UPASSENDE?: Under et planlagt promointervju med «Good Morning Britain» fikk Mariah Carey spørsmål, flere synes er upassende. Video: Good Morning Britain Vis mer

Masseskytingen i Las Vegas:

Tatt på senga av spørsmål om Las Vegas-massakren

Mariah Carey var ikke forberedt på spørsmålet fra Piers Morgan.

(Se og Hør): Sent søndag kveld lokal tid ble Las Vegas åstedet for den verste masseskytingen i fredstid i USA.

Foreløpig er 59 personer bekreftet døde, mens over 500 er skadd etter at den mistenkte gjerningsmannen, 64 år gamle Stephen Paddock, åpnet ild mot en countryfestival i byen.

Masseskytingen har preget overskriftene i nyhetsmedier verden over det siste døgnet, og da «Good Morning Britain» gikk på lufta mandag morgen, ble skytingen også tema.

Huffington Post skriver at måten det ble gjort på, imidlertid var svært upassende.

Programlederne Piers Morgan og Susanna Reid hadde planlagt et intervju med popstjerna Mariah Carey, og valgte å spørre henne om hennes reaksjon, «på et menneskelig nivå», på at festivalgjengere og musikkelskere blir skutt og drept.

Ble tatt på senga

Carey, som selv har holdt mange konserter i Las Vegas, trodde derimot at hun bare skulle bli intervjuet om sine kommende julekonserter i Storbritannia.

OPPTAK AV DIREKTESENDING: Skyting ved musikk­­festival i Las Vegas. Video: CNN / AP Vis mer

Ifølge nettstedet Too Fab var ikke artisten kjent med tragedien før det direktesendte intervjuet i det hele tatt.

- Mariah, du har spilt i Vegas mange ganger. Du vet at det på denne tiden av kvelden er veldig folksomt der. Hva er din reaksjon, bare på et menneskelig nivå, på konsertgjengere, musikkelskere, folk som elsker artister som deg selv. Som har betalt penger for å se artister på scenen, som blir skyteskiver? Vi vet ikke hvem som har angrepet dem, vi kan ikke komme med noen antakelser, begynner Morgan under intervjuet, og tilføyer:

- ET VANSKELIG INTERVJU: Guri Solberg lurte først på om Mariah Carey var full da hun intervjuet henne i New York. - Jeg tenkte at hun enten var full, eller sliten, eller bare koko, sier Solberg til Dagbladet. Se intervjuet her. Video: TV 2 Vis mer Vis mer

- Men, hva er din reaksjon på et menneskelig nivå, på at folk som liker musikk blir utpekt som skyteskiver på denne måten?

Det tar et par øyeblikk før Carey åpner munnen for å svare:

- Det er forferdelig, for folk drar ut fordi de vil høre på musikk, og ... virkelig, de er bare ute for kvelden, og så skjer det noe sjokkerende som dette her. Og ingen kunne ha forventet det, og ... det er bare galt. Det er ... jeg vet virkelig ikke hva jeg skal si, sier hun blant annet i intervjuet.

At popdivaen ble tatt på senga av spørsmålene om masseskytingen, kommer for øvrig også fram i en uttalelse Careys talspersoner har gitt til Huffington Post:

- Piers Morgans uventede spørsmål til Mariah er irrelevante i denne tragedien. Vi håper at deres nyhetsorganisasjon fortsetter å gi en passende dekning og støtte dem som er berørt av denne grusomme forbrytelsen.

Etter at intervjuet gikk på lufta i Storbritannia i går, har ikke reaksjonene latt vente på seg.

På Twitter er det flere som er kritiske til tv-programmets håndtering av teamet i intervjuet med amerikanske Carey. Der påpekes det blant annet at «Good Morning Britain» overrumplet Carey på en ufin måte.

- Hennes reaksjon virket relevant

Andre reagerer imidlertid på Mariah Careys framferd i intervjuet: Hun ligger henslengt i en sofa, foran et juletre, mens hun prøver å besvare de uventede spørsmålene fra Piers Morgan.

Carey blir anklaget for å være «falsk», «en diva» og «upassende», og det noe famlende svaret hun kommer med har også fått kritikk.

Foreløpig har ikke «Good Morning Britain» kommet med en offisiell uttalelse om håndteringen av intervjuet med Carey.

SAMMEN PÅ SCENEN: Bryan Tanaka omfavnet kjæresten på scenen i Las Vegas. Vis mer Vis mer

Programleder Piers Morgan, som er kjent for å snakke rett fra levra, har imidlertid omtalt den spesielle situasjonen i flere Twitter-meldinger. Han avviser blant annet at Carey ikke var forberedt på at masseskytingen kom til å bli et tema:

- Vi informerte Mariahs folk før intervjuet. Hennes reaksjon virket veldig relevant, ettersom hun er en artist som ofte opptrer fast i Vegas, tvitrer han.

- Sjokkert

I en annen Twitter-melding skriver Morgan at intervjuet med Carey altså var planlagt før tragedien i Las Vegas fant sted, og at masseskytingen gjorde det naturlig at intervjuet skiftet fokus.

Morgan har for øvrig tidligere anklaget Carey for at hun oppfører seg som en diva.

Popstjerna kom selv med en uttalelse om masseskytingen i morgentimene mandag:

- Sjokkert over å høre om skytingen i Las Vegas. Tankene mine er hos ofrene og deres familier. Jeg ber for alles sikkerhet, skriver hun på Twitter.

LES OGSÅ: - Sjalusidrama førte til bruddet