«Farmen»-Heidi:

- Tatt helt ut av kontekst

«Farmen»-deltakeren blir hengt ut på sosiale medier av konkurrenten, og reagerer på at egne utsagn er tatt helt ut av kontekst.

REAGERER: Anette Svendsen synes ikke det konkurrenten Heidi Lereng sa om hennes ADHD-diagnose var helt innafor. Foto: Alex Iversen / TV 2
REAGERER: Anette Svendsen synes ikke det konkurrenten Heidi Lereng sa om hennes ADHD-diagnose var helt innafor. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bergensjenta Heidi Lereng (24) måtte søndag ut i sin andre tvekamp på tre uker, og nok en gang gikk hun seierende ut av kampen, denne gangen mot Grethe Enlid (50), som dermed må ta til takke med sidekonkurransen, «Torpet».

For litt over to uker siden var det utfordrer Anette Svendsen (40) som måtte takke for seg etter at Lereng ble for sterk.

«Nå måtte jeg bare si noe om det... Hvorfor er dette greit? Hadde dette vært greit om det var jeg som snakket sånn»?, skriver Svendsen på sin egen Facebook etter den siste tvekampen mellom Lereng og Enlid.

DEILIG: Vinneren av tvekampen på «Farmen» var veldig fornøyd med å vinne akkurat denne kampen. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

«Unnskyld, hva sa du»?

Sammen med innlegget har hun postet en video der hun filmer en tv-skjerm, der nettopp «Farmen»-Heidi uttaler følgende:

- Anette har ADHD, og jeg tror hun kommer til å «tørne» ute på den førstekjempehytta, sier hun, før hun senere uttaler at hun tror dette vil påvirke konsentrasjonen hennes.

Svendsen retter i videoen kameraet mot seg selv.

- Unnskyld, hva var det du sa jeg hadde igjen?

«Uvitende mennesker»

Videre i innlegget skriver Svendsen, som også måtte forlate Torpet som en konsekvens av et plutselig og dramatisk illebefinnende, at hun «ville fått så ørene flagret av mange om hun hadde sagt noe lignende».

«Og så skjønner jeg at hun - og folk trenger å lære seg mer om ADHD. Uvitende mennesker. Jeg er særdeles lite krenkbar, men for mange andre og spesielt ungdom blir dette frustrerende. Og det er uttalelsene hennes jeg er ute etter. Ikke henne som person».

MÅTTE GI TAPT: Anette Svendsen tapte i økekast mot Heidi Lereng for litt over to uker siden. Foto: Alex Iversen / TV 2
MÅTTE GI TAPT: Anette Svendsen tapte i økekast mot Heidi Lereng for litt over to uker siden. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Til Se og Hør forklarer Lereng, som har fått mye oppmerksomhet også for sitt handikap, at utsagnene kommer som en konsekvens av at de ble bedt om å reflektere over sine egne og motstanderens styrker og svakheter.

- Og jeg visste at Anette ville grue seg til å være alene på den førstekjempehytta. Da sa jeg det jeg gjorde.

- Står for det

Hun fortsetter:

- Jeg tror målet hennes egentlig er å kaste lys over ADHD, selv om hun jo samtidig henger meg litt ut. Jeg synes selv det er en viktig sak og mente absolutt ikke noe vondt med det - men står likevel for det jeg sa i akkurat den konteksten.

SVETT: Observante «Farmen»-seere la merke til Simons svette rygg en tidlig morgen på storbondehuset. Nå forklarer han og Tonje sekvensen. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

24-åringen, som understreker at hun selv har flere familiemedlemmer med den samme diagnosen, synes ikke det er spesielt hyggelig å bli «hengt ut» på den måten.

- Jeg har veldig lyst til å si noe, men tenker at jeg holder meg for god for det. Det er som sagt en kjempeviktig sak som også er viktig å framheve. Men hun kunne kanskje gjort det på en annen måte, for her blir det tatt helt ut av kontekst. Jeg ser jo ut som en dritt, egentlig, mener hun.

Se og Hør har vært i kontakt med Svendsen, men hun ønsker ikke å kommentere saken.

LES OGSÅ: - Vurderte å trekke meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer