«Farmen kjendis»

Tatt på fersken av tv-produksjonen

Flere fikk spesialavtaler, mens noen tøyet strikken og tok med seg for mye.

FARMEN: Her er deltakerne i årets «Farmen kjendis». Reporter: Celina Morken. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

Vanlige «Farmen» og «Farmen kjendis» skiller seg kanskje ikke så mye fra hverandre i innhold, men for deltakerne er nok motivene for å være med, annerledes.

Mens ukjente mennesker velger seg inn i gårdslivet for en opplevelse og kanskje en plass i rampelyset, er oppholdet for kjendisene en betalt jobb.

Derfor kan kjendisene også forhandle på kontraktene sine, blant annet med å få inn ting på gården som ellers ikke ville vært tillatt.

Tatt med sjokolade

Öde Spildo Nerdrum (26) har blitt sett flere ganger inne på gården hvor han leser dikt for de andre deltakerne. Han kan avsløre overfor Se og Hør at dette ikke var rekvisitter TV 2 hadde plassert ut, men fra hans egen samling.

- Jeg plantet inn noen diktbøker. Det biblioteket var stakkarslige greier - det inneholdt bare det aller verste Bjørnstjerne Bjørnson har skrevet, samt litt mindre Bjørnstjerne Bjørnson-wannabes fra landet, sier riksmålsentusiasten.

- Det var forrige århundrets såpeopera, med konflikter om odel og lignende, utdyper han.

FIKK EGNE BØKER INN: Öde Nerdrum fikk blant annet ha med seg diktbøker inn på gården. Foto: Alex Iversen / TV 2
FIKK EGNE BØKER INN: Öde Nerdrum fikk blant annet ha med seg diktbøker inn på gården. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Espen Thoresen (62) forteller at han heller ikke hadde noen avtale. Det stoppet ham imidlertid ikke fra å smugle inn en luksusvare.

- Jeg snek med meg en melkerull, men ble til slutt tatt på fersken. Jeg ga den til Ida Fladen da hun ble syk, men hun var så uselvisk og ga den tilbake til meg fordi hun skulle dra hjem uansett. Dermed pakket jeg den ned i sekken da jeg ble sendt til kjempehytta første uka. Og det var da produksjonen fant den.

- Men for meg var det helt greit. Det fungerte jo bare som en «lynavleder», siden jeg også hadde med meg en vannflaske som var full av brennevin, sier han og ler.

Startet buljongtrend

Komiker Terje Sporsem (44) forhandlet ikke til seg noe, og forteller at han var opptatt av at det skulle være så ekte som mulig. Han røper imidlertid at det nok var ham som var inspirasjonen bak trikset til fjorårets deltaker fra den ordinære «Farmen», Karianne Vilde Wølner.

- Jeg så i et intervju at trikset ble fortalt henne av Anniken (Jørgensen, journ.anm.) - nemlig å smugle inn buljongterninger, forteller han.

BULJONGPIONER: Terje Sporsem gjemte buljongterniner i skoen. Foto: Alex Iversen / TV 2
BULJONGPIONER: Terje Sporsem gjemte buljongterniner i skoen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Selv hadde han med seg noen terninger av smakstilsetning i skoen. Han mener imidlertid deltakerne bare benyttet seg av buljong én gang, og at alle var klar over at han hadde det med.

- Jeg spilte veldig åpent. Jeg ser at andre «Farmen»-deltakere skjuler hva som er deres styrke, jeg kjørte motsatt taktikk. Jeg la på jeg, jeg sa ganske tidlig at jeg hadde kastet masse øks sånn at de ikke skulle ta meg, forteller han lattermildt.

44-åringen måtte til tross for den strategien møte i tvekamp i uke to, men kom helskinnet ut av det - i nettopp øksekast.

BÅND: Anniken Jørgensen og Øde Nerdrum fant tonen inne på «Farmen»-gården - et vennskap «Annijor» ønsker å ha livet ut. Video: Rød Løper/TV 2 Sumo Vis mer

Skuespiller og coach Sølje Bergman (45) forteller at hun fikk forhandlet med seg en metalltannpirker.

- Jeg spurte om å få ta med en dagbok og en blyant, i stil fra hundre år tilbake, men det fikk jeg ikke lov til. Også kom jeg inn og så at Öde bladde opp diktbøker og malersaker. Men jeg skjønner jo at man kan forhandle kontrakter, sier hun.

Brukte BH-en

Tidligere cheerleader-proff Kine Olsen (26) forteller at hun ikke visste at hun kunne forhandle seg til spesialavtaler.

- Jeg er veldig pliktoppfyllende og følger regler. Min oppfatning var at alle skulle inn uten ekstrating, så jeg visste ikke at det var rom for forhandling, sier hun.

LEPPEPOMADE: Kine Olsen fikk med seg hele tre leppepomader inn. Sølje Bergman nøyde seg med å forhandle inn en metall-tannpirker. Foto: Alex Iversen / TV 2
LEPPEPOMADE: Kine Olsen fikk med seg hele tre leppepomader inn. Sølje Bergman nøyde seg med å forhandle inn en metall-tannpirker. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Hun gikk derfor heller bakveien, og lurte med seg noe hun ikke trodde hun ville klare seg uten.

- Før vi skulle inn på gården, da vi var på hotellet, kom det en person som skulle hjelpe oss å pakke. Han tok med seg alt vi ikke fikk lov å ha med inn. Så jeg puttet leppepomade i BH-en og i putetrekket på senga. Jeg fikk vel lurt med meg tre stykker, sier hun lattermildt.

Også Anniken Jørgensen (24) smuglet med seg leppepomade inn på gården. Hun tror også at det var lettere for Nerdrum å få tillatelse til å ha med eiendeler.

- Jeg tror grunnen til at Öde fikk med seg diverse ting rett og slett var at han var karakteren Öde. Han må jo få lov til å lese og tegne og å lese dikt. Men jeg spurte om jeg kunne få med meg penn og papir, men det fikk jeg ikke lov til, selv om Öde fikk lov til å ha med seg blyant.

FARMEN: Espen Thoresen meldte seg på «Farmen» i fylla. Vis mer

Hun forklarer også hvordan hun ble sjekket for smuglergods før gårdsoppholdet startet.

- De var strenge. Jeg måtte kle av meg alle klærne som de la i en pose før vi gikk inn. De gikk gjennom alt, så det var vanskelig å gjemme noe.

- Var du redd for å bli tatt?

- Ja, litt. Men jeg kjenner at da ville jeg bare sagt at jeg får eksem i hele ansiktet - jeg ville funnet på et eller annet.

Får telefonsamtale

Programdirektør Kathrine Haldorsen forteller til Se og Hør at deltakerne må forholde seg til en pakkeliste som er lik for alle, men at noen deltakere spør om de kan ha med seg ting utover det.

- Og av og til sier vi ja til det. Det kan være småting som smykkene til Signy, eller noen diktbøker Öde ønsket å ha med seg, sier hun.

KRANGEL: John Arne Riise og Espen Thoresen kom ikke godt overens under innspillingen av «Farmen Kjendis». Video: TV2 . Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Hun forteller at all bagasje blir sjekket før deltakerne kommer inn på gården, men at det hender at noen klarer å ta med seg ting som ikke skulle vært på gården.

«Farmen kjendis» skiller seg også fra den ordinære versjonen ved at enkelte deltakere får en telefonsamtale i uka for å ta seg av forretninger.

- Dette er fordi kjendisene ofte er selvstendig næringsdrivende og avhengig av å holde kontakt med managere og andre samarbeidspartnere, sier Haldorsen.

LES OGSÅ: Nesen råtnet etter operasjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer