SJOKKERER: Onsdag lekket en video på nettet der One Direction-medlemmene Zayn Malik (nr. to fra venstre) og Louis Tomlinson (nr. tre fra venstre) filmer seg selv mens de røyker marihuana. Her med resten av bandkollegaene Liam Payne, Harry Styles og Niall Horan.  Foto: REX/Richard Young /All Over Press
SJOKKERER: Onsdag lekket en video på nettet der One Direction-medlemmene Zayn Malik (nr. to fra venstre) og Louis Tomlinson (nr. tre fra venstre) filmer seg selv mens de røyker marihuana. Her med resten av bandkollegaene Liam Payne, Harry Styles og Niall Horan. Foto: REX/Richard Young /All Over PressVis mer

Tatt på fersken med narkotika

En ny skandalevideo truer med å ødelegge det uskyldige imaget til guttebandet One Direction.

SEOGHØR.NO: Boybandet One Direction har flere ganger blitt hyllet for å være gode rollemodeller for sine unge fans, men foreldre verden over skifter nok mening etter at en ny skandalevideo onsdag så dagens lys.

Videoen, publisert av avisen Daily Mail, viser bandmedlemmene Louis Tomlinson (22) og Zayn Malik (21) som tenner en marihuana-sigarett i bilen på vei fra en konsert i Peru.

- Så nå drar vi fra Peru, tenner en joint, happy times, sier Louis Tomlinson i videoen som nå sjokkerer fansen.

Zayn tar et stort drag av sigaretten mens han smiler foran kameraet.

Bandet er et av verdens mest populære, og i besøkte Norge i 2013.

Virker tydelig påvirket

Begge er tydelig påvirket av det ulovlige stoffet og tuller og ler når en politimann kjører forbi bilen der stjernene sitter sammen med livvakter og assistenter.

- Det er politiet. Han ser og han tenker «jeg er sikker på at jeg kan lukte et narkotisk stoff der inne» og han har helt rett, sier Louis mens han filmer og blåser røyk foran kameraet.

FILMET SEG SELV: Videoen viser Louis og Zayn som røyker en marihuana-sigarett på vei fra en konsert i Peru. Det er usikkert hvordan videoen har havnet på internett.  Foto: REX/London News Pictures/All Over Press
FILMET SEG SELV: Videoen viser Louis og Zayn som røyker en marihuana-sigarett på vei fra en konsert i Peru. Det er usikkert hvordan videoen har havnet på internett. Foto: REX/London News Pictures/All Over Press Vis mer

Han spøker også med kameratens arbeidsmoral.

- En veldig viktig del av Zayns oppvarming er Mary J. Jeg skal gi ham det nå, så han synger fantastisk, fortsetter Louis.

Mange omtaler marihuana under navnet Mary Jane.

Kan hindre USA-turné

De tre andre bandkollegaene Liam Payne (20), Harry Styles (20) og Niall Horan (20) var ikke tilstede i bilen under videoopptaket.

SUR: Simon Cowell er en av dem som står bak bandets suksess og skal ifølge avisen være rasende over guttenes oppførsel.
SUR: Simon Cowell er en av dem som står bak bandets suksess og skal ifølge avisen være rasende over guttenes oppførsel. Vis mer

Daily Mail skriver at videoen kan true bandets fremtid.

- Videoen vil nok sjokkere foreldrene til millioner av unge fans. Den kan også skade Simon Cowells planer om å bygge videre på suksessen i Amerika og gjøre dem til superstjerner - nå som to av medlemmene er fanget på kamera og kan bli hindret fra å komme inn i USA, der de skal turnere i sommer, skriver avisen.

Bandet returnerte nylig fra sin turné i Sør-Amerika og onsdag starter de sin Europa-turné med en konsert i England. I august skal de spille i Canada og USA, men kan få problemer med å komme inn i landet etter denne videoen.

- Saken blir håndtert av våre advokater, sier en talsmann til Daily Mail.

LES OGSÅ: Dater 15 år eldre kvinne