå er det Solli-Tangen som bør drømme om få noen av Rybaks flørte-kvaliteter.

Han trenger nemlig å stikke seg frem på flere måter for ikke å drukne i ballademengden 29. mai. Han trenger rett og slett det lille ekstra. Han trenger å åpne seg mer opp. Han trenger medietrening. Han trenger rett og slett litt Rybak-faktor.

Klarer han den biten også, kan Askeladden kanskje ta Norge til topps igjen. Men det lovet ikke godt da han allerede dagen etter finalen nektet å snakke med pressen. Mandag ser det imidlertid ut som han har kommet på bedre tanker, og innkalte til pressekonferanse.

Vi får håpe det er starten på en sjarmoffensiv...
 
LES OGSÅ: - Jeg har alltid tid til damer