Bjørnar Moxnes:

Tatt på fersken

Rødt-lederen og kjærestens sommer tok en vond vending da Moxnes puttet et par solbriller i lommen - uten å betale.

Det har stormet rundt Bjørnar Moxnes etter at han ble tatt i å stjele et par solbriller. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Rødt-leder Bjørnar Moxnes (41) i sommer skulle reise til et bryllup utenlands, stakk han og kjæresten Lina Aas-Eng (37) innom taxfreebutikkene på Oslo Lufthavn Gardermoen.

Det som så skjedde snudde sommeren på hodet for det forelskede paret.

En vekter avslørte nemlig at Moxnes tok med seg et par Hugo Boss-solbriller til 1200 kroner ut av butikken - og konfronterte ham med tyveriet. Den prinsippfaste politikeren vedtok et forelegg på 3000 kroner.

Skandalen vokser

To uker senere sprakk nyheten i Romerikes Blad - og skandalen bare vokste etterhvert som andre aviser og TV-kanaler løftet saken frem. Moxnes forklarte seg nemlig først svært omtrentelig om hva som hadde skjedd.

Ha la det frem som en uheldig misforståelse - en forglemmelse. Men etterhvert som nye detaljer kom frem, endret han stadig forklaring. Han forklarte at han ble grepet av panikk da han oppdaget at han hadde tatt med seg brillene - og rev av prislappen og la dem i kofferten.

Se bildene - døm selv

Da VG publiserte overvåkningfilm fra butikken, fremsto saken nok en gang i et annet lys. På filmen ser man at Moxnes prøver brillene sammen med kjæresten, før han legger dem tilbake på hylla. Så tar han en runde i bitikken, går tilbake til hylla, tar med seg solbrillene på bagasjetralla - og smetter dem i lommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer