Anne-Kat Hærland:

Tatt med pistol

Byr på skandaler fra eget liv.

90-TALLET: Anne-Kat. Hærland tar et dypdykk i 90-tallet i sin nye podkast. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
90-TALLET: Anne-Kat. Hærland tar et dypdykk i 90-tallet i sin nye podkast. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den folkekjære TV-profilen Anne-Kat Hærland (50) mimrer tilbake til 90-tallet og byr på personlige skandaler i sin nye podkast «Anne-Kat om 90-tallet». Den leder hun sammen med Jonas Jørstad (50), redaktør for kjendisdesken til Se og Hør og Dagbladet.

Hærland har i tidligere episoder åpnet seg om da hun stjal foreldrenes bil og «vraket» leiligheten.

I fredagens podkast tar duoen for seg året 1992. I episoden avslører TV-profilen at hun har blitt arrestert to ganger i nevnte år, blant annet en gang med et våpen.

HEVN: Jeanett Holmen Johnsen er aktuell i «Ex on the Beach», men for en stund tilbake gikk hun viralt på Tiktok for et spesielt påfunn. Reporter: Kine Falch / Video: Celina Morken / Tiktok Vis mer

Fikk politiet på døra

I 1992 flyttet Hærland inn i et kollektiv på Majorstuen i Oslo, der det ofte ble holdt en del fester.

En kveld skulle gjengen på konsert. På vei ut døren, forteller Hærland at det «ramler inn både politimenn og narkohunder». Kollektivet blir stilt mot veggen og får påsatt håndjern.

PÅGREPET: Sahar Tabar ble kjent for sitt sjokkerende utseende på Instagram. Nå er hun arrestert av iranske myndigheter. Vis mer

- Jeg vet jo da at jeg har 1,2 gram hasj i lomma, og jeg var den siste som måtte vrenge lommene og da har de tatt med de andre ned og ut på gata i hver sin politibil ned til Grønland.

Samtidig som TV-profilen får lommene tømt av politiet, ransakes soverommene.

Fant pistol

Operasjonslederen kommer kort tid etter ut av Hærlands soverom med en pistol i hånden og spør henne om hva det er, kan hun fortelle i podkasten.

- Du er tjue år, du er helt uredd, så jeg sier «det er en pistol». Så ville han at jeg skulle si hvor jeg hadde fått den fra, og jeg nekter på det. Så sier: «Beklager, jeg kan ikke fortelle hvor den pistolen kommer fra, men jeg kan bare fortelle deg at den skulle ikke brukes til noe kriminelt og utover det kan jeg ikke si noe mer».

I podkasten forklarer Hærland at hun tidligere hadde fjernet våpenet fra en person hun vurderte som for ustabil til å ha en pistol.

SKUESPILLERTALENT: I «Bjuda på» inviterer Rød Løper-gjengen seg hjem til ulike kjendiser for å teste grensene deres. I første episode er det Frank Løke som får kjørt seg. Vis mer

- Denne personen hadde akkurat begynt å gå til behandling, og det ville ikke ført verden noe videre hvis han i tillegg skulle få bråk med politiet.

Enden på visa ble et forelegg for ulovlig våpenbestittelse, og Hærland ble med det et par tusen fattigere.

Se og Hør har vært i kontakt med Anne-Kat. Hærland som sier hun ikke har noe å utdype utover det som fremkommer i podkasten.

Dette var imidlertid ikke den eneste gangen TV-stjerna havnet på kanten med loven. I 2003 ble Hærland dømt til 30 dagers ubetinget fengsel og 90 000 kroner i bot etter at hun kjørte med promille og krasjet to biler.

Aller Media Social Club eies av Aller Media, samme selskap som eier Se og Hør og Dagbladet. Jonas Jørstad jobber vanligvis som redaktør for Aller Medias kjendisredaksjon.

LES OGSÅ: Svarer på «anklagene»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer