Madison Russo:

Tatt i kreftsvindel: Arrestert

Mottok flere hundre tusen kroner i støtte.

DOKUMENTERTE SYKDOMMEN: Madison Russo la ut oppdateringer om kreften. Nå er hun arrestert for bedrageri. Foto: Privat
DOKUMENTERTE SYKDOMMEN: Madison Russo la ut oppdateringer om kreften. Nå er hun arrestert for bedrageri. Foto: Privat Vis mer
Publisert

19 år gamle Madison «Maddie» Russo fra Iowa i USA hanket inn sympati fra folk verden rundt da hun begynte å publisere ærlige innlegg om hvordan det var å være kreftsyk.

I sosiale medier rant det inn med kommentarer og likerklikk på innleggene 19-åringen delte fra livet med leukemi og bukspyttkjertelkreft.

Russo opprettet også en GoFundMe, en amerikansk versjon av Spleis, hvor folk kunne donere penger til cellegiftbehandlingen hennes.

Det var imidlertid bare ett problem: Russo skal ikke være kreftsyk.

Det kommer frem i en pressemelding fra Eldridge Police Department, skriver People.

KONGELIG: Charlène av Monaco skal ha vært sykere enn fyrstefamilien har gitt uttrykk for. Reporter: Caroline Vagle. Video: Nora Skavhaug,Se og Hør/ NTB Vis mer

Nå er 19-åringen siktet for å ha svindlet folk for mer enn 37 000 amerikanske dollar, som tilsvarer over 370 000 norske kroner.

Ifølge Eldridge Police Department ble Russo arrestert den 23. januar for grovt bedrageri, et lovbrudd som i Iowa kan straffes med opp til ti år i fengsel.

Saksdokumenter viser at i tillegg til å ta bilder av seg selv med falskt sykehusutstyr, skal Russo ha stjålet bilder fra kreftpasienter og presentert dem som sine egne, samt diktet opp historier fra sykehuset.

I et intervju hun ga til North Scott Press i oktober, hevdet 19-åringen at hun ble diagnostisert med bukspyttkjertelkreft i februar i fjor. Tre måneder senere skal hun ha fått beskjed om at hun også hadde leukemi og en svulst «på størrelsen med en fotball».

Til avisen var hun også tydelig på hvor lenge hun hadde igjen å leve.

Non Stop TV med Sondre Rahm og Christian Wehus. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de mest spektakulære klippene du ikke vil gå glipp av! Vis mer

- De sa jeg hadde elleve prosent sjanse for å leve de neste fem årene før de fant den siste svulsten min. Elleve prosent. Som 19-åring vet jeg ikke om jeg kommer til å leve den dagen jeg blir ferdig med universitetet, gifter meg eller blir mamma. I mellomtiden vil jeg kjempe, uttalte hun den gang.

Russo slapp ut av varetekt mot kausjon og må møte i retten i mars. Hun har foreløpig ikke uttalt seg om siktelsen.

LES OGSÅ: Ble sjekket opp av fotballstjerne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer