«Luksusfellen»:

Tatt på senga av spillegjeld på flere hundre tusen kroner

- «Luksusfellen» reddet livet mitt, sier Azfar til Seoghør.no.

SJOKK: Det kom som et lite sjokk på Azfar når han fikk vite hvor mye han skylder. VIDEO: Luksusfellen på TV3, 2017 Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): I onsdagens episode av TV3-programmet «Luksusfellen» er det Azfar Majothi (33) som konfronteres med sin pengebruk av økonom Hallgeir Kvadsheim (46) og psykolog Cecilie Lynum (50).

Majothi er bosatt i Sarpsborg hvor han bor i annekset til moren sin, og jobber som miljøarbeider.

Han innrømmer til økonomiekspertene at han er en ivrig gambler, men blir overrasket når han får høre hvor mye penger han har tapt på spill.

- Selv om du går til behandling for spille-problemene dine, så er det utfordrende for oss å jobbe med deg når du fortsatt har den tankegangen. For elleve måneder siden skyldte du 680 000 kroner, nå skylder du 940 000, forteller Hallgeir til Azfar.

Azfar sier han er overrasket over størrelsen på gjelda.

Han beskriver seg selv som en mann som trenger noe som «trigger» han hele tiden.

- Når du vinner er du jo på toppen, så taper du og da vil du jo vinne pengene tilbake, så taper du nok en gang, så prøver du igjen, så er du plutselig opp mot 100-200 000 kroner. Så tenker du «Jaja, ting løser seg alltid», sier han i programmet.

For noen år siden ble Azfar pappa, og det er datteren som er hovedmotivasjonen til at han nå ønsker en endring i livet sitt.

Saken fortsetter under bildet.

SPILL-AVHENGIG: Azfar har klart å opparbeide seg en gjeld på 940 000 kroner. Mye på grunn av tipping på fotball. Foto: TV 3
SPILL-AVHENGIG: Azfar har klart å opparbeide seg en gjeld på 940 000 kroner. Mye på grunn av tipping på fotball. Foto: TV 3 Vis mer

Høy gjeld

Når Hallgeir Kvadsheim skal gå gjennom økonomien til Majothi får han sjokk. Majhoti har nemlig anskaffet seg hele åtte kredittkort og et inkassokrav på over 170 000 kroner.

Saken fortsetter under bildet.

SJOKKERT: Hallgeir er sjokkert over hvor mye penger Azfar har klart å sløse bare på spilling. Foto: TV3
SJOKKERT: Hallgeir er sjokkert over hvor mye penger Azfar har klart å sløse bare på spilling. Foto: TV3 Vis mer

- Det er ikke noe kult. Noen ganger blir det bare helt sånn..,jeg vil ikke prate om mine egne følelser til noen egentlig. Jeg vil håndtere ting selv, innrømmer Azfar overfor ekspertene, mens tårene presser på.

Har fire jobber

Siden Azfar ikke eier noe av spesielt stor verdi, er lønn er det eneste de kan tilby kreditorene.

Før jobbet han kun 75 prosents stilling. Nå avslører han til Seoghør.no at han har fått en mer stabil økonomi, ved hjelp av fire forskjellige jobber.

- Jeg fikk økt stillingsprosenten til 100 prosent på jobben, og jeg har snakket en del med arbeidsgiveren om det i ettertid. Vi har hatt mange gode samtaler og hun støtter meg. I tillegg har jeg tre andre jobber som jeg har skaffet gjennom kontakter, så de har rett og slett reddet livet mitt og vært utrolig forståelsesfulle.

Saken fortsetter under bildet.

FIKK HJELP: Ekspertene Hallgeir Kvadsheim og Cecilie Lynum hjelper denne uken Azfar Majhoti i «Luksusfellen». Foto: TV 3
FIKK HJELP: Ekspertene Hallgeir Kvadsheim og Cecilie Lynum hjelper denne uken Azfar Majhoti i «Luksusfellen». Foto: TV 3 Vis mer

Daglig kontakt med datteren

Nå satser Azfar alt på å være en best mulig pappa for sin datter.

- Jeg har daglig kontakt med henne på facetime, og jeg betaler barnebidrag. Det at jeg er gjeldsfri om noen år gjør bare ting enda bedre.

Familie og venner har også vært til stor hjelp og støtte for energibunten fra Sarpsborg.

- Før var jeg veldig lukka og ville ordne alt selv, nå er jeg åpen om problemene jeg har hatt. Det har ført til mye støtte fra mammaen min, søsteren min og flere venner. Det er jeg utrolig takknemlig for, sier han til Seoghør.no

Saken fortsetter under bildet.

FORBILDE: Azfar vil være et forbilde for andre når det kommer til åpenheten rundt spillavhengighet. Foto: TV 3
FORBILDE: Azfar vil være et forbilde for andre når det kommer til åpenheten rundt spillavhengighet. Foto: TV 3 Vis mer

Takker «Luksusfellen»

Majhoti vil også takke «Luksusfellen» for at de hjalp han med å komme tilbake på rett spor. Uten dem hadde han kanskje sittet i smørja enda.

- Jeg ville jo først ikke ha hjelp, og trodde jeg kunne klare alt alene. Jeg hadde oversikt over økonomien min, men jeg trodde spilling kunne hjelpe meg ut av gjelda, noe den ikke gjorde.

Han håper at han kan hjelpe andre med spilleproblemer ved å stille opp på TV.

- Det er et tabubelagt problem. Det er utrolig mange som sliter med det, som ikke tør å stå fram med det. Det er stort for meg å prate åpent om det, og jeg håper jeg kan hjelpe mennesker som sliter med det samme.

- Jeg må jo jobbe med meg selv hver dag, det blir jo en slags rus i hverdagen. Du lever på en følelse av og vinne eller tape, sier han og fortsetter:

- «Luksusfellen» reddet livet mitt, og det er jeg utrolig takknemlig for.

«Luksusfellen» sendes på TV 3 onsdager kl. 20.30.

LES OGSÅ: - Jeg gruer meg sykt til å se det på TV

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer